Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Марјановић: „Имамо добар, талентован и млад тим“

Црвена звезда Телеком је веома подмладила екипу пред нову сезону. Клуб су напустили искуснији играчи, а њихова места су попунили изразито млади и веома талентовани момци. Колико су црвено-бели млади најбоље показује да ће Бобан Марјановић са непуних 26 година бити најискуснији у саставу.

– Сада смо баш млада екипа, посебно у овом саставу док нам се не придруже репрезентативци и Чарлс Џенкинс. Нисам веровао да могу да будем најстарији у екипи. Мало је чудно, као да сам јуче имао осамнаест година, а данас сам најискуснији на тренингу. Једва чекам да нам се прикључе остали саиграчи. Имамо добар, талентован и млад тим и мислим да можемо пуно тога да направимо – истакао је Марјановић, а потом додао:

– Успео сам да се одморим за сезону која предстоји. Најважније је да смо кренули, сада идемо корак по корак и верујем да ће бити све у реду. Одрадили смо први тренинг, било је мало теже јер се тело није навикло на овакав рад. Тренираћемо у јаком ритму, два пута дневно и биће напорно док се навикнемо – рекао је Звездин центар и за крај поручио:

– Ужелео сам се лопте, трчања баш и нисам – закључио је Марјановић.

Црвено-бели су у досадашњем току прелазног рока ојачали редове са три нова играча Маиком Цирбесом, Немањом Дангубићем и Николом Калинићем. На првом тренингу ту је био сам Немања Дангубић, док су преостала двојица на припремама са својим репрезентацијама.

Дангубић је био видно расположен на првом тренингу, није скидао осмех са лица и све је одавало утисак да је долазак у редове Црвене звезде Телеком баш оно што је желео:

– Направио сам прави потез доласком у Звезду. Дошао сам да напредујем, радим на себи и да се доказујем. Задовољан сам доласком у Црвену звезду. Желим да својим залагањем оправдам поверење и да се наметнем тренеру. Један од разлога зашто сам дошао је и Евролига, то је велики изазов – истакао је Дангубић.

Веома је битно да је повреда колена новог бека црвено-белих прошлост:

– Имао сам проблема са повредом колена, али то је сада иза мене. Кренули смо лагано да радимо и да полако улазимо у тренажни систем да бисмо се што боље спремили за онај најважнији део припремног периода који тек предстоји – изјавио је Дангубић и потом истакао да период адаптације на нову средину не би требало дуго да траје јер добро познаје већину нових саиграча:

– Јако добро се знам са Бобијем, играо сам са њим и познајем целу млађу екипу тако да ми неће бити тешко да се прилагодим на рад и атмосфером у тиму – закључио је Немања Дангубић.

Повезане вести

Leave a Comment