Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеФудбал

Планић дебитовао голом и црвеним картоном за нови реми

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су са мађарским Вашашом 1:1, у Сентјурку близу Цеља. Богдан Планић дебитовао голом већ у 3.минуту, зарадио црвени картон у 42.минуту.

Шести меч Црвене звезде на припремама, први у другом делу припрема, завршен је трећи пут узастопно 1:1. После белгијске мини турнеје, Генка и Мехелена, Звезда је ремизирала и против мађарског Вашаша у нервозном дуелима са доста оштрих стартова. Лалатовић није пуно мењао, па је меч са истим саставом као против Мехелена, само је најновије појачање Планић заменио блаже повређеног Сава Павићевића и добио прилику да дебитује – Кахриман, Петковић, Лазић, Планић, Мијаиловић, Ковачевић, Милијаш, Лазовић, Савићевић, Гаврић, Ракић. На трибинама стадиона близу Цеља био је и Нејц Печник, који је у друштву Павићевића бодрио своје другаре против мађарског друголигаша који је сезону завршио на 3.месту. Иако је био шампион Мађарске шест пута и био полуфиналиста Купа Шампиона, Вашаш је познатији по ватерполо успесима.

Већ у првом минуту, на асистенцију Лазовића, Гаврић је промашио зицер. У 3.минуту, после корнера капитена Милијаша, Планић је највиши у скоку и дебитује голом за Црвену звезду. Планић је и одбрани био сигуран и имао је неколико директних и оштрих стартова. У нападу Гаврић је био констатна опасност. Ипак, од тада Мађари су имали више од игре. У 20.минуту погодили су пречку, и у том периоди били су констатно на половини Црвене звезде, имали су иницијативу и неколико корнера. Црвена звезда је успела тек да запрети преко Савићевић, чији ударац је изблокиран, након акције Милијаша и Лазовића. У 42.минуту, Планић је зарадио црвени картон након судијских консултација, а Ненад Лалатовић је био незадовољан одлуком.

На старту другог полувремена, девет нових играча, само су Кахриман и Лазић остали на терену – Кахриман, П.Ђорђевић, Лазић, Стојановић, С.Ђорђевић, Ахчин, Гогић, Живковић, Караклајић, Оњило, Деспотовић. Црвена звезда је утакмицу играла у систему 4-2-3-1. У паузи, помоћни судија је инсистирао да Црвена звезда остане са 10 играча, али су Ненад Лалатовић и организатор сусрета успели да му објасне да је ово пријатељски, припремни меч.

Мирно у наставку, до средине меча када је почела беспотребна игра грубих и оштрих стартова. Оњило је био најзапаженији у редовима Црвене звезде, у неколико наврата је био сам и слободан, али није добијао лопту. 7 70.минуту је дуго вукао лопту и побегао чуварима, пролетео поред њих, али је центаршут према Караклајићу изблокиран. Вашаш је имао увод у изједначење, када је Такач већ савладао Кахримана, али је лопта завршила поред гола. У 77.минуту, 1:1. Вашаш је изједначио након очигледног прекршаја у нападу над Стојановићем, у наставку је нападач Вашаша лобовао Кахримана. Ненад Лалатовић је жестоко протестовао код арбитара. До краја меча без великих узбуђења.

Црвену звезду очекују још три меча у Словенији. Следећи меч је у понедељак против Кршког од 18 часова, у уторак против немачког Хановера, директан пренос на Спорт Клуб 2 од 18.30. Последња провера биће против Генчербирлигија, који ће бити накнадно одређен

Повезане вести

6 comments

dusan јул 25, 2014 at 21:48

ljudi, da kazemo na vreme. ovaj tim ne valja. mnogo je slab. ako se ne pojavi lukovic, i ako se ne dovedu dva ozbiljnija igraca sredine terena i bar jedan napadac ovo ne vredi. kovacevic, lazic, mijailovic, savicevic… to nisu igraci za zvezdu. kupujte bre nesto!!!

Reply
cz јул 25, 2014 at 21:19

E ova utakmica je malo zabrinjavajuca,nadam se najboljem na kraju.

Reply
Miljan јул 25, 2014 at 21:18

Zato sto u prvenstvu nece da ti dodje Dortmund ili Marsej pa da te gaze 90 min nego ce da dodje Mladost iz Lucana i da se nabije u sesnaest celu utakmicu. Da igramo evropu imalo bi smisla ovako nema

Reply
ivkecDS јул 25, 2014 at 20:19

Bice bolje,samo mi nije jasno sto se ne zagovaraju jace utakmice i onda vidis stvarno gde si

Reply
dusan јул 25, 2014 at 21:20

kako mislis da odigramo ajcu utakmicu. sa ovim tim vasas je najjace sto mozemo da odigramo. jel treba neko poluozbiljan da nam da 5 golova da vidis gde smo? u kanalu

Reply

Leave a Comment