Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Радоњић: Приоритет је плејмејкер

Кошаркашима и стручном штабу Црвене звезде Телеком ближи се завршетак одмора и почетак припрема за наредну сезону. Окупљање је заказано за 10. август, када ће бити обављени сви неопходни лекарски прегледи и медицинска тестирања, а први тренинг на програму је дан касније:

– Првих неколико дана тренираћемо у дворани у Железнику. За 15. август планиран је одлазак на Златибор, тамо ћемо провести 14 дана и обавити базични део припрема. С обзиром да неколико наших играча има обавезе са репрезентацијама, припреме ћемо почети са осморицом кошаркаша – каже тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Звездин стратег ће од 11. августа моћи да рачуна на Николу Ребића, Бранка Лазића, Немању Дангубића, Марка Тејића, Бобана Марјановића, као и на тројицу момака који ће бити прекомандовани из ФМП-а: Ђорђа Каплановића, Николу Чворовића и Марка Гудурића. Чарлс Џенкинс ће се прикључити екипи током боравка на Златибору, а Никола Калинић, Лука Митровић, Јака Блажич и Маик Цирбес по завршетку свих обавеза у националним тимовима.

Црвена звезда је за сада потврдила учешће на два веома јака међународна турнира, а прва провера уследиће већ на Златибору:

– Противник ће нам бити румунски Плоешти, али термин одигравања тог меча још нисмо одредили – рекао је Радоњић и потом додао:

– Играћемо на два веома јака турнира у Француској и Турској. На турниру у француском граду у Милузу, где смо учествовали и прошле године, за противнике ћемо имати Панатинаикос, Стразбур и Бајерн Минхен. Турнир је на програму од 12. до 14. септембра. Такође, од 23. до 26. септембра учествоваћемо на Риксос купу у Истанбулу где ће нам ривали бити московски ЦСКА и Фенербахче Улкер. У трећој утакмици, односно у дуелу за пласман, могући ривал биће нам Уникаха, Анадолу Ефес или Олимпијакос. Све у свему имаћемо изузетно јаке провере пред старт АБА лиге.

На турниру у Француској Звезда ће прво играти против Панатинаикоса (12. септембар), потом са минхенским Бајерном (13. септембар), а последњи ривал на том турниру биће Стразбур (14. септембар). Што се тиче турнира у Истанбулу, црвено-бели ће прво одмерити снаге са московским ЦСКА (23. септембар), дуел са Фенербахчеом је на програму 24. септембра, а 26. септембра ће се играти утакмице за пласман.

Тренер Црвене звезде прокоментарисао је и све оно што је до сада урађено у прелазном року:

– Направили смо добар посао. Ангажовали смо Калинића, Дангубића и Цирбеса тако да смо успели да остваримо оно што је била наша жеља и првобитна идеја. Остаје нам да попунимо упражњено место плејмејкера, што нам је свакако приоритет, а жеља је да се појачамо још једним играчем у рекету – објаснио је Радоњић и на крају разговара поручио:

– Предстоји нам изузетно напоран рад. Иако нећемо имати све играче на располагању од самог старта учинићемо све да план припрема спроведемо на највишем нивоу. Имаћемо максималне услове за рад и то ћемо се потрудити да максимално искористимо – закључио је Радоњић.

Повезане вести

6 comments

milos авг 7, 2014 at 20:28

Nas prioritet je da ti odes

Reply
pera авг 8, 2014 at 06:56

To se podrazumeva mislim da smo mi na svim sajtovima vezanim za naš klub dali svoj stav. Ponavljam kao papagaj, plej sa organizatorskim sposobnostima i izraženom odbranom i Jovan Novak na jedinici sa Rebićem. Ovakvi pametni su dozvolili da recimo Sale Djordjević ni kriv ni dužan a otac mu trener Zvezde godinama ode u komšiluk i postane to što je postao. Nismo toliko bogati da častimo grobare ovakvim talentom kao sa Bogdanovićem. Četvorka Radenović jer takvog igrača u reketu teško možemo naći sa takvim iskustvom ako ne može onda Birčević jer je dečko zvezdaš i slobodan je trenutno.

Reply
Dejan BL авг 7, 2014 at 20:12

Koja je bruka i sramota sto Bobi nije u reprezentaciji. Posle Krstica najbolji centar kojeg Srbija trenutno ima

Reply
Villa авг 7, 2014 at 20:11

Neka svaka sledeca sezona bude malo bolja od prethodne i bicu zadovoljan.

Reply
josif авг 7, 2014 at 20:09

Treba nam jos plej i krilni centar,ali pazljivo odabrati naravno sto je u finansiskom domenu kluba,da budu dobar razigravac i dobar skakac i to je to.Pojacavaju se ozbiljno Cedevita i Buducnost a netreba nikad otpisati glodare koji imaju uspostavljen sistem.Pozz.MKD

Reply
Luka авг 8, 2014 at 15:49

Budućnost je državni projekat, imaju para sada ali ne bojim se njih, mogu najviše do četvrtog mesta u ABA. Cedevita i groblje će biti najjači uz nas, to je sigurno. Mnogo mi je žao što smo bacili prethodnu godinu u vetar, pa sad moramo sve ispočetka jer je bila prilika da se kontinuitetom isprati Cedevita a grobarima čak za korak i odmakne zbog njihovih problema, ali šta je tu je, idemo dalje…

Reply

Leave a Comment