Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Копа 90: Највећи дерби на свету је српски дуел вечитих ривала

Дужи низ година је дерби између Црвене звезде и Партизана сврставан међу највеће на планети, а овога пута се у избору продукције “Копа 90“ нашао на самом врху листе и то испред аргентинских љутих ривала из Буенос Ајреса и шкотских великана из Глазгова.

Продукција “Копа 90“ је широм света снимала највеће фудбалске дербије и на крају је донела одлуку да вечити дерби београдских ривала Црвене звезде и Партизана носи са собом највеће ривалство на свету имајући у виду велику традицију клубова и њихових навијача.

image

На другом месту се нашао највећи дерби аргентинског фудбала између Боке Јуниорс и Ривер Плате, док су на трећем месту велики ривали из Глазгова, Селтик и Ренџерс, и поред тога што славни Ренџерс већ неколико сезона игра у нижим ранговима, где је доспео због финансијских проблема. Атмосфера на утакмицама у Јужној Америци је увек феноменална, па се бразилски дерби Фламенго – Флуминенсе нашао на четвртом месту, а уругвајски гиганти Пењарол и Насионал су на седмој позицији. Занимљиво, али шпански “Ел класико“ између Барселоне и Реала из Мадрида нашао се тек на осмом месту ове листе, док у првих десет нема миланског дербија између Интера и Милана, а ни грчког између Олимпијакоса и Панатинаикоса. Међутим, овај избор с правом није могао да прође без Италијана, па се римски дерби Роме и Лација нашао на шестом месту. Високо пето место заузео је египатски дерби великих ривала из Каира Ал Ахли – Замалек, а интересантно је и да се мађарски дуел великих клубова, Ујпешт – Ференцварош, нашао испред дуела љутих непријатеља из Истанбула, Галатасараја и Фенербахчеа.

Ево и листе 10 највећих светских дербија по избору “Копа 90“:

1. Црвена звезда – Партизан

2. Бока Јуниорс – Ривер Плата

3. Селтик – Ренџерс

4. Фламенго – Флуминенсе

5. Ал Ахли – Замалек

6. Рома – Лацио

7. Пењарол – Насионал

8. Барселона – Реал Мадрид

9. Ујпешт – Ференцварош

10. Галатасарај – Фенербахче

Повезане вести

Leave a Comment