Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Пораз рукометашица против Кикинде

Рукометашице Црвене звезде поражене су у другом колу Супер лиге Србије на домаћем терену у Београду против Кикинде резултатом 21:29.

Црвено-беле су поново наступиле са малим фондом играчица, а овога пута су пружиле знатно јачи отпор него у првом колу у Шапцу. Кикинда је повела са 3:0, али је домаћи тим брзо узвратио и поравнао резултат. Гошће су поново стигле до вођства од 7:5, када је уследио одличан период Звездине игре у којем су изабранице тренера Жерајића направиле серију од 5:0 у 26. минуту и повеле са у том тренутку сјајних 10:7. Међутим, искуснији и технички поткованији састав Кикинде је до полувремена успео да изједначи на 11:11.

Када су малобројни симпатизери Звезде очекивали да тим и у другом делу настави у истом борбеном ритму, ситуација се већ на старту других 30 минута окренула у корист Кикинде. Гостујући тим је повео са 15:11 у 35. минуту. Црвено-беле су тада направиле последњи трзај и пришле на 13:15 и то је било све што су успеле да ураде, јер је Кикинда у 48. минуту отишла на осам разлике (22:14) и лагано привела меч крају.

Најефикаснија у екипи Црвене звезде била је Војислава Ђорђевић са седам погодака, док је Тамара Никић постигла шест. Снежана Лежаја је уписала 14 одбрана на голу црвено-белог тима. Само четири Звездине рукометашице су успеле да се упишу у стрелце. У тиму Кикинде осам голова је забележила Александра Вукајловић, а по седам пута су биле прецизне Јована Вељковић и Јелена Агбаба. Голман гошћи, Селена Алексић, нанизала је 18 одбрана и један заустављен шут са седам метара.

Црвена звезда – Кикинда 21:29 (11:11)

Београд – Дворана: СЦ Вождовац. Гледалаца: 150. Судије: Вања Антић и Јелена Јаковљевић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 1 (0), Кикинда 2 (2). Искључења: Црвена звезда 6, Кикинда 6 минута.

Црвена звезда: Антонић, Никић 6, Лежаја (14 одбрана), Михајловић, В. Ђорђевић 7, Ђокић, Сикимић, Ј. Ђорђевић 5, Гуџић, Манчић 3, Домби (5 одбрана).

Кикинда: Алексић (18 одбрана, један седмерац), Солеша, Ковачић, Живков 1, Митровић, Вукајловић 8, Вељковић 7, Агбаба 7, Вучетић, Ардала 4 (2), Ђурашиновић, Степановић 1, Кекез 1, Михајлов, Младеновић, Ристић.

Црвено-беле су тренутно на дну табеле без бодова, али је видљив одређени помак у игри у односу на претходни меч. У трећем колу Звезда гостује екипи Пролетера у Зрањанину, који је такође без бодова, па ће београдски тим у том мечу тражити шансу за бег из опасне зоне.

Повезане вести

Leave a Comment