Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошарка

Павловић: „Звезда не опструира рад КСС“

Кошаркашки клуб Црвена звезда поново се, потпуно неосновано, налази на мети напада. Овог пута због наводног опструирања рада Скупштине КСС. Највиши орган Кошаркашког савеза Србије у понедељак није имао кворум, седница није одржана, а као кривац за новонасталу ситуацију означена је Звезда. Све то демантовао је Мирко Павловић:

­– Тачно је да је КК Црвена звезда против враћања уназад и против застарелих метода управљања лигом за које смо на бројним примерима видели да нису ефикасни. До пре само неколико година Савез је водио домаће такмичење у коме смо много пута били сведоци бројнихз инцидената од којих је свакако најдрастичнији пример био општа туча између кошаркаша Хемофарма и Партизана у финалу плеј-офа 2010. године које је завршено без одигравања последње утакмице – почео је причу Мирко Павловић и потом додао:

– Да не постоји било каква визија, стратегија нити ефикасан модел управљања међу кадровима у Кошаркашком савезу Србије доказ је и Куп Радивоја Кораћа. Такмичење које носи име легенде наше кошарке, а које је последњих година максимално деградирано поступцима појединаца и њиховим изјавама у медијима да је без икаквог значаја. Кошаркашки савез Србије под чијом је ингеренцијом ово такмичење није урадио буквално ништа да то стање промени.

Мирко Павловић је подсетио да је Црвена звезда неколико пута имала иницијативу да се почне са решавањем нагомиланих проблема и нормализацијом односа који владају у нашој кошарци:

– У том циљу су у пар наврата послати дописи председнику Кошаркашког савеза Србије Драгану Ђиласу, али по том питању нажалост ништа није предузето – рекао је Павловић и затим нагласио:

– КК Црвена звезда ни на који начин се не бави опструирањем рада Скупштине или било ког другог органа КСС, нити је на било који начин својим деловањем онемогућила одржавање седнице Скупштине која је била првобитно заказана за 24. јун, а потом по убрзаним методима померена на 30. јун. Очигледно је да су се неки други у прошлости и те како служили манирима опструкције рада органа КСС, па је руководству савеза то остало као некаква матрица понашања клубова. Међутим, КК Црвена звезда не функционише на таквим принципима.

На крају Павловић је констатовао:

– Индикативно је да Скупштина КСС у последњих неколико заседања једва обезбеђује кворум. Доказ за то је и податак да је тако било и на последној седници Скупштине одржаној 28. августа 2013. године када је од 33 делагата присуствовало 17. Сличне ситуације су се догађале и на птретходним скупштинским заседањима, али то тада за челнике савеза није представљало клубаштво – закључио је Павловић.

Повезане вести

5 comments

Wild Wild јул 2, 2014 at 12:36

Batali, Pavloviću, da te zamolim. Neka uzme KSS nazad ligu, koga briga za to? Imali smo ove godine većinu svuda, pa opet ništa.

Reply
pera јул 2, 2014 at 07:56

Partizan siluje ligu i savez od rata naovamo i tu nema ništa novo. Taj savez mu je omogućio i ovu titulu i što se sad svi izvinjavaju kad to javno kažu grobarima. pa nismo bili slepi, njihovi ljudi su u predsedništvu KSS i oni donose odluke u njihovom interesu. Kad bilo ko bilo šta hoće da uradi ni po babu … oni odmah dignu halabuku i pošto je to škola a i izvršilac ideja i dela debelog ništa ne može drugačije, uvek mora kako njima odgovara. Kad će Zvezda stisnuti da prekine utakmicu kao debeli on je bio spreman da prekine i takmičenje ako se savez i sudije ne stave na njegovu stranu. Čovek je uveo zakon mafije u KSS a mi sada pričamo gluposti. To mora da prestane, dakle silovanje svih živih u takmičenju i nije Zvezda problem ako se sećate bila je tuča i sa Hemofarmom. Todorić i debeli su umislili da sve mora kako njima odgovara. Dakle ako neko hoće nešto da menja i rešava problem on je kod grobara a ne kod nas.

Reply
Luka јул 2, 2014 at 01:22

Daj maknite više ovoga što mu niko ne zna ni funkciju.

Reply
cz јул 1, 2014 at 23:26

Silna obavjestenja iz dana u dan,dzabe sve na terenu nista ne mozemo.Manite se gluposti dovedite igrace ali ne, nama je najveci krivac ostao i sta treba na to reci?

Reply
БруталноРеалан јул 1, 2014 at 21:41

Чуј овог. Па где то има да клубови управљају лигом? То као са ЈСЛ и заједницом суперлигаша, спрдња. Сад скроз озбиљно питам, шта иначе представља ова креатура у КК?

Reply

Leave a Comment