Moja Crvena Zvezda
АлександарБлоговиВажноНајновије

Господине Стојановићу, хвала Вам!

Још оног дана када је дошао био је отписан. Јер, ко је веровао у харизматичног Словенца рођеног у Власотинцу, који је смењен са места селектора Словеније и који је по доласку највише симпатија прикупио када је објављена занимљивост да одлично свира гитару. Но, о гитари нешто касније. Ко је веровао да ће он успети да уради оно што нису пре њега Земан, Косановић, Јанковић, Јаневски, Пижон, Достанић, Кристић, Роби, Пинто… Зашто и по чему би он то био бољи од њих?!

Неколико месеци касније, није му веровала ни јавност. „Смењиван“ je после Вождовца и Чукаричког. И навијачи су почели да губе стрпљење и све су мање веровали у њега. Ипак, Управа га није сменила. Мада, то је вероватно било због тога што није било човека који би у том тренутку дошао у центар хаоса назван „ФК Црвена звезда“.

Дошла је онда полусезона. У то време, на нашем сајту објављен је текст којим је дата подршка Славиши Стојановићу. „Преживео“ је и полусезону. А онда, Звезда је „обрнула круг“, савладала у низу све противнике у првенству и, изузев изгубљеног дербија, тријумфално, у великом стилу завршила шампионат. Славиша Стојановић је са својом екипом остварио оно што његови претходници нису успевали шест година. Освојио је титулу шампиона Србије и прекинуо доминацију Партизана.

Писали су о томе како су реаговали јавност, навијачи, Управа током сезоне. А како се он понашао, док му се „радило о глави“? Славиша Стојановић понашао се господски, радио је и мислима био тамо где му је место – на терену, са екипом. Губио је утакмице, грешио са изменама, често правио невероватне рокаде у тиму (сетимо се дербија и десне стране терена у финишу), форсирао неке само њему знане ствари… Али је остао доследан себи. И освојио титулу! У интервјуу којије дао за МЦЗ почетком сезоне није обећавао ништа осим труда, рада и борбе. Тачније, обећао је још нешто, што, истина, нема везе са фудбалом. Обећао је да ћемо га на крају сезоне чути како у име титуле свира гитару (исту ону са почетка текста). И испунио је обећање. Ни у једном тренутку није коментарисао рад Управе, суђење, атмосферу у екипи, изјаве противника… Шта је то понео из Звезде, што пре доласка није имао? Титулу и- седу косу. То је Црвена звезда…

Да не одужујемо много, сви знате шта смо прошли од почетка до краја сезоне. Исто то прошла је екипа, са стручним штабом. А само кратко подсећање подиже косу на глави. Зато ћемо у неколико тагова закључити текст и најбоље представити све оно кроз шта је на терену, у јавности, у телевизијским емисијама, међу навијачима, прошао Славиша Стојановић:

„Смена“ након сваког пораза, демолирање аутомобила, афера „Шампони“, афера „Мишко таксиста“, Дејан Анђус и прича о процентима, расколи и смене у Управи, дописивања играча и Управе у јавности, саопштења, кикс на прослави пола века Маракане, дебакл и испадање из Купа на Маракани, штрајк играча, вишемесечно кашњење са исплатама плата запосленима, нелиценцирање већ потписаних играча, промашени пенали (два на дербију), борбе за лиценцу…ТИТУЛА!!!

Имало је тренера са већим квалитетима који су радили у Звезди, имало је тренера који су постизали (много) веће успехе, оних са којима је Звезда играла лепши и бољи фудбал, али након свега и након свих околности у којима је Славиша Стојановић освојио титулу са својом екипом, најмање што можемо да му кажемо је:

Господине Стојановићу, хвала Вам на свему, врата нашег клуба увек су Вам отворена!

Повезане вести

11 comments

Dača јун 26, 2014 at 20:29

Wild Wild,

Kako te bre ne mrzi da dolaziš na naš sajt i komentarišeš naše vesti?

Reply
Srba јун 26, 2014 at 13:35

I ako sam na pocetku bio pomalo skeptican, hvala mu na vracenoj tituli…

Reply
dejo јун 26, 2014 at 13:31

Sve najbolje, Slavisa! pamticemo te kao trenera koji je vratio titulu i kao pravog gospodina!

Reply
Boris јун 26, 2014 at 00:18

Pokušaćemo, naravno. Javite nam se na info mail ili u inbox na fb stranici.

Reply
Wild Wild јун 26, 2014 at 00:13

‘Ajde, bre, dosta patetike, da se ne lažemo, svi znamo kako je osvojio.

Reply
moravac јун 25, 2014 at 21:40

Jednom istinskom gospodinu, casnom coveku i odlicnom treneru od srca HVALA!!! Gospodine Stojanovicu, za samo godinu dana,radom,iskrenoscu i skromnoscu ostavili ste neizbrisiv trag u istoriji naseg voljenog kluba,nase Crvene Zvezde i kupili sebi mesto u srcima svih nas koji zivimo i disemo za Otadzbinu Srbiju i nasu Crvenu Zvezdu. Zelimo Vam,iskreno i od srca(Onako kako ste se Vi odnosili prema nama), mnogo uspeha u daljem radu i svaku srecu u privatnom zivotu.

Reply
Vopi јун 25, 2014 at 21:36

Za mene ova ekipa i ovaj trener koji su uzeli titulu u ovim uslovima zaslužuju da budu proglašeni za 7 zvezdinu zvezdu. Slaviša, momci do neba vam hvala.

Reply
Aleksa Delija јун 25, 2014 at 20:21

Ко је веровао да ће он успети да уради оно што нису пре њега Земан, Косановић, Јанковић, Јаневски, Пижон, Достанић, Кристић, Роби, Пинто… Зашто и по чему би он то био бољи од њих?!
Jednostavno za razliku od njih (izuzev Zemana) čovek je trener ali u pravom smislu te reči jer se jedini ozbiljno bavio trenerskim poslom i jedini ima titule u svom CV-ju za razliku od gore pomenutih.

Reply
zvezdas јун 25, 2014 at 20:00

gospodine Slavisa hvala vam na ovih godinu dana,hvala vam na tituli i srecno u daljoj karijeri vrata Zvezde su vam uvek otvorena i vi ste za mene vec legenda kluba iako ste bili kratak period ovde!Hvala vam

Reply
Nemanja јун 25, 2014 at 19:55

Da li se nekako moze doci do e-maila gospodina Stojanovića, da mu se bar zahvalimo i da zna da ce uvek biti dobrodosao na nas stadion.

Reply
NemanjaSRB јун 25, 2014 at 20:35

Ajde iz MCZ-a napisite ovde da li mozete saznati ili ne.
Javljajte se adminiiiiii!
Hvala Slavee gospodine nas bre!

Reply

Leave a Comment