Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Радимо добро, покушаћемо да ангажујемо играча под кошем

Кошаркаши Црвене звезде Телеком већ 11 дана се налазе на Златибору и базични део припрема полако приводе крају. У фантастичном хотелу Wai-Tai који се налази у оквиру СТЦ Златибор обезбеђени су сви услови како би стручни штаб црвено-белих остварио све своје замисли. И то упркос томе што је тренер Дејан Радоњић лишен помоћи чак четворице репрезентативаца Николе Калинића и Луке Митровића који су били на припремама са репрезентацијом Србије, као и Маика Цирбеса који је са репрезентацијом Немачке и Словенца Јаке Блажича.

10404163_778657965528435_5274011011792318237_n

Пред бројним новинарима, који су првотимцима и стручном штабу црвено-белих дошли у посету на Златибор, Радоњић је сумирао утиске после 11 дана рада:

– Ми смо 15. августа дошли на Златибор, а претходно смо одрадили мини циклус припрема у Београду. Овде смо до петка када ћемо у јутарњим часовима одрадити последњи тренинг пре повратка. Од првог дана смо суочени са мањком играча, али смо радили веома добро, како у сали тако и ван ње – за почетак је истакао Дејан Радоњић, а потом наставио:

10635720_778653545528877_1294856450125851548_n– Фокус је био да подигнемо физичке могућности играча. У складу са тим смо урадили доста тога, а у складу са фондом играча које смо имали на располагању смо радили и на кошаркашким елементима. Стање се знатно побољшало доласком нових играча, као и захваљујући играчима без ангажмана који су нам помогли да радимо као што смо планирали. Драговић тренира са нама, али је због бола у леђима са претходног тренинга одсутан. Ту је и Мајсторовић, као и Радивојевић чији је однос према Црвеној звезди свима потпуно јасан – изјавио је тренер Црвене звезде Телеком, који се потом осврнуо на појачања црвено-белих:

– Задовољни смо оним што смо урадили у досадашњем току прелазног рока. Нажалост, нисмо успели да видимо појачања на тренинзима у правом светлу. Маркус Вилијамс је тек одрадио један тренинг, а Дангубић тренира под посебним третманом – рекао је Радоњић па потом додао:

– Помогли су нам пуно и играчи ФМП-а, који су и претходне године били са нама и већ познају атмосферу у тиму. Жељно очекујемо повратак играча који бране боје чак три репрезентације и сигурно да радује њихов однос према обавезама које их очекују. У комуникацији коју они редовно имају са нама кажу да помно прате дешавања у клубу и да жељно очекују да се након репрезентативних обавеза прикључе екипи – рекао је стратег црвено-белих.

Радоњић је потом упитан да прокоментарише учинке Цирбеса, Блажича, Митровића и Калинића у својим репрезентацијама.

– Још је рано да се прича о томе јер су припреме у току и нису још почели званични мечеви. Верујем да ће они својим квалитетом, понашањем и односом бити адекватан репрезент онога што представља грб Црвене звезде – рекао је Радоњић, а затим поново причао о прелазном року:

– Покушаћемо да ангажујемо играча који игра обе позиције под кошем. Жеља је да ангажујемо домаћег играча, али је ситуација таква да профил играча који је нама потребан не постоји на тржишту. У том случају ћемо направити одређене модификације – истакао је тренер Звезде

10458036_778653642195534_963708463079536650_n

Већ у четвртак црвено-беле очекује први припремни меч против старог зналца са Златибора румунског Асесофта. Наиме, ове две екипе су се састале и претходне две године на припремама и оба пута је Звезда изашла као победник. Пре две године је након продужетка било 94:87, а претходне године су црвено-бели били убедљивији па су тријумфовали са 92:74.

– Први припремни меч је затвореног типа и играћемо га овде на Златибору 28. августа против румунског Асесофта. То је једна јако добра екипа која има одличан тим. Они су такође на Златибору, имају осам странаца и можда је то прејака провера у овом тренутку за нас. Ипак, нећемо да размишљамо о резултату, већ о томе да прилагодимо придошле играче на нову средину и услове. Пробаћемо да сви играчи који су нам на располагању буду што више спремни и да све припремимо да будемо 4. октобра, када је почетак АБА лиге, потпуно спремни – рекао је тренер Звезде и на крају поручио:

– Након 28. августа ћемо имати једну проверу у Београду, али још нисмо одредили ривала. Такође, тада ће се прикључити Цирбес. Надам се да ћемо на турнир у Истанбулу отићи комплетни – закључио је Радоњић.

 

 

Повезане вести

1 comment

Luka авг 29, 2014 at 17:12

Odlazi.

Reply

Leave a Comment