Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Стигао Ђенка: Одлично се осећам, једва чекам да видим момке

Чарлс Џенкинс допутовао је у Београд. У одличном расположењу, са препознатљивим осмехом на лицу. Могло би се рећи и у веома доброј форми што и не чуди с обзиром да нам је Џенкинс потврдио да је са тренинзима почео још 3. августа. Ова чињеница свакако неће бити занемрљива за стручни штаб, с обзиром да ће Чарлс у суботу отпутовати на Златибор и прикључити се екипи на припремама.

– Добро памтим планину Златибор. Јединствен тренажни камп. Другачије је од свега са чим сам имао прилике да се сусртенем у каријери. Све је испланирано до најситнијег детаља – почео је причу Џенкинс који је у Београд дошао са три огромне путне торбе.

– У једној торби су ми само ципеле – објаснио је Чарлс разлоге за тако гломазан пртљаг уз незаобилазни осмех.

– Чуо сам се са неколицином саиграча недавно. Причао сам са Ребом, Лазом, кондиционим тренером Гачевићем. Сви су добро, рекли су ми да вредно раде. Разговарао сам и са Бобијем Марјановићем, који ми је по ко зна који пут поновио колико му је жао што нисам могао да дођем на његову свадбу. Сви они су заиста сјајни момци, цео тим. Једва чекам да их видим.

После два месеца одсуства Џенкинс је признао и да се ужелео Београда:

– Одлично се осећам. Добро сам се одморио. Уживао сам у времену које сам проводио са породицом и блиским пријатељима. Доста времена био сам на Лонг Ајленду, где имам кућу. То је веома близу универзитета на ком сам студирао и све то ми је јако пријало.

Одмор у Америци Џенкинс је углавном проводио путујући:

– Заиста сам много путовао. Ишао сам широм Америке и обилазио рођаке које јако дуго нисам видео. Посебно забавно ми је било у Лас Вагеасу. Тамо сам посетио Демаркуса Нелсона. Као што знате, Лас Вегас је место на коме можете да потрошите много новца , зато сам одлучио да са Демаркусом проведем само четири дана. Сјајно смо се провели, а причали смо наравно и о Црвеној звезди и свему оном што нас очекује наредне сезоне.

После Демаркуса Нелсона Џенкинс ће на позицији плејмејкера сарађивати са још једним сјајним Американцем – Маркусом Вилијамсом:

– Не познајем га лично, али сам прошле сезоне док је играо за Локомитиву Кубан могао на делу да се уверим колико је квалитетан играч. Оно чега се такође сећам је податак да је био један од најбољих играча у средњој школи и на Универзитету Јукон где је имао сјајну каријеру. Сећам се и једне утакмице док је још био у средњој школи када је играо против Леброн Џејмса. Тај меч изазвао је велику пажњу јавности, директно је преношен на телевизији. Не могу да се сетим како је тада одиграо Вилијамс, јер је комплетан фокус био на Џејмсу. Ипак, сигуран сам да ћемо добро сарађивати – рекао је Џенкинс.

Повезане вести

4 comments

Luka авг 23, 2014 at 15:00

Hahaha, pa je li moguće da svaki put s pauze dođe sa 5 kila viška? Kako ga samo ne mrzi da opet skida kilažu…

Reply
mariachi авг 23, 2014 at 12:42

Brat Djenka ce da eksplodira ove sezone!! Ima da sipa redom u el i aba! Mwill, Djenka, Danguba, Luka i Bobi!! uhh jeb^^emo redom!

Reply
ACA авг 23, 2014 at 11:32

Ne znam možda grešim,ali mi se čini a možda i slika vara kao da nam se CHARLES malo više ubucio…….

Reply
pera авг 23, 2014 at 10:02

Odličan prelazni rok još četvorka i rezervni plej recimo Stefan Jović sad pre prvenstva sveta jer će posle toga više vredeti.

Reply

Leave a Comment