Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

УЕФА реновира рефлекторе на „Маракани“

Према писању дневног листа Курир, ФСС је добио финансијску помоћ од стране УЕФА, а та средства, након конкурса, добиће вероватно стадион Црвене звезде на којем често игра и наша фудбалска репрезентација.

– У извештајима које су правила званична лица УЕФА, скренута је пажња да су рефлектори на стадиону Црвене звезде прилично трошни, да производе осветљење од 800 до 900 лукса, док је минимум за мечеве Лиге шампиона и друге од 1.400 лукса па навише – рекао је генерални секретар ФСС, Драган Лаковић.

Рефлектори на нашем највећем стадионну су подигнути давне 1971. године, а данас и  не раде све сијалице, тако да је осветљење јако лоше и због тога и не чуди одлука о реновирању тог дела стадиона, иако је цела конструкција у лошем стању.

– У плану је да осветљење буде новије генерације, односно да инсталирамо „топло паљење сијалица“ како бисмо у случају нестанка струје одмах добили светло. Сви се сећамо да су раније приликом хаваријских искључења на нашим стадионима паљене лампе између 15 минута и пола сата, чиме се превише времена губи до наставка утакмице. Настојимо, такође, да обезбедимо новац како бисмо унапредили осветљење и на стадиону Партизана, иако сада оно одговара свим прописима – закључио је Лаковић.

Што се Црвене звезде тиче, њеној управи је овакав избор сасвим логичан.

– Из УЕФА, преко ФСС, планирају да финансирају обнову рефлектора. Ту је ситуација кристално јасна. Финансијски аспект је веома битан. Интерес нашег савеза је да игра на стадиону који има капацитет 55.000 места јер на ЈНА имају 22.000 седишта мање. Помножите разлику капацитета стадиона са просечном ценом од хиљаду динара и биће вам све јасно – поручују из Љутице Богдана 1а.

Повезане вести

2 comments

Sova сеп 2, 2014 at 19:15

Lepa vest. Super.

Reply
delija сеп 2, 2014 at 11:42

Ne pomazu oni nama nego ne mogu da gledaju meceve nase repke koja jos uvek spada u ozbiljnije kako igra u lavoru.

Reply

Leave a Comment