Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуЗвездаши широм светаКлупска дешавањаНајновијеРукомет

Никчевић: „Не дајмо да се Звезда угаси“

Бивши играч Црвене звезде у интервјуу за дневни спортски лист „Спорт“ истиче да треба имати разумевања према клубу и да у тешким тренуцима треба помоћи, а не доводити клуб пред свршен чин. Преносимо вам комплетан интервју:

– Пратим већ дуже време шта се дешава са Звездом и, као њено дете, погађа ме све ово. Играо сам седам година у Љутице Богдана, освајао титуле, доживео доста тога лепог, али и, нећу да кажем ружног, него тешког. Погађа ме све ово као звездаша. Део живота сам провео ту, научио многе ствари, као човек и играч стасао сам у Звезди. Криво ми је када се износе такве ствари, што је дошло до ситуације да клуб испадне из лиге, да се угаси – емотивно ће Никчевић.

Због дугова према играчима, дозвола за такмичење је „у ваздуху” већ месец дана.

– И мени Звезда дугује, па нисам дошао у ситуацију да је суспендујем. То ме погађа. Не кажем, свако има своју муку и његова је највећа. Треба имати разумевања. У тој Звезди треба да стасају неки нови клинци. У овако тешким тренуцима, када се егзистенција рукомета доводи у питање, треба да помогнемо, а не да доводимо све пред свршен чин.

Многима из ваше генерације се дугује новац.

– Већини играча из те генерације се дугује, али нико од нас на овај начин се није обратио клубу. Чекало се боље време, чека се да клуб стане на ноге. Надам се да је то време дошло сада, не због дугова, него због Звезде. Дошли су озбиљни људи, на челу са Мирком Бутулијом, са Ненадом Перуничићем, који је дао себе, помогао да тај клуб постоји. Верујем овим људима. Свако треба да добије оно што је заслужио, али треба да пронађемо начин да помогнемо једни другима. Треба да имамо разумевања, без обзира на то колико је неко провео времена у Звезди. То је породица. Гледам је као моју кућу, а прљав веш из куће никада не износиш напоље.

Неки играчи, који су у том периоду носили црвено-бели дрес, опростили су дугове.

– Има оних који су опростили дуг, као и оних којима се и даље дугује, али нико не би дозволио да се због њега клуб суспендује, угаси. У Звезди треба да играју неки нови клинци, да стасају нови играчи. Ако би се угасила, тога нема. Ако се Звезда не такмичи, рукомет у Србији се гаси. Не бих подржао ниједну такву одлуку, ни да је Партизан у питању. Био сам у ситуацији, када сам одлазио из Звезде, да позајмим новац за авионску карту, за визу, за прва два месеца живота у Шпанији, али није ми падало на памет да тужим клуб. Не тражим, не зато што имам, него, ако се клуб угаси, нико неће да добије новац. То никоме није од користи. У сталном сам контакту са људима из Љутице Богдана, рекли су ми да ће да исплате дуг, када буде било пара. Мени је то довољно. Верујем им. Чекаћу док буде требало.

Изгледа да долазе бољи дани.

– Надам се да ће да се нађе решење. Тешко је време, у држави, у рукомету, не само у Србији, већ у Европи. Био сам у шпанској лиги, где су се гасили неки клубови и само је рукомет губио. Не бих волео да се то деси код нас. Има много талентованих играча, који заслужују пажњу, требају нам клубови где ће они да играју. Треба нам јака лига. Без јаке лиге, нема ни репрезентације, нема ни успеха. Свака лига, мора да има два-три-четири јаке екипе. Без тога, нема ни квалитета. Никоме не значи да фунционише само један клуб. Имамо Војводину, Раднички који има добре резултате, Партизан, треба нам и Звезда. Мислим да ова управа то може да постигне. Морамо сви да помогнемо да Звезда буде стабилна и здрава – закључује Никчевић.

ЖИВЕЛИ СМО ТЕШКО

У једном периоду, играчи Црвене звезде су живели у стану, у коме је због дугова била искључена струја, умотани у ћебад, како би се заштитили од хладноће…
– Био сам тада, живели смо врло тешко. Плате није било шест-седам месеци, позајмљивали смо паре, али никада нисмо дошли у ситуацију да нећемо да играмо, тренирамо. Само нам је било у глави да направимо нешто од каријере. Свако има своју муку. Да не буде сада да паметујем, разумем све. И играче којима се дугује и РСС.

Повезане вести

6 comments

takvih kolko hoceš сеп 17, 2014 at 22:32

Nkčeviću nesto te nevideh na „delu“ kada su se samo navijaci odazvali i prikupili nesto novca za rukomet,nevideh te ni kada je Zvezdin rukomet uputio apel za pomoc bivsim uspesnim igračima na koje se odazvao i nešto pokusao da uradi Nenadic,Stojkovic … tvog imena nije bilo.Evo te sada,dali si nikčeviću nesto načuo u vezi izbora selektora pa si požurio gospodinu pod rep.ZVEZDA I RUKOMET SE MOGU SPASITI SAMO AKO SE OVO RASPETLJA OD A DO Š i jedanputa već kazni krivac,a onda si Nikčeviću sleteo pod pogresan rep. 😉

Reply
Rape Delija сеп 17, 2014 at 00:07

E ovo je pravi delija!!!!!!! Svaka cast Ivane legendo to se ceni!!!!!

Reply
Ne dajte se!!! сеп 16, 2014 at 23:49

Ne dajte se! Oni (grobari) iz saveza vec godinama hoce da nas uniste iako komsije takodje duguju i stalni izgovor za poraz im je losa finansijska situacija,dok nasi igraju srcem i bore se kao lavovi!Stvarno bi bila velika steta za ove mlade momke da ne igraju.

Reply
mariachi сеп 16, 2014 at 23:49

Apel sramnoj upravi FK Crvene zvezde da izadje u susret rukometnom klubu i da pomogne a ne da dovodi Strance i da salje u OFK. plus doveli Gavrica za velike pare i procente! APEL Delijama da se zapitaju kuda sve ovo vodi(mislim na Zvezdu i Srbiju)!

Reply
Luka сеп 17, 2014 at 00:22

Pridružujem se apelu. Lupeži iz uprave FK CZ se gađaju parama koje nemamo znajući da će taj dug opet doći na naplatu kod UEFE, a RK se gasi zbog par desetina hiljada evra.

Reply
mariachi сеп 17, 2014 at 12:02

I da dodam Apel za sramnu skupstinu da zaustavi propast FK-a! Sramota me tih zvezdasa u skupstini kluba!

Reply

Leave a Comment