Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Јеленић љут због дешавања у регионалној лиги, могуће иступање Звезде

У изјави за Б92, председник ватерполо клуба Црвена звезда, Виктор Јеленић, најавио је повлачење Звезде из Јадранске лиге услед најновијих дешавања:

„После састанка 2. септембра прецизирали смо све детаље поводом нашег учешћа у регионалној лиги, укључујући и онај најважнији, а то су групе у којима ће се такмичити српски клубови. Међутим, данас нас је дочекало непријатно изненађење, сазнали смо, и то путем медија да је састав група измењен, и уместо договора који је већ направљен, ишло се на жребање. То значи да су промењене групе на последњем састанку пред старт тог такмичења, што је признаћете, неозбиљно и не доликује ни лигама много нижег ранга, него што то регионална претендује да буде“, додавши да је поред овога, велики проблем за клубове и новац који мора да се обезбеди за бројна путовања (100.000 евра за превоз и смештај).

Јеленић је и затражио помоћ Савеза:

„Надамо се да ће Савез да обезбеди средства клубовима за такмичење у овој лиги, пошто подсетићу, ми српски представници морамо да плаћамо све трошкове да бисмо у њој играли, за разлику од кошаркашке АБА лиге која на различите начине покушава да помогне клубовима који у њој играју. Наш једини циљ приликом уласка у ову лигу био је да нашим играчима обезбедимо велики број јаких утакмица, којих у националном шампионату немамо, из чега би на првом месту профитирале наше репрезентације у којима је велики број наших играча.“

Разматра се и о иступању из такмичења:

„Позивамо челнике савеза да реагују на овај, већ први знак нерегуларности такмичења које није ни почело, а чији квалитет ове године знатно треба да подигну управо српски клубови на челу са Црвеном звездом. На састанку челника савеза са клубовима договорено је да ће наш савез, штитити интересе свих клубова у овом такмичењу. Међутим, сада нам је јасно да је наш савез штитио интерес само једног клуба. Упозоравамо, да нас овакве ствари и мешетарења наводе на идеју да иступимо из овог такмичења које није ни почело“.

Повезане вести

3 comments

Wild Wild сеп 7, 2014 at 03:43

Jeleniću, možeš li bar jednom da razmisliš pre nego nešto izjaviš za medije? Da istupimo iz te lige? To sigurno neće pogoditi ni ligu, ni Hrvate, a ni srpski vaterpolo savez, nego samo i isključivo nas.

Reply
mikica сеп 6, 2014 at 19:20

❓ SVASTA BAS SVASTA KAO DA NE ZELITE DOBRO SVOM KLUBU NE RAZUMEM ZBOG DVA KLUBA DA ISTPITE HOCETE LI VI DA ZVEZDA POSTOJI ILI NECETE SVI SU OTISLI OSTALI NJIH TRJICA STA JOS HOCETE?NE RAZUMEM

Reply
Luka сеп 6, 2014 at 02:27

Pa kakve veze ima ko je u kojoj grupi, ionako ima deset jačih ekipa u toj ligi od nas. Dajte da se ne blamiramo istupanjem, nego da se nađu te pare i da se naša deca kale kroz jake utakmice. Partizan nas je uz pomoć LEN upropastio, ali dajte bar da zadržimo omladinsku školu i stvaramo igrače kroz jaku regionalnu ligu – to je jedino što može da nas održi na duže staze.

Reply

Leave a Comment