Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Мрђе, Милијаша, Нинкова, Јевтића, Трифуновића…

Претходних дана велики број некадашњих фудбалера Црвене звезде остварио је запажене наступе у својим клубовима широм планете, а завидан број њих је успео и да затресе мрежу.

Драган Мрђа је наставио са одличним партијама у дресу јапанске Омије. Голгетер српског шампионата из претходне сезоне постигао је два поготка на гостовању против Токушиме у 56. и 80. минуту. Из игре је изашао у надокнади времена, а његов тим је славио са 2:0, тако да је побољшао своје шансе за опстанак у елити, али су десет кола пре краја првенства и даље у опасној зони. Мрђа има одличан просек од доласка у Џеј лигу, јер је у десет мечева постигао седам голова. У другом рангу јапанског фудбала још једном је цео меч за Кјото одиграо дефанзивац Милош Бајалица у поразу на гостовању против Јамагате (0:1), док је Такајуки Сузуки ушао у игру за Мито Холихок од 87. минута у поразу од Шонана на гостовању резултатом 2:4.

Ненад Милијаш је помогао Маниси да побегне са дна Друге лиге Турске. Доскорашњи капитен црвено-белих је у победи против Кајзерија од 2:1 постигао погодак у 79. минуту и забележио асистенцију код првог гола. Одиграо је цео меч као и његови саиграчи Бранимир Субашић и Никола Микић, који је зарадио и жути картон. У елитном рангу Душко Тошић је забележио свих 90 минута у тријумфу Генчлербирлигија против Ескишехира од 2:0, док је Бруно Мезенга за Акхисар ушао у игру од 84. минута у тријумфу од 2:1 на гостовању против Ерцијеспора. Остали бивши играчи Звезде у Турској нису играли овог викенда.

Павле Нинков је донео бод свом Тулузу у 87. минуту меча против Каена на домаћем терену. Одиграо је цео меч, добио жути картон и постигао погодак за 3:3 у финишу меча и на тај начин поставио коначан резултат. Нинковић (Евијан), Бишевац (Лион), Спајић (Тулуз) и Ненад Ковачевић (Ним) из разних разлога нису били на терену овог викенда.

Александар Јевтић је постигао водећи гол за кинески Лиаонинг у 13. минуту, да би његов тим у врло ефикасном мечу славио са 4:3 на гостовању против Хангжуа.

Нови погодак у казахстанском плеј-ауту постигао је Милош Трифуновић. Његов Атирау је поражен на гостовању против Тараза (1:2), а Милош је био стрелац јединог гола за своју екипу у 79. минуту. То му је био 11. гол на 26. мечу у сезони. Он и његов саиграч Марко Блажић одиграли су целу утакмицу, док је Игор Бурзановић у дресу Иртиша на гостовању против Тобола (0:0) био на терену до 83. минута.

У Швајцарској је током викенда играна шеснаестина финала Купа, а сви бивши Звездини првотимци су били на терену. Марко Муслин је био јунак утакмице против Хенауа. Он је у дресу Вила на терен ушао на почетку другог полувремена и у 102. минуту првог продужетка постигао гол за победу од 3:2 и пролаз његове екипе у осмину финала. Милан Вилотић (Јанг Бојс) је одиграо цео меч, али је његов тим испао од Буохса (0:1), док је Андрија Калуђеровић имао више среће. Он је ушао у игру за Тун од 41. минута, а његов нови клуб је савладао Лозану на гостовању са 1:0. Пласман у наредну рунду швајцарског Купа обезбедио је и Арау Огњена Мудринског, који је ушао на терен од 70. минута у тријумфу против Кјаса са минималних 1:0.

Миланко Рашковић се вратио на терен у дресу Земуна и одмах постигао гол у београдској групи српске лиге. Погодио је мрежу Дорћола у 28. минуту, а његов саиграч Душан Ђокић је оверио тријумф у 94. минуту. Миланко је играо до 82. минута, док су Ђокић и Александар Кировски провели на терену цео меч у дресу Земунаца. Горан Бошковић је за Раднички из Нове Пазове ушао у игру са клупе у поразу на гостовању против Челарева (2:5) у војвођанској групи српске лиге. У четвртом рангу такмичења Владимир Мудринић је за Златибор одиграо свих 90 минута у тријумфу против Борца из Шапца у дринској зони. Неколико екс играча црвено-белих заиграли су у друголигашкој конкуренцији. Мисдонгард Бетолингар је забележио цео меч у дресу краљевачке Слоге, која је поражена на домаћем терену од ужичке Слободе (0:1). Цео меч за своје клубове одиграли су Милан Зорица (Бежанија) против Металца (0:2), Весељко Тривуновић (Бачка) против новосадског Пролетера (0:1) и Милош Рељић (Слога Петровац на Млави) против Инђије (1:1), док је Стефан Чикић ушао у игру за Синђелић на старту другог полувремена у ремију против Мачве на домаћем терену (1:1). У Супер лиги се истакао дефанзивац Радничког из Ниша Владимир Ђорђевић, који је у победи на Чаиру од 3:0 против Рада погодио мрежу у 76. минуту. Одиграо је цео меч, а његов саиграч Петар Ђуричковић је на терену био до 71. минута. Данијел Михајловић је за Јагодину одиграо целу утакмицу у ремију против Напретка на домаћем терену (1:1). Цео меч за Доњи Срем је забележио Дарко Спалевић, док је Филип Стојковић у дресу Чукаричког играо до 78. минута, а његов клупски друг Славољуб Срнић је одиграо свих 90 минута против Доњег Срема (1:1) на Бановом брду. Нино Пекарић је још једном изнео велики терет у дресу Војводине одигравши читав меч у победи против Спартака од 5:2, док је и Немања Златковић био на терену свих 90 минута, али у тиму Вождовца против ОФК Београда (0:1). Јован Крнета и Марко Перовић су били у игри свих 90 минута за крагујевачки Раднички, али нису успели да откину неки бод Партизану у Крагујевцу (0:3).

У Првој лиги Републике Српске НенадПуркеСтојановић је играо за Леотар из Требиња до 67. минута у тријумфу над Сутјеском из Фоче од 2:1.

У дербију енглеске Премијер лиге бодове су поделили Манчестер сити, за који је од 78. минута заиграо Александар Коларов и Челзи Немање Матића (одиграо свих 90 минута и добио жути картон). Меч је завршен резултатом који је у овом тренутку више одговарао старом лисцу Жозеу Мурињу (1:1), чији је клуб на челу табеле после пет кола са 13 бодова.

Александар Пантић је одиграо читав меч за Кордобу у шпанској Примери. Добио је жути картон у поразу свог тима на домаћем терену од Севиље резултатом (1:3).

У Италији су наступила четворица бивших играча најтрофејнијег српског клуба. Душан Баста је за Лацио одиграо прво полувреме, док је овога пута његов саиграч Филип Ђорђевић одиграо цео меч у поразу против Ђенове на гостовању (0:1). Бошко Јанковић је играо за Верону до 65. минута у тријумфу на гостовању против Торина (1:0), док је Немања Видић одиграо целу утакмицу за Интер, али је имао кикс у трећем минуту, после кога је екипа Палерма постигла гол у ремију (1:1). После непријатности са навијачима, којима Синиша Михајловић није остао дужан, његова Сампдорија је однела бод са гостовања против Сасуола (0:0). Синишин састав до сада има солидан учинак од пет бодова (без пораза) и налази се на седмом месту у Серији А. Дејан Станковић је као помоћни тренер Удинезеа због протеста добио црвени картон у финишу меча против Палерма, али је екипа из Удина славила са 1:0. Остали бивши играчи Звезде који наступају на “чизми“ нису играли овог викенда. Међу њима су били: Ненад Томовић (Фиорентина), Никола Максимовић (Торино), Милан Милановић (Палермо), Урош Ћосић (Пескара) и Филип Јанковић (Катанија).

Филип Ђуричић је ушао на терен у дресу Мајнца тек од 87. минута заменивши Јонаса Хофмана, а његов тим је славио против Борусије из Дортмунда са 2:0 на домаћем терену. Мајнц за сада заузима одлично друго место у Бундес лиги са осам бодова, колико има и првопласирани Падерборн уз нешто бољу гол разлику.

У Португалу је на програму било пето коло, а Порто, за који је прво полувреме одиграо Евандро, је поново кикснуо, овога пута код куће против Боависте (0:0). Бразилски интернационалац је у паузи остао у свлачионици.

Абиола Дауда је након феноменалног претходног викенда овога пута голгетерски постио у ремију против Херенвена (1:1). Један од најбољих странаца који су икада играли за Звезду је у шестом колу холандског шампионата за Витесе играо до 71. минута.

Звездаши се нису радовали у осмом колу руске Премијер лиге. Благој Георгијев је одиграо цео меч за Рубин у поразу против Кубана из Краснодара (1:2), а зарадио је и жути картон. Немања Пејчиновић није играо за Локомотиву, док је Миодраг БожовићГроф“ још једном забележио убедљив пораз као тренер Ростова, и то од првопласираног Зенита (0:5). Овога пута ни Славољуб Муслин није успео да доведе Амкар из Перма до тријумфа, јер је тим који предводи са клупе поражен против Краснодара на домаћем терену са 1:2.

Ни њихове колеге у Белгији нису имале успеха, па је тако Лирс Славише Стојановића изгубио на гостовању од Вестерлоа (1:6), док је Мехелен, који води Александар Јанковић, изгубио са 2:3 против Локерена на гостујућем терену. Славиши Стојановићу ће се ускоро придружити Бобан Бајковић, јер тренер који је вратио титулу Звезди после шест сушних сезона, није задовољан учинком Украјинца Игора Березовскија. У другом рангу такмичења за Левен је од 53. минута заиграо Ибрахим Соме, али је његов тим поражен од Хајста резултатом 0:2.

Лука Миливојевић је наставио са добрим партијама у дресу братског Олимпијакоса. Он је одиграо свих 90 минута и асистирао код трећег гола за победу против Верије од 3:0. Лука Милуновић је за Платанијас ушао у игру од 76. минута у поразу против Панатинаикоса резултатом 2:3.

Ернан Баркос је за Гремио био на терену до 80. минута у бразилској Серији А. Аргентинац овај пут није затресао мрежу, али је његов тим славио против Чапекоенсеа са минималних 1:0.

Кристијан Борха је играо за мексички Веракруз до 82. минута, али је доживео пораз од 1:3 на гостовању против Леона.

Луис Гаридо не пропушта мечеве за Хјустон у америчкој МЛС лиги. Овога пута је играо до 73. минута, и допринео освајању бода на гостовању против Филаделфије (0:0).

У дуелу двојице Звездаша у Белорусији није било победника. БАТЕ Борисов и Динамо Минск су ремизирали без голова, а Филип Младеновић је за БАТЕ одиграо цео меч уз добијен жути картон, док је Немања Николић за Динамо Минск такође одиграо свих 90 минута, а његов тим је однео бод са тешког гостовања.

У Мађарској су на терену била два бивша првотимца црвено-белих. Милан Богуновић (Папа) је одиграо целу утакмицу на гостовању против Пушкаш Aкадемије у поразу (0:3), док је више среће имао Драган Вукмир, чији је МТК савладао Дунајварош са 2:0. Вукмир је забележио свих 90 минута у дресу другопласираног састава мађарског шампионата.

Каду је поново играо за молдавски Шериф у победи од 4:0 против Зарје на домаћем терену, тако да се његов тим полако приближава првопласираној Дачији. Тренутно су три бода иза уз меч мање.

Некадашњи члан млађих категорија црвено-белих, Марко Станојевић, одиграо је свих 90 минута за азербејџански Симурк у поразу од Карабага на гостовању (0:1), док је Саша Стаменковић паузирао у екипи Нефчија због недавно зарађеног црвеног картона.

Мигел Араухо је од повратка у Перу стандардан у тиму Алијанце из Лиме. У року од само четири дана одиграо је два цела меча за Алијанцу, која је забележила две идентичне победе од по 2:1 против Инти Гаса и Универсидад Сан Мартина.

Бојан Павловић је у грузијском шампионату бранио за Зестафони целу утакмицу у ремију против Шукуре (1:1).

У Премијер лиги Босне и Херцеговине на програму је био меч између Сарајева и сарајевског Олимпика, у којем је некадашњи двоструки шампион Југославије славио са 4:2. Разлог за радост имали су некадашњи омладинци Звезде, који носе дрес Сарајева, Иван Татомировић, који је одиграо цео меч, и Милош Стојчев, који је изашао у 89. минуту, док је за Олимпик целу утакмицу играо Јадранко Богичевић, члан Звезде из шампионске сезоне 2003/04.

Марко Мирић је за Славен Белупо из Копривнице играо до 86. минута у победи против Oсијека од 2:0. Промашио је и стопостотну шансу у 56. минуту, док је Марко Вешовић замењен у екипи Ријеке у 54. минуту у поразу од загребачког Динама (1:2).

Ненад Срећковић је од недавно члан словеначког Копера, а у поразу од Марибора (1:2) у деветом колу у игру је ушао са клупе у 67. минуту.

Некадашњи леви бек црвено-белих, Никола Игњатијевић једини је од бивших чланова Звезде био на терену у Украјини овог викенда. Он је одиграо цео меч за Зорју и допринео великој победи против Шахтјора из Доњецка од 1:0, а утакмица је одиграна у Кијеву.

 

Повезане вести

1 comment

Damjan Martinovic сеп 26, 2014 at 16:20

Goran Boskovic? Pa on je bio u sastavu tima protiv Barse 1996.Bio sam osnovna skola,mislio sam da su svi ti igraci u zasluzenoj penziji,kad gle taj covek jos igra! Sad jos i da igra njegov imenjak i prezimenjak ludi trojkas pristigao iz Buducnosti,a pre toga igrac FMP-a,pa da se totalno odusevim! 🙂

Reply

Leave a Comment