Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Кошаркаши почели са тренинзима

Осморица првотимаца Црвене звезде Телеком започели су припреме за наредну сезону. Никола Ребић, Бранко Лазић, Немања Дангубић, Марко Гудурић, Никола Чворовић, Ђорђе Каплановић, Марко Тејић и Бобан Марјановић одрадили су први тренинг у дворани у Железнику. Црвено-бели су под надзором тренера Дејана Радоњића радили у десеткованом саставу услед репрезентативних обавеза чак четворице играча Јаке Блажича, Луке Митровића, Маика Цирбеса и Николе Калинића, као и одсуства Чарлса Џенкинса који ће се екипи придружити на Златибору.

Након првог тренинга Радоњић се обратио великом броју новинарима. У дужем излагању тренер црвено-белих се осврнуо на план припрема, амбиције и очекивања у наредној сезони, као и на прелазни рок.

– У недељу смо обавили лекарске прегледе, а сада смо кренули и да тренирамо. На првом тренингу сам на располагању имао осам играча. Шесторица су били потпуно спремни да крену са радом, док су Марко Гудурић и Немања Дангубић били под посебним третманом након повреда које су имали. Тренираћемо до петка у Београду, а онда путујемо на Златибор. Покушаћемо да до тада обезбедимо довољан број играча да бисмо на Златибору могли да урадимо оно што смо испланирали – истакао је Радоњић у уводном излагању, а потом додао:

– Надам се да ће Гудурић и Дангубић тада бити потпуно спремни и да ћемо моћи да радимо на Златибору пуним интензитетом. План је да се 29. августа вратимо у Београд и да ту наставимо рад до првих припремних турнира – истакао је стратег Црвене звезде Телеком.

Радоњић се потом осврнуо на прелазни рок где ће клуб са Малог Калемегдана и даље бити активан:

– Настављамо да трагамо за плејмејкером и играчем на позицији центра. Надам се да ћемо у кратком року успети да их доведемо иако је ситуација прилично деликатна када је у питању позиција организатора игре. Потрудићемо се да доведемо играча у што краћем року да бисмо на располагању имали комплетнију екипу. Не могу да кажем комплетну јер је евидентно да ће неколико наших играча играти на Светском Првенству у Шпанији, али бих волео да пријатељске мечеве играмо са што комплетнијом екипом – рекао је Радоњић и потом додао:

– Били смо заинтересовани за Даријуса Мориса и имали смо веома активне преговоре. У једном тренутку је чак изгледало да ће све бити договорено, али се изненада преокренула ситуација. Њихови захтеви су били превисоки и били смо приморани да се окренемо другим играчима – истакао је тренер Звезде.

На питање да ли може да каже нека конкретна имена играча за које је клуб тренутно заинтересован Радоњић је одговорио:

– Имамо неколико играча у оптицају, али ниједан није близу завршетка као што је био Морис. Такође, водили смо разговоре са Раденовићем са идејом да један играч са толиким искуством, квалитетом и људским особинама може да буде од велике помоћи нашој младој центарској линији – истакао је тренер црвено-белих, а потом се осврнуо на чињеницу да ће Звездин тим наредне сезоне бити веома млад:

– Екипа ће бити јако млада, посебно за евролигашке услове. Предстоји нам велики и напоран рад и надам се да ће како време буде одмицало тим бити све бољи и бољи. Поседујемо већи таленат него прошле године и верујем да ћемо уз напоран рад успети да остваримо оно што се од нас очекује – рекао је Радоњић.

Тренер Црвене звезде Телеком је имао само речи хвале за нова појачања црвено-белих:

– Задовољан сам до сада урађеним у прелазном року. Надам се да ће тако бити и у наредном периоду, а посебно када је у питању позиција плејмејкера. Сигуран сам да ће три играча која су дошла својим карактером и талентом допринети онолико колико се очекује од њих у црвено-белом дресу. Свесни смо да ће наша младост донети пуно успона и падова, али исто тако верујем да ћемо бити на висини задатка – истакао је тренер црвено-белих, а онда причао о Немањи Дангубићу:

– Веома сам задовољан што је Дангубић одабрао Звезду. Он није био велика жеља само у овом прелазном року, већ смо преговарали са њим још у децембру прошле године. Пуно смо се посветили томе да он буде у дресу Црвене звезде и сигурно је да такав момак поседује велике људске квалитете, веома је талентован и паметан – рекао је Радоњић.

Неизбежан је био и разговор о Евролиги где ће Црвена звезда Телеком бити једини представник Србије:

– Група је веома квалитетна. Четири екипе већ сада имају веома јаке саставе – Олимпијакос, Лаборал Кућа, Галатасарај и Валенсија. Из ове перспективе биће веома тешко, а посебно када се узме у обзир да ће сигурно бити још измена у саставима. Ми се надамо да ћемо се додатно појачати и успети да квалитетом приђемо наведеним екипама и уђемо у борбу за Топ 16 фазу – закључио је Радоњић.

Повезане вести

1 comment

MrT авг 12, 2014 at 13:28

Eeeeee ljudi,a sta je sa Aleksandrom Cvetkovicem,sto je bio na pozajmici u MZT-u? Je l se vratio?

Reply

Leave a Comment