Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Звезда доживела и трећи пораз на Глорија купу

Црвена звезда Телеком окончала је учешће на вероватно најјачем припремном турниру у Европи. Црвено-бели су одмерили снаге са ЦСКА, Фенербахче Улкером и на крају са Анадолу Ефесом од кога су поражени резултатом 76:59.

Иако су изабраници Дејана Радоњића изгубили сва три меча добили су најбоље могуће провере пред почетак такмичарских утакмица. Ривали црвено-белима уочи старта АБА лиге, а потом и Евролиге били су тимови који се налазе у најужем кругу фаворита за пласман на Фајнал фор најелитнијег европског такмичења.

Поразом од веома јаког Ефеса црвено-бели су окончали учешће на Глорију Купу освојивши шесто место.

Почетак утакмице је обележила веома чврста одбрана на обе стране и у том односу снага ниједна екипа није могла да дође до осетнијег вођства. Тако је било све до почетка друге четвртине када је Анадолу Ефес искористио неколико брзоплетих грешака црвено-белих и серијом 10:2 по први пут дошао до двоцифрене предности (25:15).

У наставку игре Звезда није успевала да пронађе ритам у нападу, а осим фантастичног Бобана Марјановића није билоннападачки расположених играча. Са друге стране Ефес је погађао из веома тешких позиција и новом серијом 9:2 на почетку другог периода стекао 17 поена предности (47:30).

Изабраници Дејана Радоњића су крајем трећег периода заиграли много боље у одбрани и стрпљиво смањили разлику на девет поена заостатка, али су Турци одговорили тројком Дрејпера, а потом и поенима Коркмаза. Црвено-белима је понестало снаге да се потпуно врате у меч што је Ефес искористио и половином последњег периода стекао недостижних 20 поена разлике (71:51).

Анадолу Ефес – Црвена звезда Телеком 76:59 (15:13, 23:15, 18:17, 20:14)

Анадолу Ефес: Дрејпер 3, Пепероглу 16, Киличли 2, Бјелица 7, Улубај 6, Лазме 10, Балбај 9, Осман 7, Шарић 5, Коркмаз 11, Кошут.

Црвена звезда Телеком: Марјановић 20, Митровић 6, Тејић 4, Вилијамс 2, Дангубић 4, Калинић 3, Цирбес 4, Јовић 4, Џенкнс 10, Блажич 2, Ребић.

Повезане вести

12 comments

Luka сеп 29, 2014 at 03:44

Ko će ovo mučenje s Radonjom opet da gleda, kukala nam majka…

Reply
Ђорђе сеп 27, 2014 at 11:21

Заиста сам задовољан играчима које имамо, чак и без најављиваног појачања на „четворци“. Евидентно је да постоји само један проблем и да он има своје име и презиме – Дејан Радоњић. Не могу да се помирим с тиме да ће и ову сезону и овакав тим упропастити један тренер који није за Звезду, и то трећу годину узастопно.

Reply
dusan сеп 26, 2014 at 22:27

ljudi, nemojte toliko kritika na radonjica. uzece ga lejkersi ili klivlend i sta cemo onda… VOL*NO GUBI SE IZ ZVEZDE!

Reply
sale1111111 сеп 26, 2014 at 21:40

Ocito da se svi slazemo gde smo najtanji…..na poziciji trenera iliti sefa strucnog staba…
tim igracki u svakoj sezoni bolji i perspektivniji a rezultati sve losiji…igra u napadu ocajna,kada nam neko stane u zonu 2-3 ne mozemo da damo kos po par minuta…ocigledan problem koji Radonjic ne moze da resi vec drugu sezonu….Kalinic i Jovic mi deluju izgubljeno u odnosu na partije u reprezentaciji…znaci nisu momci problem,nego onaj koji treba da im dodeli odredjene uloge…da podsetim da smo euroligu dobili srecno,gledajuci kvalifikacioni turnir mi sa ovakvom igrom ne bi igrali ni polufinale…mislim da ne treba da okolisamo i pocnemo sa kritikama od prvog kola jer sa ovim trofeja nema…

Reply
pera сеп 26, 2014 at 20:18

Još jedna od pripremnih utakmica igralo se laganica. Mi sa ovim trenerom ne možemo dobiti nikog od krema u trenerskom svetu pa utakmice su unapred izgubljene kad je s one strane neko kome Radonjić nije nikako do kolena. To se večeras dobro videlo on jednostavno ne zna da parira iskusnom treneru. Smešno je napušavanje Marjanovića jer mi loptu oko zone ne guramo iz ruke u ruku. Jeste ovo pripremna utakmica da ali i za njih je bila i to bez Krleta a tek onda bi bila prpa. Ovo je najbolje sastavljen tim koji se u ovoj zemlji može sastaviti a zašto mora da ima najbitniju kariku klimavu. Pa muka mi je više od njegovog širenja ruku. Neko ovde napisa kad nešto ne znam, pitam onog ko to zna i nije sramota da se ne zna ali se to mora priznati. Sve je lepo, bajno mi na jakom turniru sa ovim momcima ne igramo ni napad ni odbranu. Očigledno je da Dangubi treba treninga i vremena da se Jović još ne razume sa kolegama. Cirbes i Vilijams nikako i za to treba vreme. Možda je i bolje odmah ne igrati sto posto ali kako petorka od igrača koji su dve sezone zajedno ne igra odbranu kako treba. Očigledno je da ovde fali jedan autoritet to je radio Nelson sada njega nema a onaj ko treba da bude autoritet širi ruke sa klupe. U profesionalnom sportu nema pravog drugarstva postoji samo uvažavanje i profesionalna motivisanost. Drugarstvo van parketa. Nema smisla više elaborirati trenera to sam činio više puta. Šteta za ovakav tim.

Reply
ds сеп 26, 2014 at 19:39

Sta se ovo dogadja,ajde sto kazete prosle god smo pobjedjivali pa nista,ali sto je igra OCAJNA apsolutno isti problemi kao i prosle sezone,opet bezidejno u napadu,pa napad na zonu,branjenje suta s distance,opet samo lopta za Bobija jednostavno ne mogu vjerovati.Mene ne bole porazi,vec losa igra i cinjenica da imamo dosta jaci tim u odnosu na proslu sezonu a pomaka nigdje.Ja sam svoje rekao vec prvu sezonu od kada nas je Radonjic preuzeo njemu i da Lebrona dovedes UNISTICE GA i tako ce i biti.Sta rade na pripremama ja stvarno ne znam,bez energije smo,igraci mrtvi kao da ih je voz pregazio, kilavi,nikakvi.Dangubic treba da nam bude jedan od glavnih igraca,nije oporavljen,neki nisu uklopljeni a to ne cudi jer vec sam pomenuo imamo akciju samo za centre,Cirbes los,Vilijams takodje,Jaka izmoren ma ne znam,nisam pametan ne mirise mi na dobro.Mozda oni imaju bolje igrace,ali opet ne mozes ovakav odnos imati i reci dodjite 3 oktobra na utakmicu,ma Pionir ce prazan biti ubijedjen sam.Sta nas ceka u Evroligi,izgleda nista,s obzirom da protiv tri Evroligasa smo pokazali strasno losu igru a oni nisu nista bolji od onih koji su u nasoj grupi.

Reply
Camil сеп 26, 2014 at 19:30

Dovedite proverenog trenera,moze i Lukajic zasto da ne1 Muta i bice sve u redu,treba nam motivator,ne ovaj kip Radonjic!

Reply
dejca сеп 26, 2014 at 21:08

Da ne mesamo politiku ovde, ali mislim da Covic ima preca posla ovih dana 🙂

Reply
nebo sever сеп 26, 2014 at 19:29

Radonjicu odlazi,unistices i ovaj tim..i posle se cudite sto malo navijaca ide u Pionir da gleda izgubljenog Radonjica..

Reply
Sladajac сеп 26, 2014 at 19:28

Dok je ovaj na klupi kup R.Koraca za nas ce biti plafon!, covek ima obraz kao djon od cokule. Daj bre otkaz!!!…

Reply
aca nis сеп 26, 2014 at 19:17

Bas razocaravajuce i bezidejno odigrana utakmica, takodje bez motiva iako je Radonjic najavio jak takmicarski mec. Najgore odigrana utakmica na turniru, videlo se da niko nema energije i ideje, dok je Efes taj koji je odigrao takmicarski. Imamo jos nedelju dana da se spremimo za ABA ligu i morace to bolje ako zelimo pobedu, jer ovako cemo izgubiti. Nije ni izbliza uigran tim, Cirbes i Dangubic van bilo kakve takmicarske forme, mora to da se popravi na vreme da nam ne padne samopouzdanje. Nije lako odigrati 3 jake utakmice za 4 dana i sigurno ima i tu alibija. Idemo dalje, ima jos sedam dana do pocetka prvenstva i ima razloga za optimizam, uigracemo se a tada cemo da meljemo.

Reply
MILAN KG сеп 26, 2014 at 19:47

Prijatelju sta se razocaravas Radonjic bolje ne ume. Mi igru nemamo sve se svodi na guranje lopte pod kos Marjanovicu da su ovo bili takmicarski mecevi izgubili bi sve tri lagano po 30 razlike ali se vidi da su pripremne utakmice pa protivnci ne igraju sa punim gasom. jel si video igraju odbranu mi nemamo nikakva resenja u napadu samo guramo pod kos Covic cuva ledja Radonjicu nece ga on smeniti iako igramo najruzniju kosarku od kad znam za sebe. ja ne oocekujem nista jer se uvek upalim i na kraju nas onj vepar Razbije u finalu ko bas i mi kukamo na sudije … ja ne ocekujem nista dok je ovaj na nasojklupi.

Reply

Leave a Comment