Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаТрансфериФудбал

Лалатовић би Жигу и Луковића

Нови шеф струке ФК Црвена звезда Ненад Лалатовић истакао је у разговору за „Мондо“ да би одласке Дауде, Мрђе и Келхара желео да надомести довођењем Николе Жигића и АЛександра Луковића.

„Остајемо, сасвим је извесно, без Драгана Мрђе и Абиоле Дауде. То је ‘само’ 32 гола. Ако ме питате кога бих из актуелног тима волео да имам за наредну сезону, свакако да бих рекао њихова имена, али тако је – како је. Морамо да нађемо адекватне замене. Такође, отишао је и Дејан Келхар. Па, што да кријем? Волео бих да у нападу имам Николу Жигића, а у одбрани Александра Луковића. То су Звездина деца, момци који су као ја све у животу направили захваљујући игрању у Црвеној звезди и сигуран сам да ни они никада духом нису напустили наш стадион. Обојица су слободни, не кажем да ћемо успети да их доведемо, али било би одлично ако би се то догодило. Ево, тек сам данас званично промовисан у тренера и свакако да ћу покушати да дођем до њих да им кажем шта имам и да чујем њихова размишљања, жеље и идеје“.

Одбрана би требала да остане углавном иста као и из претходне сезоне.

„Ту је Милијаш, ту је Мијаиловић, ту је Павићевић… Искусни су, знају да играју на резултат, били су носиоци игре. Волео бих да остану и да се око њих формира круг младих играча од којих ћемо правити нове Видиће, Станковиће, Пјановиће… Волео бих да остане и Петковић и да онда уз једног правог штопера, рецимо Луковића, имамо врхунску одбрану и да онда безбрижно можемо да ‘газимо горе’.“

Причао је Ненад и о стилу игре који жели да форсира.

„Тражићу да ударе први! Ако не удариш први, удариће тебе, ато није добро… Хоћу да против свакога дају, не 100, већ 120 одсто својих могућности, јер сам као тренер Вождовца и Напретка схватио да Црвена звезда и Партизан нису дупло бољи од осталих, бољи су можда 10, 15 одсто. То значи да мораш свакога да доживиш као противника у квалификацијама за Лигу шампиона да би сваког викенда узео бодове. Волео бих да будемо солидни, стабилни и чврсти позади, да бисмо могли да идемо ‘горе’ и са шест играча, да бисмо могли да притискамо све време. Тако ћемо и формирати тим, тако ћемо и тренирати. Ја сам такав, другачије не умем. Кажу можда да сам прегласан, да превише гестикулирам и у праву су, јер често морам бруфен да попијем после утакмице, али играће само они који ће бити спремни да и њих боли глава од умора, и физичког и психичког. Нађите утакмицу Шпанија – Чиле. Ето, то како је одиграо Чиле, тако ја видим Црвену звезду. С једне стране имате мајсторе фудбала, екипу која може све с лоптом, а с друге стране екипу која својим ставом, мотивом и пожртвовањем надокнађује сваки недостатак и чини да игра противника буде немогућа. Тај приступ ћу тражити од првог дана.“

Повезане вести

11 comments

Denis јун 25, 2014 at 11:23

Kada je dolazio Stojanovic bio sam skeptican, covek je vratio titulu i hvala mu, ali dolazak Lalatovica mi opet nekako uliva vece poverenje. Steta je sto ce mnogi otici bez dinara, ali trebalo bi poraditi da dolasku nekoga od ovih iskusnijih, kao i dolasku Cavrica, uz to jako mi je zao sto Milunovic ide, ali sta je tu je.

Reply
Mani јун 25, 2014 at 09:15

Banecz_91,

Kad bi takav sastav bio ja bi bio prezadovoljan. Odbrana bi nam bila jaka kao crna zemlja, napad ubitacan sa Zigom i malim Jovicem a i sredina bi bila solidna. Jedino mislim da ce Tenk otici i da ce mu tu dovesti Regana. A i na mesto Lazovica doveo bih Drazica ili Cavrica. A vidim da se mnogo prica i o Gacinovicu koji je strasan igrac samo ne znam koliko je to realno…

Reply
VLAJKO јун 24, 2014 at 17:23

ds,

Banecz_91,

Iskreno mislim da je prerano za Jovica da igra u startnoj, treba da dobija sansu sa klupe, ali za startnu je prerano

Reply
dejo јун 24, 2014 at 17:02

Ma, lako cemo napraviti taktiku i jurnuti prvi…ali…kako cemo bez struje, vode, novca…

Reply
Бранимир јун 24, 2014 at 16:48

Види се да се човјек разумије у фудбал. Није случајно стварао резултате са просјечним клубовима – зато што је од постојећег квалитета извлачио максимум. У Вождовцу је показао стабилност, а у Напретку наставио свој рад, иако је тај тим одласком Бојића и Раосављевића био предодређен за отпис.
Ја сам једва чекао да се растанемо са Славишом. Не могу бити груб према њему јер није заслужио, али мени се чинило да је сасвим просјечан тренер и ништа посебно за Звезду. сасвим сам сигуран да су титулу освојили фудбалери који су тимски створили добру атмосферу и окупили се око једног циља (Бајковић, мијајловић, Нинковић, Мрђа, …) који су били носиоци игре у сваком погледу. Да су они прихватили поражавајућу улогу Управе, која ама баш ништа није урадила, или да су били меланхолици, као што су били кошаркаши, не би нам се за стрв знало, а о титули да и не причамо.
Жао ми је што нисмо искористили сва правна средства и што смо оставили партизане на окупу, који су били спремни да се играју разлаза. Ипак, и поред свега, ја вјерујем да ће овај човјек знати повезати потребе и могућности и да ћемо имати тим који побјеђује. Вјерујем да ће тим бити формиран од добрих младих талената, који ће у лошијој конкуренцији лиге брзо стасавати и можи парирати свима у врху и за један олимпијски циклус бити право богатство. То је прилика да сви млади играчи који се помињу узму учешћа у стварању новог тима а тако постигну и личну афирмацију.
Волио бих да остану Мијајловић и Павићевић, јер су они гаранција за слободнију игру свих осталих. Сви остали како год хоће.

Reply
Banecz_91 јун 24, 2014 at 14:33

Kada bi došla njih dvojica (uz još jednog super kvalitetnog na sredini – može i stranac) mi bi bili super jaki. Pa mali Jović bi uz Žigića dao 15 golova sledeće sezone.
Rajković
Petković – Pavićević – Luković – Mijailović
Kovačević(ili Gogić) – Stranac (ili Savićević) – Milijaš – Pečnik
Žigić – Jović
Sasvim korektan sastav.

Reply
ds јун 24, 2014 at 16:52

Slazem se,ali male su sanse da ostane Pecnik takodje traze se klubovi za Petkovica i Kovacevica sto je po meni nenormalno mislim da su ove sezone bili jedni od najboljih,mladi su i to se uklapa u tim kakav zelimo.Pored toga,tek su jednu sezonu u Zvezdi i otice za sicu a vjerujem da bi ostankom bili jos bolji i poslje otisli za vece pare,zaista bi volio da njih dvojica ostanu mnogo su znacili a tek ce uz Lalatovica i bez bilo kakvog pritiska od ljudi iz Uprave nadam se i da ce Jovic i Savicevic imati vecu minutazu.Sad ne znam kakva je situacija sa Pavicevicem i Mijailovicem,ali ono sto nam svakako steti jeste taj odlazak igraca i tuzbe a dinara nismo zaradili prvo na Ninetu onda i na Mrdji,pa problemi sa Pecnikom i Daudom ja svakako jesam na strani igraca,svoje su odradili neki i dug oprostili ali gledam i korist Zvezde kako dalje i koga dovesti jer bez para nece ici.

Reply
MILAN KG јун 24, 2014 at 14:03

Napred LALE!!!!!!!

Reply
vladica јун 24, 2014 at 11:52

konacno da cujem nekog da ovako hrabro izjavi kako vidi zvezdu i njenu igru!!! upravo tako i treba da bude, a psiha je mnogo vazna i nadam se samo da ce igraci poprimiti njegov nacin razmisljanja i da ce on uspeti da sprovede u delo ovo sto hoce…jos jednom, svaka cast za odlucnost!

Reply
micko јун 24, 2014 at 11:12

Ako je sve ovo moralo da se desi da bi nam nas Lalatovic postao trener onda sam i vise nego srecan . Obozavam ovog coveka , pravi trener i zvezdas, siguran sam u to da kakav god tim imali igracemo nikad lepsi i ofanzivniji fudbal.

Reply
Dzambo јун 24, 2014 at 10:11

Svaka cast na ideji, svaka cast na cvrstom stavu i razmisljanju, tako zapravo treba da igra ZVEZDA, da napadne, da vrsi pritisak, da su igraci najhrabriji, da svaki pretrci 30% vise od protivnika…,Odbrana je temelj uspeha, kao sto temelj nosi kucu do krova, tako odbrana drzi cvrsto jednu ekipu….

Reply

Leave a Comment