Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Најава: Црвена звезда – Нови Пазар

Након нерешеног резултата у Крушевцу, Црвена звезда у VI колу домаћег шампионата дочекује екипу Новог Пазара. Наш тим није најбоље одиграо у прошлом колу, али су дефинитивно и неке судијске одлуке допринеле да се меч заврши резултатом којим се завршио. Судије су кажњене, али то неће вратити Звезди бодове, мора се ићи даље.

Нови Пазар је добро стартовао ове сезоне, освојивши седам бодова у прва три кола, али је након тога везао два пораза, па је цех платио тренер Канатларовски. Још није одређено ко ће га заменити, али, у сваком случају, Новопазарци ће се потрудити да прекину серију пораза.

Нови Пазар је четврту сезону узастопно члан Супрелиге Србије у коју је ушао на „мала врата“ након што им је БАСК практично уступио своје место. Основани су 1928. године, а прво су се звали Санџак, па Дежева. Клуб је под овим именом играо до 1962. године, када се фузионисао са локалним клубом ФК Рас и формиран је ФК Нови Пазар. Током своје историје били су аметерски прваци Југославије, а играли су и у другој лиги у Југославији. Након распада СФР Југославије, два пута су играли бараж за пласман у Прву лигу Југославије, али су оба пута били неуспешни (1994. боља је била Сутјеска, а 1995. године Слобода из Ужица). Од сезоне 2011/12 учествују у Суперлиги Србије.

До сада смо се осам пута састајали са њима у званичним утакмицама:

Београд:                   4          4          0          0          17:3

Нови Пазар :             4          3          1          0           4:1

Укупно :                      8          7          1          0          21:4

*два меча су одиграна у Купу, један у Београду, један у Новом Пазару

cz-np_5-1_2013
Слика са прошлогодишње утакмице на „Маракани“

Први међусобни дуел одигран је 30. 08. 1995. године у Београду у шеснаестини финала Купа Југославије када је наш тим био убедљив и победио са 6:1, и прошао даље. Три поготка је постигао Дејан Петковић, два гола Огњеновић, а један Дарко Ковачевић. Гол за госте је постигао Пударић. Први меч у Новом Пазару такође је одигран у Купу, и то 28. октобра 2009. године, у оквиру осмине финала ЛАВ Купа Србије. Предвођени Пижоном Петровићем савладали смо домаћине голом Александра Јевтића и наставили поход ка освајању 23. националног Купа. У првенству, први меч је одигран 22. октобра 2011. године на  „Маракани“, Црвена звезда је победила 3:1. Двоструки стрелац био је Евандро, једном се у стрелце уписао Андрија Калуђеровић, док је стрелац за Нови Пазар био Милош Богуновић. Прошлогодишња утакмица на „Маракани“ у потпуности је припала нашем тиму који је тријумфовао са 5:1 головима Драгана Мрђе и Абиоле Дауде, који су били двоструки стрелци, и капитена Ненада Милијаша, док је стрелац за Нови Пазар био Петар Јелић. Последњи међусобни сусрет одигран је 17. априла 2014. године у Новом Пазару. Ту утакмицу је решио Ненад Милијаш прелепим поготком из слободног ударца (са око 35 метара), чиме је Звезда направила значајан корак као освајању титуле.

Од заједничких играча издвајамо Ненада Пуркета Стојановића, Драгана Шарца и Ђорђа Туторића.

Дарко Лазић се опоравио од повреде и биће у конкуренцији за сутрашњи меч. Аврамовски се повредио на утакмици репрезентације и није тренирао осам дана, а тек је од јуче почео нормално да тренира. Гаврић и Антић су три дана мировали због температуре, али су и они јуче одрадили тренинг, па ће сви играчи бити у конкуренцији за тим за сутрашњи меч.

Предраг Рајковић и даље није савладан у овом првенству, и надамо се да ће се серија наставити и сутра уз нову победу нашег тима. Након три недеље, наш тим поново игра на Маракани, па додатни позив вероватно није потребан, тако да се надамо да ће велики број навијача доћи сутра на стадион и подржати наше фудбалере. Обезбеђен је и директан телевизијски пренос (ТВ Прва).

Потребно је додати и да ће се сутра прикупљати помоћ за наш рукометни клуб. Знамо сви у каквој су они ситуацији, па ће навијачи организовати ову акцију, и надамо се да ће се што више људи придружити истој и помоћи рукометном клубу да коначно стане на ноге.

Идемо до нове победе!

VI коло Јелен Суперлиге:

Црвена звезда Нови Пазар,

„Маракана“, субота, 20. 09. 2014. године, 18h

Повезане вести

8 comments

rs сеп 20, 2014 at 18:06

link nesto

Reply
Teks Viler сеп 20, 2014 at 14:32

Opet kazem,veceras prvence daju Luka Jovic i Gavra.A vi sklonite i ovaj komentar.

Reply
Teks Viler сеп 20, 2014 at 13:54

Luka Jovic i Gavric veceras upisuju prvence u ovoj sezoni.

Reply
josif сеп 20, 2014 at 10:46

Kakve su ove gluposti sa prenosom,kakva sad Prva tv kad su rekli da Arena prenosi sve.Pozz.MKD

Reply
MILAN KG сеп 19, 2014 at 23:41

otkud sad prva ? ja sam cuo da ce arena da prenosi sve a da je ugovor sa prvom istekao?!

Reply
neco-peco сеп 19, 2014 at 19:26

ko prenosi?

Reply
nemus сеп 19, 2014 at 19:34

prva

Reply
Aleksandar MKD сеп 20, 2014 at 18:16

Jel ima neko link?
Hvala

Reply

Leave a Comment