Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Ракић сјајним голом решио дерби кола у кишовитом Новом Саду

Црвена звезда савладала је у тешком мечу, на водом натопљеном Карађорђу Војводину, резултатом 1:0. Гол одлуке постигао је Ђорђе Ракић у 16. минута са преко 20 метара.

Након првих 45 минута, Црвена звезда је водила у Новом Саду, сјајним голом Ђорђа Ракића. Он је у 16. минуту са неких 20-ак метара сјајно шутирао, а клизава лопта додатно је допринела да голман домаћих, Милинковић-Савић, не успе да заустави тај ударац. Ракић је на самом старту меча доживео повреду, издржао је до 35. минута, успео да постигне и поменут погодак, али је тада морао да уступи место Луки Јовићу.

У првих десет минута, није било узбуђења, јер су обе екипе биле опрезне, а након тога, наш тим је кренуо са нападима и дошао до неколико шанси и поменутог поготка. Након тога, Војводина је кренула оштрије и агилније и имала неколико лоших удараца из даљине, али и добре акције Аливодића и Гаћиновића, које су зауставили Лазић и голман Рајковића, који је у неколико наврата одлично интервенисао.

До краја полувремена ипак није било већих узбуђења, па се на одмор отишло са минималном предношћу београдских црвено-белих.

На старту другог дела, наш тим је почео нешто повученије, Војводина је заиграла агресивније, агилније и офанзивније, па смо видели иницијативу домаћих. Лалатовић је у игру убацио и дебитанта Гаврића, који је одиграо последњих тридесет минута, уместо Печника, а после њега је прве минуте у новој сезони добио и Горан Гогић.

Војводина је имала неколико покушаја преко Пекарића, Стојановића, Полетановића, Веселиновића, а наш тим је припретио ударцима Јовића, Савићевића, Милијаша, али није било промене резултата. Наквашен терен утицао је и да буде све више оштрих стартова приликом уклизавања, па смо видели и жуте картоне у финишу, као и неколико указивања помоћи играчима оба тима.

До краја није било већих узбуђења, ни промене резултата, па је Звезда забележила и трећу победу без примљеног гола у овом шампионату.

Треће коло ЈСЛ

Војводина – Црвена звезда 0:1 (0:1)

Стрелац: Ђорђе Ракић у 16. минуту.

Стадион: Карађорђе

Гледалаца: 10 000

Војводина: Милинковић-Савић, Макарић (Стојановић), Пекарић, Бабић, Настић, Иванић, Аливодић, Полетановић, Пушкарић, Гаћиновић, Веселиновић. Тренер: Зоран Марић

Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Мијаиловић, Павићевић, Лазић, Ковачевић, Милијаш, Савићевић (Гогић), Печник (Гаврић), Лазовић, Ракић (Јовић). Тренер: Ненад Лалатовић

 ТОК МЕЧА:

90′ Три минута надокнаде времена.

81′ Рајковић је повређен на тренутак, указује му се помоћ.

77′ Први жути картон за наше играче, добио га је Мијаиловић.

73′ Гогић је заменио Савићевића.

Услед лоших услова за игру и веома наквашеног терена, гледамо нешто слабију игру оба тима у другом делу, уз прегршт техничких грешака.

68′ Полетановић покушава са преко 30 метара, али далеко од гола Рајковића.

62′ Покушао је Савићевић главом, након одличне акције Лазовића, али Савић брани.

60′ Дебитује Гаврић! Заменио је Нејца Печника!

55′ Одлична прилика за Јовића, који након паса Савићевића шутира у голмана Војводине. Нешто касније покушај домаћих, али без успеха.

52′ Покушај Стојановића, непријатност за Звезду, али лопта одлази поред гола. Минут касније, први пут је пробао Лука Јовић, али му је лопта била иза леђа, па је шутирао преко гола из тешке ситуације.

51′ Ненад Милијаш шутирао је са 18 метара преко гола из слободног ударца.

47′ Аливодић је покушао, али је лопта завршила у корнеру, након којег није било опасности по Рајковића. Војводина од старта жели гол.

45′  Крај првог полувремена, води наш тим поготком Ђорђа Ракића из 16. минута.

42′ Покушај Милијаша након центаршута Мијаиловића, али преслабо.

35′ Ракића, који се од почетка меча жалио на повреду, мења Лука Јовић. Надамо се да није у питању ништа озбиљно.

33′ Све сигурнији Рајковић укротио је ударац Аливодића са десне стране.

30′ После неколико минута повученије игре, покушао је Милијаш са 20 метара, али у голмана домаћих. У наредном нападу, покушао је Гаћиновић, поново са преко 25 метара, али преко гола.

28′ Покушали су домаћи и три минута касније, али је Рајковић незгодну лопту избацио у корнер. Војводина све конкретнија.

25′ Покушала је Војводина преко Гаћиновића, који је имао одличну ситуацију, али је Лазић успео сјајно да га изблокира у последњем тренутку и избаци лопту у корнер.

Упркос обилној киши, источна трибина је била пуна Звездиних навијача од самог почетка, а навијачи су улазили на стадион до средине првог полувремена.

Очекивано, након гола је Звезда спустила темпо и препустила домаћима иницијативу, али они не успевају озбиљније да припрете.

20′ Покушај Иванића са 30 метара, али потпуно безопасно по Рајковића.

16′ ГООООООООООООООООООЛ! Ма голчина Ђорђа Ракића! У јеку иницијативе Звезде, нападач нашег тима примио је лопту на 20-ак метара од гола и сјајно шутирао, а голман домаћих није могао ништа да учини. Звезда је повела 1:0!

rakic

Након опрезних 10-ак минута, Звезда је преузела иницијативу и створила прве прилике. До тада су обе екипе биле јако опрезне и без претераног залетања у офанзиви.

Дванаести минут донео је другу корнер за наш тим, сјајан центаршут Милијаша и покушај Печника главом, који је завршио поред гола.

У једанаестом минуту одличан продор Лазовића по десној страни, али ни шут ни центаршут, па је лако интервенисао голман домаћих. Пре тога први корнер за Звезду, након покушаја Мијаиловића.

Већ у петом минуту повредио се Ђорђе Ракић, који је изнет са терена, па се неко време није знало да ли ће моћи да настави меч, а наш тим је играо са десеторицом на терену.

Повезане вести

12 comments

king авг 24, 2014 at 20:41

Po meni ekipa za nastavak sezone
Rajkovic
Petkovic Lazic(Planic) Pavicevic(Jovanovic) Antic (Mijailovic)
Kovacevic(Jokic) Bosancic (Avramovski) Ristic ( Savicevic)
Lazovic(Jovic) Pecnik(Gavric) Despotovic(Rakic)

Ostali manje vise na pozajmice ili da se otarasimo nekih igraca poput Gogica, njemu se zahvaliti ali po meni nema mesta u Zvezdi itd.. i Mbodj na pozajmicu da ne zaboravim

Reply
dusan авг 24, 2014 at 09:43

mislim da smo dobri. vojvodina ima nekoliko mnogo ozbiljnih igraca i ovo je vazna pobeda. lazic je odigrao kao bekenbauer – svaka cast. rajkovic, lazic i sava ulivaju veliku sigurnost nazad. mijailovic igra jako neozbiljno, a petko je ispadao ali je sto se mene tice najbolji desni bek koga smo odavno imali. kovacevic nije kvalitet za zvezdu, lazovic je potpuno van forme, a savicevica ajde da sacekamo da odigra desetak utakmica pa da vidimo da li jeste ili nije. meni izgleda da ne zna nista, ali ajde da vidimo. gavric juce neprimetan, valjda ce biti bolji. luka se borio, ali smo se vec povukli i on sam napred nije mogao mnogo, a od lazovica i gavrica nije bilo nikakve pomoci. rakic je igracina. on ima sve i jedino sto se povredjuje. za daudu je doktor fudbala. milijas odlazi, a valjda ce od ovih devet koje smo doveli biti bar dvojica koji mogu da odigraju kako treba. uzdam se u bosancica i avramovskog, mozda i u despotovica i antica. bravo zvezdo.

Reply
GAZI ZVEZDO SVE IH ZGAZI авг 24, 2014 at 01:22

e ovo se zove SRCE NA TEREN ako igraju ovako svaku tekmu onda nema zime, ps: BRAVO LALATOVICU, ps: RAJKOVICA NA GOL A REPREZENTACIJE

Reply
zvezdinfanatik авг 24, 2014 at 00:30

za tog istog lazic se svi ovde kenj*** prosli sezone, pogotovo posle onog kiksa protiv vozdovca..a sad vidim, svi ga hvale…straso kakvi smo mi ljudi!!!! al ae da ne ser*** i ja sad…zajeban teren, kisa..igra, onako, vise solidna nego dobra, ali opet agresivno se branilo, kad vec napad i realizacija nisu fukcionisali…pavicevic i lazic, bez premca najbolji na terenu, zajedno sa rajkom….petko je stvaro ispadao na neke gluposti, dzoni ko litar vinjaka da je stuko, al opet ispravio svoje greske…sa vukanom ne znam sta se desilo na ovoj utakmici, lazovic isto tako..luka majstor, samo nema ko loptu da mu uputi gore, gavric je uso u 2.pol kao da ga nema na terenu, pecnik ok..
cekamo spartak, kuci…bice ta tekma mele za oci 🙂
Ziveli braco! ZVEZDO ZGAZI IH SVE!!!!!!

Reply
cz авг 24, 2014 at 00:24

Nisam mogao gledati utakmicu,ali svo vrijeme sam vjerovao u pobjedu i drago mi je sto smo pobjedili,sjecamo se kako nas je vojvodina derala sa po tri gola i na nasem i njihovom stadionu,ovo je bilo u top 3 najteza gostovanja i uspjesno je prevazidjeno.Po komentarima vidim da su Pavicevic i Lazic bili na vrhuncu zadatka,bome bice tesko Planicu da se nametne,ove tri utakmice je Lazic dosta dobro odigrao,i ako moze neko da mi napise cjelokupno kako smo djelovali,da li je bilo zasluzeno ili smo se jedva iscupali,da li smo napadali? Jos kad Lalatovic nadje definitvno startnih 11 zbog novih igraca i pocnemo se uigravati,kontam da ce biti jos bolje.

Reply
Marko авг 24, 2014 at 00:33

Moze jos bolje,na pocetku dobro poslje nekako gurali,kao sto kazes jedno od najtezih gostovanja ali nadam se jos boljoj igri.Lazic pokidao,Petkovic takodje,ostali manje vise.Pecnik mora jos da radi na fizickoj snazi,Lazovic los veceras,on treba i moze definitivno bolje.Izjednacemo smo djelovali,ali bodovi su nasi sto je trenutno najvaznije.

Reply
Звезда шампион! авг 23, 2014 at 23:11

Не знам стварно шта да кажем,не могу сад баш после једног лепог гола потпуно да променим мишљење о Ракићу,у сваком случају желим му брз опоравак.Лазић и Павићевић су ме данас одушевили,Рајковић добар,Ковачевић и Милијаш солидни,Савићевић и Лазовић подбацили,Печник може и боље,од Јовића тек очекујем да екслодира.

Reply
MILAN KG авг 23, 2014 at 22:54

Sad je jasno zasto niko nece Lazovica decko pojma nema odigra dobro na mahove, Savicevicu dati ispisnicu!!!! ono ja u mom veku nisam video decko je otecen od alkohola ne moye pas da da saplice se na loptu. Ristic je za njega Mesi i Ronaldo u jednom. Petkovic je ispadao kao iz „Dzipa“ Mijailovic takodje. ostalima manje vise prelazna ocena Lazic i sava odlicni Rajkovic takodje.

Reply
josif авг 24, 2014 at 08:49

Sto se Vukana tice neznam dali pije ali decko ne prikazuje gotovo nista,nije narocito vest sa loptom,brzinu ne koristi,treba da radi na pasu i nije za startera definitivno.20-25 min mu je predovoljno,imace vise motiva.Pozz.MKD

Reply
ACA авг 23, 2014 at 22:52

Svaka cast momcima na zasluzenoj pobedi na teskom gostovanju. Za sada ohrabruje ova igra u prva tri kola. Cvrsce, agresivnije, i brze nego predhodnih sezona. Igra se konkretno, i napadacki. Rajkovic napreduje. Bravo za Pavicevica i Lazica, odradili su sjajan posao. Takodje bekovi odlicni veceras. Spektakularan gol Rakica! Sve u svemu, jako dobra utakmica, Lazic je definitivno, po mom misljenju, igrac utakmice. Samo da nastavi tako. Tesko ce biti bez Milijasa, nadam se da ce imati dostojnog naslednika. Ipak, jedan je Milijas kapiten!

Reply
DejanS авг 23, 2014 at 22:33

Uz svo duzno postovanje, Bajko i golmani su bili kljuc nasih neuspeha zadnjih godina. Siguran golman je nesto sto je najvise trebalo nasim zadnjim igracima. Pa ja sam se kod svakog ubacivanja u nas sesnaesterac tresao, cesto smo i jurili rezultat. Ovo je vec druga prica.

Reply
A авг 23, 2014 at 20:49

BRAVO,BRAVO,BRAVO,SAMO NASTAVITE TAKO!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

Leave a Comment