Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Други узастопни реми шаховског клуба

Шахисти Црвене звезде ремизирали су против Бачке из Пачира резултатом 3:3, у оквиру деветог кола турнира Прве лиге Србије који се одржава на Палићу.

Црвено-бели су на тај начин други меч у низу завршили ремијем. Могу да жале за сва три бода која су им измакла против екипе која се налази два места ниже на табели, али шампионат је показао да осим Радничког из Крагујевца, који је доминантно стигао до титуле првака два кола пре краја са до сада максималним учинком од 27 бодова, нема непобедивих тимова и свако свакога од осталих 11 клубова може да победи. Једину појединачну партију на мечу против Бачке за Звезду је решио у своју корист Стефан Ђурић (на насловној слици). Он је био бољи од Уроша Петакова, а Радован Говедарица је поражен у сусрету против Синише Арбутине. Све остале партије завршене су ремијем, тако да је Сергеј Федорчук и даље несавладан на турниру са четири победе и пет ремија, док су у врло доброј серији Бошко Абрамовић и Слободан Мартиновић са по пет мечева без пораза (по једна победа и четири ремија), као и Стефан Ђурић са четири меча без пораза (по две победе и ремија).

r09_prvaligasrb2014_sl10

9. коло: Бачка (Пачир) – Црвена звезда  3:3

Золтан Варга – Сергеј Федорчук                 реми

Новак Пезељ – Бошко Абрамовић              реми

Урош Петаков – Стефан Ђурић                    0:1

Тибор Јесенски – Слободан Мартиновић   реми

Синиша Арбутина – Радован Говедарица   1:0

Стеван Видић – Владимир Луковић             реми

До краја првенства остала су још два кола, а београдски црвено-бели се налазе на седмом месту са 11 освојених бодова. Испред су Металац са 12 и новосадски ДДОР са 13 бодова, тако да Звезда може да престигне ове две екипе и заузме одличну пету позицију, јер у наредна два меча игра са две последњепласиране екипе на табели Јасеницом и Итаком. И да остану на седмом месту био би то такође одличан резултат, јер се клуб недавно вратио на сцену после 14 година паузе, а прошле године су кроз други ранг крчили пут ка елити.

Повезане вести

Leave a Comment