Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошарка

Велико хвала за Симу, Рашка, Дија, Иту, Тадију и Липу

Кошаркаши Црвене звезде Телеком са припремама за наредну сезону почеће 10. августа. Наиме, за 10. август заказано је окупљење када ће бити обављена сва неопходна медицинска тестирања и лекарски прегледи. Са тренинзима ће се кренути дан касније, а 15. августа планиран је одлазак на Златибор где ће бити спроведен базични део припрема.

У односу на завршетак прошле сезоне у табору црвено-белих у новој такмичарској години неће бити шесторице првотимаца и ови редови су посвећени управо њима.

Марку Симоновићу, Рашку Катићу, Демаркусу Нелсону, Ивану Раденовићу, Тадији Драгићевићу и Олександру Липовију су по завршетку сезоне 2013/2014 истекли уговори и на тај начин је окончана сарадња. КК Црвена звезда жели овим путем да им се захвали на свему, а пре свега на професионалном односу, великом залагању и успесима које је Звезда постигла минуле сезоне. Подсећамо, црвено-бели су по први пут у својој историји одбранили трофеј у националном Купу. Такође, први пут су освојили лидерску позицију на крају лигашког дела регионалног такмичења (АБА лига). Звезда је уписала највише победа у једној сезони у историји, чак 50, и после 16 година поново успела да се пласира у полуфинале једног европског такмичења.

За све што су приказали у црвено-белом дресу дугујемо велико хвала Сими, Рашку, Дију, Ити, Тадији и Липи. Желимо вам много среће и успеха у будућности.

Повезане вести

29 comments

Alex Unders авг 3, 2014 at 18:27

Samo bih molio upravu da nam ne vređa intelekt, jer je i laiku jasno koliko je sezona bila „uspešna“, a i koliko su ovi igrači kojima se zahvaljuju pružili u njoj. Osim toga, svi znamo i da bi se isto tako zahvalili i Dženkinsu, Laziću i Marjanoviću da su imali obraza, nego ih bilo sramota da promene baš kompletan tim. Na trenera ne želim da trošim reči.

Reply
Wild Wild авг 3, 2014 at 00:10

Nelson, Simonović, Dragićević, Radenović i Katić (uz Lipovog k…. kao rezervu) – mnogo jaka petorka…

…za „kamena s ramena“.

Reply
gusano авг 2, 2014 at 16:35

Pogotovu veliko hvala za Lipu….. 🙄

Reply
Живадин из првог тима!? авг 2, 2014 at 12:47

Баш смо ми чудан свет…
Не знам чему полемика или било какви коментари? Богами као да све вас, наравно и мене – било ко слуша и ето сад ће све уважити оно што ми пискарамо…

Добро је да имамо наш сајт, али неки су схватили као да се овде дели хуманитарна помоћ па да сви морамо чекати у реду…

Често, а у последње време још чешће вам се смејем, јер се залуђујете стварима на које никад нећете моћи утицати да се измене. Ту убрајам и себе, али ни близу нисам ових разних свезналица који би и ово и оно мењали, а нико их ама баш ни за шта не пита, а никад и неће!

Reply
IgorNbGd авг 2, 2014 at 10:09

dejca,

Brate, iz Vk idu jer nema para. Namestiše nas da igramo kvalifikacije sa Pro rekom dok nismo bili u nekoj formi. Teško je tempirati formu tako rano. Na kraju smo se popišali po finalisti EL, Radničkom…. Eto toliko smo bili jaki prošle sezone. Dobili nas samo jednom. U najmanju ruku bismo ušli u finale. To je jedini razlog stanja u vk, ali je bolje nego ranije. Ostali su neki igrači, stvara se vaterpolo škola. Treba postaviti pitanje Šoštaru i LEN-u, kako je moguće da prvak Evrope igra kvalifikacije??

Reply
Zvezda RS авг 2, 2014 at 01:28

e ovako postovanje svim mojim Delijama sirom svjeta ali ja mislim da ce biti napretka i to velikoga!!!Od ovih sto su otisli jedno veliko hvala Nelsonu i malo Radenovicu…sto se tice ostalih sve najbolje ne bih komentarisao!!!Kalinic i Dangubic veoma dobra dva igraca i jos uz jednog pleja tipa Dilejni i centra Milicica(daj Covicu promijeni malo dioptriju covjek ce dzabe da igra) i Blazica,Dzenjinsa,Mitrovica,Tejica,Lazica,Rebica,Boby Marjanovic,Gudurica veoma perspektibilan i respektabilan tim koji bi igrao veoma vaznu ulogu u evropi!!!Iduca godina bi nam donijela dosta veci budzet od prodaje igraca..ZAHVALJUJEM SE DEJANU RADONJICU nadam se da ce otici jer ne moze da izdrzi pritisak koji mu postavlja klub Zvezda i debela svinja

Reply
Luka авг 2, 2014 at 00:17

Sve je to džaba dok Radonji ne vidimo leđa. S njim nam je kup Koraća plafon. Neka sam košarkaška neznalica, ali u ovo sam siguran.
Senade, sve si dobro rekao osim da je protiv Radonjića 70% Zvezdaša. Taj procenat je mnogo veći, veruj mi, a videćeš tačno i koliki već posle prvih poraza u sezoni (koje nažalost nećemo čekati dugo sa tunjavim na klupi).
MrT, ako stvarno smatraš da je „Zvezda igrala dobro i sa lakoćom pobeđivala protivnike“, onda ti svaka čast, voleo bih i ja da živim u tvom svetu.

Reply
MrT авг 2, 2014 at 11:22

Ja stvarno ne znam sta ti ocekujes od kluba koji je obnovljen pretprosle sezone,koji je bio u dugovima do guse i jedva hvata apsolutnu nulu,od kluba ciji navijaci protestuju ABA Ligu(koja zamislite,daje nam osvajanjem Evroligu),a mi ipak budemo na celu nje,i ti onda na kraju sezone ocekujes da oni budu najjaci,a pak nemaju podrsku navijaca? Sta zakljucujes iz toga? NEISKUSTVO! Kad malo progledas,ne znam da li si pratio ABA Ligu,mi smo ustvari i dobijali sa lakocom protivnike sa +1000 navijaca na tribinama,(BEZ NAVIJANJA,znaci bio sam skoro na svakoj,kao da si dosao u pozoriste na predstavu)a sta bi tek bilo da nas bude bar 10x vise?

Reply
pera авг 1, 2014 at 22:36

Da mi za početak dovedemo Novaka i spojimo dva najveća talenta na jedinici u zemlji. Potpišemo Jankovića i Jokića i dovedemo Omara Kuka i završimo prelazni rok Elaboriranje nije potrebno. Dobili bi uz naše klince najperspektivniji klub na ovim prostorima.

Reply
Бранимир авг 2, 2014 at 11:21

Ово је сасвим у реду, али шта ће ти Кук, Бог с Тобом?

Reply
pera авг 2, 2014 at 16:55

Pa prijatelji moji najvažniji igrač u ekipi ne može neki naduvenko Amer koji uz to ne zna dve reči srpski jezik. Ne razmišljaju naši igrači i komuniciraju na engleskom. Nelson je recimo par puta reagovao u najmanju ruku čudno jer čovek jednostavno nije znao kako da reaguje zato i tvrdim da je Nelson vodio utakmice kako je hteo i da tu nije bilo nikakvog dela Radonjića. Kuk je igrao kod nas i ja recimo ne vidim veliku razliku u kvalitetu u odnosu na Mekejleba čovek zna sve još ako igra u službi tima takav iskusan igrač je premija. Novaka i Jokića bih potpisao oberučke ali mislim da će Jokić otići za mnogo para te je logićki dovesti Jankovića pa možda i Birčevića sa zadatcima koje je imao Radenović, visoka četvorka ili brza petica. Jokićem bi pak rešili pitanje petice na duži period a forsiranjem klinaca na jedinici dobili bi mnogo na kraju sezone.

Reply
БруталноРеалан авг 1, 2014 at 21:08

Скроз очекивано. Хвала свима, без разлике. Мада, Ита ме је купио за сва времена, не треба заборавити дербије ‘де је играо на своју руку са добро начетим коленом. Шепао под инјекцијама ал’ се кидао са Жофријем до коске.
Све најбоље момци, Симон да дође догодине да диже пехаре, али обавезно 🙂

Reply
luto авг 2, 2014 at 17:03

pa, on je najgori igrač, kog je zvezda ikad imala…

Reply
Igor авг 1, 2014 at 21:05

Kad se samo setim na pocetku sezone kako su Katic i Marjanovic dominirali u reketu. Da bi ih na kraju, drvo, Gagic nadigrao. Unisti ih Radenovic skroz…. :facepalm:

Reply
Iznogud авг 1, 2014 at 18:34

Veliko hvala pre svega velikim borcima Katicu i Simonovicu. Mnogi su moglu bolje od onoga sto su pokazali ali ne bi sada o tome. Borili su se i hvala im. Tadija kod Radonjica i nije imao neku preveliku priliku. Mnogi sto sada branite radonjica zaboravljate da smo zahvaljujuci njegovom selektiranju ekipe ostali bez trofeja prosle sezone. Vise bi voleo da je on otisao od ovih gore nabrojanih. Nije mi samo zao Lipovija, a ovih ostalih svakoga u neku ruku jeste. Zelim im svima uspeh u daljoj karijeri.

Reply
http://infobasket.freshcreator.com/ авг 1, 2014 at 18:07

Ako se dovede skup plejmejker,koji ima asistenciju(5 ili 6 u proseku) i od 15 pa do 20 poena u proseku,i jedan solidan centar,tipa Jokic,znaci razlicit od Bobija,bice to dobar tim,mozda ne najskuplji i najbolji ali sigurno najtalentovaniji tim,bice to solidan tim za EL,uz rezultat bi se moglo i zaraditi dosta od prodaje posle(jer mi sigurno nebi rasparcali kao franjevci sto su od Bogdanovica),mi imamo ciste finansije i mislim da pored rezultata moramo i da pravimo novac tj.igrace.Znaci jedan extra extra igrac na plejmejrkeru,vodja tima da bude i jedna mlada,talentovana ali razlicita od Bobija 5 i Bog da nas vidi…
Novi portal kosarkaski http://infobasket.freshcreator.com/

Reply
MILAN KG авг 1, 2014 at 18:01

MrT,

Ja sam citao Ninkovicev interviju za RSB PORTAL, na pitanje koja je njegova uloga u klubu rekao je ja sam presednik KK CRVENA ZVEZDA TELEKOM, A Nebojsa Covic je presednik KK CRVENA ZVEZDA!!! (Zamrznute Zvezde). on to nije hteo da kaze ali to je tako jel ne moze jedan klub da ima dava presednika zato su se podelili Ninkovic je Covicev zet. evo tog pitanja i njegov odgovor

/Moжете ли члановима нашег форума да опишете која је тачно ваша функција у клубу?

– Моја функција је председник КК Црвена звезда Телеком и заједно са председником Црвене звезде и председником Скупштине Црвене звезде чиним највиши орган клуба и водимо га у свим погледима – финансијском, спортском, маркетиншком. Када кажем водимо клуб, мислим на то да доносимо смернице и контролишемо рад, а други органи их спроводе.

Reply
Delije Niksic авг 1, 2014 at 16:36

Samo mi je zao Nelsona I pomalo radenovica sto su otisli,ostalima sve najbolje u karijeri.dovesti Jos pleja I centra.ne bih volio da dovodimo cetvorku.zelim da gledam luka I tejica.dva Velika talenta pogotovo luka.

Reply
Senad авг 1, 2014 at 16:00

Cekam dan kada cu da ugledam naslov „Zvezda se zahvalila Dejanu Radonjicu“.
O cemu se ovde radi pa je on zasluzio toliko povjerenje,o necemu sto vecina nas ne zna(a nema veze sa kosarkom) vjerovatno.Samo nemoj da mi neko kaze nesto tipa „eto ti znas bolje,sto ti ne treniras kakvu ekipu“ ili nesto slicno.Po slobodnoj procjeni minimum 70 % zvezdasa misli isto sto i ja o Radonjicu,pa nek nemamo nikakvu kosarkasku diplomu,valjda toliki broj ljudi znas bolje od njih 5 ili 6 u upravi.
Sto se tice kosarkasa pomenutih u tekstu,zao mi je samo zbog Radenovica(pomalo i Katica) i naravno Nelsona,a on je otiso vec ranije.
Od ovoga sto imamo moze da se napravi jak tim,s tim da nam je potreban startni plej,tu je mali Rebic koji moze da ga povremeno odmjenjuje,a na utakmicama sa relativno slabijim rivalima i vise da igra.
Na poziciji 2 Dzenkins i Blazic,nebi ja tu nista ni dodavo ni oduzimo(po potrebi tu moze da odigra i Lazic i Dangubic)
Pozicija 3 Dangubic i Kalinic te naravno nezaobilazni Lazic,kojem pored defanzivnih zadataka treba dati malo vise slobode u napadu,vjerujte da je mnogo bolji suter od reputacije koju ima.
Na poziciji 4 Tejic i Mitrovic.Namjerno sam Tejica prvog napiso,jer mislim da on moze da bude igrac svjetske klase.
Na centru ostaje samo Bobi,jasno je da moramo da dovedemo jes jednu peticu,nadam se startnog centra,tj nekog ko ce da bude bolji od Marjanovica.Ume Bobi da razvali,ali kad mu se prilagode ili nadju taktiku za njega onda je skoro beskoristan.
Na kraju opet žal za Radenovicem,taj je mogao da pokriva 4 i 5,ovako treba nam centar(ili dva,jer tesko se oslonit na dvije petice cijelu ezonu) i plej.To je ono sto je neophodno,svako pojacanje preko tego bilo bi jos i bolje,ali naglasavam pojacenje,ne novi igrac tipa Lipovija,nego nego ko ce da ojaca ekipu,ko ce da napravi razliku,jer ovom timu treba vodja,lider,neko ko ce da uzme loptu kad treba,kad gusto,mozda se on krije i u igracima koje vec imamo,vidjecemo…

Reply
MrT авг 1, 2014 at 16:23

Ne znam da li si citao intervju,ali sve lepo pise:
Због чега је Радоњић добио једногласну подршку да остане на клупи и наредне сезоне, пошто зацртани циљеви на почетку сезоне нису остварени?

Ајде да ствари поставимо овако. Када је Звезда последњи пут играла полуфинале неког европског такмичења? Да ли је Црвена звезда некада била прва у регуларном делу Јадранске лиге? Да ли је Црвена звезда некада успешније играла у Евролиги него са Радоњићем на клупи? Да ли смо ми једини клуб који са 4 победе у Евролиги није прошао даље? Да ли је општи утисак, гледано кроз сезону до финалних утакмица, да је Звезда играла добро и да је са лакоћом побеђивала противнике? То су неки од услова које је он испунио. Да ли се на крају све мери титулама? Вероватно да, али ми нисмо у таквој ситуацији да тако брзо можемо да се одричемо свега и свачега. Сматрамо да Дејан Радоњић може још много да пружи Црвеној звезди и очекујемо да ће тим играти боље и да ће постићи вероватно већи успех него прошле сезоне. Оно што је најбитније за Црвену звезду и што је везано за тренера и друге елементе у клубу, то је нека стабилност и константност, коју Звезда није имала преко 20 година. Због тога смо се одлучли на тај потез. Знамо да се неки не слажу са тим, али време ће показати да ли смо у праву или не.
Donekle se i slazem.

Reply
Stefan авг 1, 2014 at 18:26

I ti misliš da je to sve njegova zsluga? Pa pogubio je sve najvažnije utakmice u sezoni! Ne zanima me bre da li smo prvi u ABA ligi protiv nekih ŽNJ klubova, kada se Cibona popišala po nama u sred Beograda u F4, ne zanima me kup koji smo osvojili tako što su groboši pobegli sa megdana, ne zanimaju me Buđaveljnik i ostala boranija, kad nas je Uniks pregazio u najvažnijem meču sezone, u Agroživ ligi groblje nam je održalo tri časa košarke, a onu jednu što smo dobili, to je bilo zbog 5 na 3, on je brate KRIMINAL od trenera, kao i Dragićević, Lipovij, Radenović…Simon je znao da pogodi kad treba, Raško je imao svetle momente, Nelson je bio nosilac ekipe, ali ova trojica, pa oni ne bi ni parket brisali u nekom ozbiljnom klubu. Imamo potencijal, imamo sjajne mladiće, da ostanu Đenka i Jaka, još jedno pojačanje na centru i jedan dobar šuter i to je to, na pleju imamo Rebića koji je zver, treba ga forsirati, da oteramo Radonjića i biće sve to kako treba.

Reply
dejca авг 1, 2014 at 19:31

Ja ne bih samo da nam se u KK dogodi „vaterpolo situacija“. Brz, instant uspeh a sad koliko vidim niko ne ostaje, opet cemo biti za gol razliku.. Preca mi je stabilnost kluba nego neka jurnjava sa glodarima samo radi prestiza..

Reply
Senad авг 1, 2014 at 20:40

Na sva ova tvoja silna pitanja ja imam samo jedno;da li je i jedan trener imao kvalitetniji roster od Radonjica?

Reply
luto авг 1, 2014 at 20:44

bravo-pravo pitanje…

Reply
luto авг 1, 2014 at 20:43

sve što si rekao, nije tačno a to znači da nije zasluga onog antitalenta od trenera, uz ove igrače što su otišli, trebao je i on s njima-lagano, jer sa njim nema šanse da nešto osvojimo…

Reply
josif авг 1, 2014 at 15:59

Tadija je trebalo da ostane,mislim da bi uz kompletne pripreme mogao da se vrati u prepoznatljivu formu iskusan je i bio bi od pomoci.Za EL nam trebaju iskusni igraci tako da ocekujem da plej i centar budu provereni igraci a mogli bi razmisliti i na dobrog sutera koga u ekipi nemamo a pokazalo se da nam fali igrac suter tipa Shilb.Pozz>mkd

Reply
jagodina navija za zvezdu! авг 1, 2014 at 15:04

Pre svega Lipoviju 😀

Reply
Пчела авг 1, 2014 at 16:19

Каква појава! 🙂

Reply

Leave a Comment