Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Павићевић: „Све време сам желео да останем у Звезди“

Стигао је зимус на Маракану као играч који би својим искуством у великој мери требало да унапреди игру дефанзивне линије Црвене звезде. Саво Павићевић је током пролећне полусезоне, како на терену тако и ван њега, пленио сигурношћу и харизмом захваљујући којој је веома брзо постао један од главних „шрафова“ одбране екипе Славише Стојановића.

Пред Павићевићем је, као и пред осталим фудбалерима, нов почетак када је Црвена звезда у питању. Након трофејне сезоне у којој се пехар шампиона вратио на стадион у Љутице Богдана, следи сезона у којој је циљ одбранити титулу, а уједно и стабилизовати клуб.

– Поново смо се окупили, и спремни смо за вредан рад и тренирање. Све време сам желео да останем у Звезди, имам 33 године и мислим да својим искуством могу да помогнем клубу у даљим изазовима. Тешко да постоји понуда која би у овом тренутку била и близу реномеа Црвене звезде. Мени је овде лепо -истакао је Павићевић, који је током пролећа предводио одбрану Звезде у свих 15 утакмица.

Чињеницу да Црвена звезда ове сезоне неће играти еврипске утакмице нико од фудбалера није прихватио лако. Саво Павићевић је свестан да ће бити потребно много труда како би се титула одбранила, и догодине успешно наступало у Европи.

– Надам се да ће се клуб стабилизовати. Оно што ме радује је то што видим да Управа ради и покушава да поправи ситуацију у којој смо се нашли. Надам се да ће стићи и појачања, али има још доста времена до почетка првенства – довољно времена и да се припремимо, као и за евентуална појачања да се уклопе у средину. 

Као један од најискуснијих, Павићевић се свакако имати и ту додатну „обавезу“ да својим примером позитивно утиче на младе фудбалере.

– Ја као најстарији свакако ћу се трудити да помогнем младим играчима. То су све момци из Звездине омладинске школе, сви поседују квалитет који треба усмерити на праву страну. Не знам колико играча из омладинске школе ће бити прикључено првом тиму, али труд и рад ће им се свакако исплатити у животу, и то је једина смерница којом треба да се воде – сматра Павићевић.

Повезане вести

3 comments

dejo јул 3, 2014 at 12:06

Ti si odlicno odigrao sve utakmice…medjutim…imas i kvalitet vise….ne odlazis kada je najteze i to navijaci Crvene Zvezde ne smeju nikako i nikada zaboraviti…. Bez obzira kako budes odigrao nastupajucu sezonu za mene si velicina! Sve naj!

Reply
milenko јул 3, 2014 at 10:53

Ti si pokazao kako se bori na terenu, mene si kupio za ceo zivot: Uklizao si vise puta na dve utakmice nego svi nasi stoperi u jesenjem delu

Reply
Marko јул 2, 2014 at 16:47

ODUSEVIO kao i vecina tima koja je vratila titulu,drago mi je sto ostaje!

Reply

Leave a Comment