Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Лалатовић: Нећемо дозволити изненађење

Фудбалери Црвене звезде у суботу на Маракни дочекују Нови Пазар. Након ремија у Крушевцу, навијачи ће сигурно очекивати победу.
На конференцији пред ову утакмицу тренер Лалатовић и млади голман Предраг Рајковић изнели су своја очекивања.

„Нама је сваки следећи противник најтежи. Сутра нам у госте долази Нови Пазар, екипа која је променила тренера. Предводиће их господин Љајић, кога јако ценим као тренера и мислим да је заслужио ову шансу. Када се промени тренер, екипа се аутоматски подигне. То је тим који је веома искусан и који има одличне појединце и који такође зна да игра на резултат. Покушаће да нас изненаде, али ми то нећемо дозволити. Моји играчи и ја ћемо сутра сигурно дати све од себе да исправимо грешке које смо правили у Крушевцу“, рекао је Лалатовић, који се потом осврнуо на све оно што се дешавало претходних дана.

„У нашем фудбалу је све могуће. Ја јесам направио испад који не сме да ми се деси, али сви морају да знају да ја то нисам урадио јер сам тако хтео. Током читаве утакмице сам био провоциран, погођен сам упаљачем у главу, а у том тренутку када судија није досудио пенал који је цела Србија видела, човек који се попео буквално на нашу клупу ме је пљунуо по сред лица, и када осетите мирис пива на свом лицу, тешко је не одреаговати. Није примерено, али нисам могао да се исконтролишем. Након искључења, место сваком тренеру је на трибинама, и ја сам се из тог разлога запутио ка трибини, не да бих некога провоцирао, већ јер је тако предвиђено. Људи из обезбеђења су ме ипак замолили да се удаљим са трибине, да неко не би насрнуо на мене“, објаснио је Лалатовић, и наставио:

Јако ми је тешко пало да се тако суди Црвеној звезди која је највећи клуб не у Србији, него у бившој Југославији. Игра није била на нивоу који сам очекивао, али имали смо две стопостотне шансе које су заустављене прекршајима. Вукан је изашао испред њиховог голмана, Пауновић га је оборио и кренуо да се хвата за главу, али када је видео да судија није ништа досудио, само је „промахао“ рукама. Јаничић није видео Јовића иза својих леђа, и оборио га је. Све се то дешавало у троуглу између главног судије, помоћног судије и судије иза гола. Ја сам пенал видео са 65 метара удаљености, и рекао сам одмах да ме доживотно суспендују из фудбала ако грешим, али био сам убеђен да је фаул постојао, а њих тројица га нису видели? Нису желели да виде. Да неко на овај начин демонстрира силу на Звезди, то је брука и срамота“, рекао је Лалатовић, кога су новинари питали да прокоментарише и саму казну.

„Мислим да је новчана казна можда и превисока, јер 200.000 динара је много за наше услове. Ипак, мени је најбитније да могу да будем уз свој тим и у наредним утакмицама, и ако је казна морала да буде толика, у реду.“

Предраг Рајковић још увек није примио гол у овом шампионату. што је податак који радује.

„Долази нам екипа Новог Пазара, јако тешка и неугодна екипа која има пар добрих поједицана. Мислим, ипак, да све зависи од нас. Ако у утакмицу уђемо како треба, максимално концентрисани и агресивни, мислим да резултат неће изостати. Надам се да ће сутра доћи доста наших навијача, да ће нас подржати и да ће нам бити 12. играч. Мој циљ је да не примим гол ни на овој утакмици, нити на свакој следећој, наравно“, рекао је Рајковић, који је потом одговорио да је упознат са податком око рекорда када су минути без примљеног гола у питању.

„Да, Звонко Милојевић држи рекорд, чини ми се 890 минута. Трудићу се да оборим тај рекорд, али далеко од тога да се тиме оптерећујем и да ми то ствара неки притисак“ отклонио је Рајковић сваку дилему.

Ненад Лалатовић је упутио присутне и око здравственог стања екипе.

„Лазић се опоравио од повреде и конкурисаће за првих 11. Аврамовски није тренирао осам дана, повредио се док је играо за репрезентацију, и тек јуче је почео нормално да тренира са нама. Такође, Гаврић и Антић су паузирали три дана због температуре, али и они су јуче одрадили тренинг, тако да сви играчи конкуришу за утакмицу“ рекао је Лалатовић.

Повезане вести

1 comment

mariachi сеп 19, 2014 at 21:51

UZ TEBE SMO LALATE!!!!! POVEDI NAS U NOVU POBEDU!!!!!

Reply

Leave a Comment