Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвено-беле боље од Пожаревца у четвртом колу шампионата

Фудбалерке Црвене звезде савладале су екипу Пожаревца на домаћем терену у Београду резултатом 2:0 у оквиру четвртог кола Супер лиге Србије.

Звезда је пробила бедем гошћи већ у седмом минуту, када је Тијана Матић погодила мрежу фантастичним ударцем са око 25 метара под саму пречку и довела домаћи тим у вођство. Изгледне прилике су имале Тијана Ђорђевић и Ивана Бобић, али их нису искористиле. Ипак, касније је Тијана Ђорђевић одбијену лопту спровела у мрежу гостујућег тима после шута Бобићеве са око 20 метара. Црвено-беле су на одмор отишле са лепом залихом од два гола разлике, мада је то по речима наших врхунских стручњака најопаснији разултат у фудбалу.

Звездина одбрамбена играчица Нада Живановић пружила је сјајну партију, а одлично су се показале Ивана Бобић и Тијана Матић, која је у стилу Дијега Марадоне у једној акцији дриблинзима преварила комплетну одбрану Пожаревца, укључујући и голмана, али је мало претерала са варкама и уместо да пошаље лопту у мрежу хтела је још једном да надмудри противника, али су је осујетиле гостујуће фудбалерке.

Црвена звезда – Пожаревац  2:0 (2:0)

Помоћни терен стадиона Црвене звезде. Гледалаца: 100. Судија: Тамара Павловић (Чачак). Стрелци: Матић у 7. и Ђорђевић у 36. минуту.

Црвена звезда: Петковић, Живановић (од 85. Аранђеловић), Стојановић, Ђуричек, Бобић (од 76. Петричевић), Тришић, Пантелић, Ерац, Благојевић, Матић, Ђорђевић (од 70. Еленков).

Пожаревац: Николић, Чубрило, Митровић, Виријевић, Костић, Илић (од 86. Радосављевић), Старчевић, Ђаловић, Лазаревић, Вуковић, Битевић.

matic_tijanadjordjevic_tijana

Стрелци погодака: Тијана Матић (горе) и Тијана Ђорђевић.

После четвртог кола шампионата Србије, Црвена звезда дели друго место са крушевачким Напретком. Оба тима имају по девет освојених бодова, док водећу позицију заузима суботички Спартак са максималних 12 бодова. У следећем колу црвено-беле гостују у Крагујевцу против екипе Тријумфа.

 

Повезане вести

Leave a Comment