Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Хет-трик Филипа Ђорђевића, деби Бајковића за Лирс

Још једно коло у лигама широм света прошло је уз велики број голова некадашњих чланова Црвене звезде. Филип Ђорђевић је са три гола био кључни човек у тријумфу Лација у Палерму, два поготка за Гремио постигао је Ернан Баркос, а у стрелце су се уписали још Благој Георгијев (Рубин), Абиола Дауда (Витесе), Милош Трифуновић (Атирау), Милан Јовановић (Падидех Коросан), Марко Станојевић (Симурк), Славко Перовић (Рад) и Душан Ђокић (Земун), док је Бобан Бајковић у дебију за Лирс одбранио зицер у 93. минуту и помогао свом новом клубу да освоји бод у Лијежу против Стандарда.

Сјајан наступ за Лацио у Серији А у понедељак је имао репрезентативац Србије и некадашњи нападач Црвене звезде, Филип Ђорђевић. Он је у последњем сусрету 5. кола италијанског шампионата постигао прве голове у петом лигашком наступу на гостовању у Палерму (4:0). Покорио је Сицилију головима у 45, 75. и 83. минуту и пробио се на пето место најбољих стрелаца где се налази са већом групом играча. Његов саиграч Душан Баста због повреде руке није био у комбинацији за овај меч. Милан Милановић није у првом плану у екипи Палерма, па је пропустио и ову утакмицу. Немања Видић је одиграо цео меч за Интер у поразу на Меаци од Каљарија (1:4). Стаменом дефанзивцу не цветају руже од доласка у Италију. Поново је направио пенал, али је голман Хандановић још једном одбранио, међутим, ни то није било довољно да неро-азури избегну убедљив пораз на свом терену. Бошко Јанковић је био на терену до 83. минута у тиму Вероне, која је поражена на гостовању против Роме на Олимпику (0:2). Никола Максимовић је још једном одиграо свих 90 минута за Торино у ремију против Фиорентине (1:1) за коју није наступио Ненад Томовић. Синиша Михајловић је водио Сампдорију до победе у градском дербију против Ђенове од 1:0 и на тај начин је стигао до треће позиције на табели са 11 бодова. Екипа Удинезеа, чији је помоћни тренер Дејан Станковић, славила је на домаћем терену против Парме резултатом 4:2. У Серији Б за Катанију је до 54. минута играо млади Филип Јанковић у тријумфу над Пескаром (2:1) за коју није наступио Урош Ћосић.

Ернан Баркос наставља да решета мреже у бразилској Серији А. Аргентинац је са два поготка у 50. и 77. минуту донео победу Гремију на гостовању против Ботафога (2:0) у Рио де Жанеиру. Одиграо је цео меч и добио жути картон, а новим погоцима је стигао до другог места на листи стрелаца бразилског шампионата са 11 голова и помогао Гремију да се изједначи на 3. месту табеле са Сао Паулом и Атлетико Минеиром.

Абиола Дауда је постигао водећи гол за Витесе у 7. колу холандског првенства. Одиграо је цео меч и погодио мрежу у 12. минуту у убедљивом тријумфу на гостовању против Дордрехта (6:2). Са четири поготка тренутно дели четврто место на листи стрелаца са још четворицом фудбалера.

Благој Георгијев, бугарски интернационалац у руској Премијер лиги, постигао је победоносни гол за Рубин у 87. минуту, а његов тим је на домаћем терену у Казању славио са 2:1 против Торпеда из Москве. Одиграо је цео меч и зарадио жути картон. Немања Пејчиновић није био у саставу московске Локомотиве, али је његов тим савладао Амкар из Перма, који предводи некадашњи трофејни тренер Звезде Славољуб Муслин, док је Миодраг БожовићГроф“ смењен прошле недеље са места тренера Ростова.

Милош Трифуновић (Атирау) се поново уписао у стрелце у Казахстану. Одиграо је цео меч и погодио је мрежу Спартака Семеја у 28. минуту у ремију 1:1. Био је то његов 12. погодак у сезони на 27. утакмици, а свих 90 минута је одиграо и његов саиграч Марко Блажић. Игор Бурзановић је био у саставу Иртиша до 61. минута у ремију против Тараза (0:0) на домаћем терену у Павлодару.

Врло ефикасане дане за некадашње Звездине фудбалере употпунио је поготком у далеком Ирану искусни и контроверзни дефанзивац Милан Јовановић. Одиграо је цео меч за Падидех Коросан и постигао водећи погодак у 4. минуту, али је његова екипа поражена код куће против Пајкана резултатом (1:2).

Бивши ученик омладинске школе црвено-белих, Марко Станојевић, био је стрелац гола за победу Симурка у азербејџаском шампионату. Одиграо је целу утакмицу и погодио мрежу у 76. минуту, а његов тим је славио резултатом 3:2 против Сумкајита на свом стадиону. Саша Стаменковић је бранио свих 90 минута за Нефчи, али је његов клуб изненађујуће поражен са 1:3 у Бакуу од Карабага.

На српским теренима играло се у необичном термину првог дана нове седмице, а Славко Перовић је био стрелац за Рад у 56. минуту у поразу против Чикаричког (1:3). Погодак је постигао главом, а код трећег гола за екипу са Бановог брда највећи посао одрадио је Славољуб Срнић у 82. минуту. Они су као и Филип Стојковић (Чукарички) били стартери на овом мечу, док је Драгољуб Срнић касније ушао у игру за победнички састав. Андреј Мркела је играо за суботички Спартак у победи против нишког Радничког од 1:0. За Нишлије су од почетка на терену били Владимир Ђорђевић и Петар Ђуричковић. Вождовац је са 2:0 савладао Младост из Лучана, а од старта су за победничку екипу на терену били Никола Бељић и Немања Златковић. Искусни Дарко Спалевић је још једном био стартер у екипи Доњег Срема, која је славила против Радничког из Крагујевца са 1:0. За госте је од почетка на терену био дефанзивац Јован Крнета. Војводина је славила на гостовању против Напретка у Крушевцу резултатом 1:0. За новосађане је још једном свих 90 минута одиграо Нино Пекарић, док је у тиму Напретка стартер био Стеван Луковић, а касније је замењен. Нови Пазар је на свом терену савладао Јагодину са 3:0. За домаће је наступио Владимир Ђорђевић, док је у тиму Јагодине стандардно место у дефанзивној линији заузео Данијел Михајловић. Душан Ђокић је наставио свој голгетерски низ у дресу Земуна у београдској групи српске лиге. Искусни нападач је одиграо цео меч, постигао гол у 36. минуту, погодио и стативу у ремију на гостовању против Железника (1:1). Целу утакмицу одиграли су и његови саиграчи Миланко Рашковић и Александар Кировски, који је савладан после дужег периода. У четвртом рангу такмичења свих 90 минута за Златибор је у дринској зони одиграо Владимир Мудринић у ремију против ФАП-а (0:0). Био је међу најбољим играчима на терену, али је промашио пенал у 86. минуту.

Бобан Бајковић је дебитовао за Лирс у белгијском шампионату на тешком гостовању против Стандарда у Лијежу. Одиграо је цео меч, имао једну одличну интервенцију, а касније и спасао свој тим у 93. минуту, када је одбранио стопостотну шансу. Лирс је тако стигао до бода (2:2), па је екипа коју предводи Славиша Стојановић, уз његовог помоћника Братислава Живковића, после Андерлехта откинула бодове још једном фавориту, али је и даље на дну табеле заједно са Варегемом са по шест бодова. Александар Јанковић је водио Мехелен до победе против Беверена од 2:0 и пробио се до седмог места на табели са 12 бодова. Абубакар Умару већ дуже време није у саставу Беверена. Ибрахим Соме је за Левен у другом рангу био на терену свих 90 минута у ремију против Руселара (0:0).

Каду је асистирао Андреју Мурешану код победоносног поготка молдавског Шерифа у 45. минуту на гостовању против Зимбруа (1:0). Бразилски креатор игре је изашао са терена у 61. минуту.

У Првој лиги Републике Српске за Леотар је целу утакмицу на гостовању против Козаре из Градишке (1:1) одиграо Ненад СтојановићПурке“.

Немања Матић је још једном био стандардан у екипи Челзија, која је са 3:0 савладала Астон Вилу на Стамфорд Бриџу. Провео је свих 90 минута у игри, а његов тим и даље води на табели Премијер лиге Енглеске са 16 бодова. Александар Коларов није играо за Манчестер сити.

У шпанској Примери на програму је било шесто коло, а Александар Пантић је за Кордобу одиграо цео меч против Еспањола (0:0), а поништен му је потпуно регуларан погодак. Дејан Лекић није био у саставу Еибара.

Павле Нинков је играо за Тулуз до 62. минута у ремију против ПСЖ-а на домаћем терену (1:1), док његов саиграч Урош Спајић још увек није у строју. Милош Нинковић је замењен у 55. минуту у тиму Евијана, а док је био у игри добио је и жути картон у победи против Лоријена од 2:0. Милан Бишевац се још није вратио у састав Лиона, после повреде, а у другом рангу такмичења је стандардно свих 90 минута за Ним одиграо некадашњи капитен црвено-белих Ненад Ковачевић, али је доживео пораз на гостовању против Ајачија (0:2).

Једини представник Звезде у немачкој Бундес лиги, Филип Ђуричић, био је у саставу Мајнца до 61. минута у ремију против Хофенхајма (0:0) на домаћем терену.

Евандро овог викенда није играо за Порто у дербију против Спортинга у Лисабону, а његов клуб је још једном одиграо нерешено (1:1) и тренутно заостаје четири бода за водећом Бенфиком.

Бруно Мезенга је одиграо свих 90 минута и добио жути картон у тиму Акхисара, који је тријумфом против Фенербахчеа резултатом 2:0 преузео прво место на табели турске лиге са 10 бодова. Душко Тошић је поново провео на терену цео меч за Генчлербирлиги у тријумфу над Баликесиром од 2:0, док је Горан Чаушић ушао у игру за Ескишехир од 82. минута и зарадио жути картон у ремију против Бешикташа у Истанбулу (1:1). Јагош Вуковић је провео у игри свих 90 минута за Коњу, која је ремизирала против Ерцијеспора (1:1). У Другој лиги сва тројица бивших играча Звезде у Маниси су одиграла целу утакмицу. Ненад Милијаш и Никола Микић су добили по жути картон, док Бранимир Субашић није зарадио јавну опомену, а њихов тим је поражен са 2:3 у Адани. Комплетан наступ Звездаша у Турској употпунио је Срђан МијаиловићМићко“, који је био на терену у тиму Кајзерија свих 90 минута у ремију против Самсуна (1:1).

Огњен Мудрински је одиграо само прво полувреме за Арау у поразу на гостовању против Грасхоперса (1:2), док је Андрија Калуђеровић ушао са клупе за Тун од 72. минута у ремију против Базела (1:1) на гостовању. Милан Вилотић није био у тиму Јанг Бојса, док је у другом рангу Марко Муслин за четири дана одиграо две целе утакмице за Вил у победи против Кјаса (2:0) и поразу од Волена (2:4).

Лука Миливојевић је био у саставу Олимпијакоса свих 90 минута, али су црвено-бели из Пиреја доживели изненађујући пораз на гостовању против Атромитоса (0:1), на чијој је клупи тријумфално дебитовао нови тренер Рикардо Са Пинто. Лука Милуновић је ушао у игру за Платанијас са клупе од 68. минута у поразу од Астераса (0:1), а средином прошле седмице је затресао мрежу у Купу Грчке.

Драган Мрђа овог викенда није био у саставу Омије у јапанском шампионату, док је у другој лиги за Кјото цео меч одиграо Милош Бајалица у победи против Јокохаме (2:1), а добио је и жути картон у надокнади изгубљеног времена. Такајуки Сузуки је ушао на терен за Мито Холихок у 58. минуту у ремију против Фађано Окајаме (1:1).

Филип Касалица је играо за јужнокорејски Улсан до 50. минута против Чунам Драгонса (1:1), док је Маурисио Молина раније у дресу Сеула одиграо цео меч против Гјеонгнама (2:1).

Кристијан Борха је искључен у 69. минуту у тиму мексичког Веракруза после другог жутог картона, али је његов клуб издржао до краја и славио против Тихуане са 1:0.

Луис Гаридо је још једном одиграо цео меч за Хјустон у америчкој МЛС лиги, а његова екипа је славила на свом стадиону против Чикага резултатом 1:0.

Немања Николић (Динамо Минск) провео је на терену свих 90 минута у ремију против Торпеда (1:1) у белоруском шампионату, док је Филип Младеновић за БАТЕ Борисов такође одиграо целу утакмицу на гостовању против Нафтана у Новополоцку (2:2). Управо се њихови тимови боре за титулу, а БАТЕ има три бода предности у односу на Динамо после 25. кола.

Милош Богуновић (Папа) је одиграо цео меч против Ујпешта (0:0), за који није бранио Марко Дмитровић. Утакмица је одиграна пред само 1000 гледалаца. Драган Вукмир је у тиму МТК-а био на терену свих 90 минута, добио жути картон и радовао се победи против Ђера (2:1), за који није наступио Никола Трајковић.

Бернард Паркер је у минималној победи Кајзер Чифса против Марицбург Јунајтеда (1:0) у првенству Јужне Африке на терену провео свих 90 минута.

Јадранко Богичевић је одиграо цео меч за Олимпик из Сарајева у победи против Травника од 3:0, док су на терену у дресу Сарајева били Иван Татомировић (цео меч) и Милош Стојчев, који је касније замењен у поразу на гостовању против Широког Бријега (0:1).

Марко Вешовић је за Ријеку играо до 68. минута у победи против Загреба на домаћем терену (3:0), док је Марко Мирић у тиму Славена био у игри до 33. минута, а екипа из Копривнице је и без њега стигла до ремија против загребачког Динама (0:0).

Ненад Срећковић (Копер) био је у саставу словеначког лигаша до 74. минута, али су поражени на гостовању од Олимпије у Љубљани са убедљивих 0:4 пред свега 600 гледалаца.

Мигел Араухо је стандардан у саставу Алијанце из Лиме. Млади Перуанац је био на терену до 89. минута у ремију против Хуанa Аурича (0:0) на гостовању.

Бојан Павловић је бранио за грузијски Зестафони целу утакмицу на гостовању против Металургија из Руставија у ремију 2:2.

У Украјини је на програму била осмина финала Купа, а Зорја Николе Игњатијевића је савладала Олександрију у првом мечу са 1:0. Некадашњи леви бек црвено-белих је одиграо цео меч, а после дужег времена за Металист из Харкова је бранио Владимир Дишљенковић, и то свих 90 минута у ремију на гостовању против Говерле (2:2).

Повезане вести

Leave a Comment