Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Кокеза: „Мења се политика клуба, у саставу млађи играчи“

Потпредседник клуба Славиша Кокеза објаснио је у разговору за „Журнал“ да ће се клуб окренути млађим играчима у наредној сезони.

Мења се политика клуба. Састав ће чинити млађи играчи, уз помоћ четири-пет старијих. То ће бити у склопу опоравка клуба, јер ће на њима моћи да се заради… Без обзира на подмлађивање, приоритет остаје титула. Не сумњам да ћемо је одбранити.

Кокеза је истакао да ово значи и драстично смањење буџета за плате играча.

Ако смо до сада издвајали четири-четири и по милиона евра за плате, сада ће то бити преполовљено, или чак три пута мање. Раније нам је буџет био 11 милиона евра, а сада, са свим корекцијама, неће прећи седам. А трудићемо се да се и то не пређе.

Потпредседник очекује да многи који су тражили раскид уговора остану.

Почели смо да разговарамо са играчима и причали смо са 90 одсто њих. За дан–два ће се знати ко остаје, а ко не. Мислим и да ће већина оних који су тужили или најавили тужбе одустати од њих.

Повезане вести

9 comments

Realan Zvezdas јун 25, 2014 at 15:07

Tako pricaju svake godine, mladji igraci, a posle od mladjih budu jedan, dva ili nijedan, ove sezone je to bio Vukan, i u pocetku Lazic, Lazic posle otisao, Vukan grejao klupu, sansa pre svega Vukanu a i Jovicu.

Reply
dejo јун 25, 2014 at 12:54

Prvo sto treba je da ti Kokeza otidjes iz nase Crvene Zvezde zajedno sa ovim sto je tu Toncev sto je dosao Terzic i Miskovic ne smije da bude tu ,ljudi na sajtu MCZ zasto ne predlozite ovdje da vidimo koliko nas je za PRIVATIZACUJU NASE CRVENE ZVEZDE ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: 👿 ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
dusan јун 24, 2014 at 18:02

napokon promena sistema! sada cemo uzimati mladje talentovane igrace koje cemo dovoditi na dodjem ti, a prodavacemo ih posle nekoliko godina svakog za po vise miliona evra! fantasticna ideja! kako se toga samo ranije nismo setili? mozda zato sto sada ozbiljno talentovani mladi igraci kostaju toliko da nema nikakve sanse da ih zvezda kupi. slusamo budalastine iz godine u godinu.

Reply
Anka јун 24, 2014 at 16:42

Sa ovakvim ljudima Zvezda ce nam otici na dobos.
Politika kluba se nemenja, opet se prica o parama kako ih nema (PARE NISU PROBLEM NJIH NIKAD NEMA – STO DOBIJES TO POTROSIS – ZATO STO OD 1 GROSA NE ZNATE DA NAPRAVITE 2 – NEMA SISTEMA), vizionari ne postoje, strategija kluba ne postoji (na 5, 10, 15, 20 i 25 godina), nista nismo culi o sanaciji dugovanja (utuzenje CZV prema svima koji su je urusavali do sada ili klubovima koji njoj duguju novac) i zauzimanje ostrijeg stava prema promeni sistema poslovanja kluba (ozbiljnije sklapanje ugovora sa sponzorima, strategija razvoja kluba u infrastrukturi u cilju smanjenja troskova, iznajmljivanje postojece infrastrukture na koriscenje kako bi se iste pare usle u prihode radi smanjenja troskova, sistematizacija radnih mesta zaposlenih (cesljanje svih ugovora, tamo gde je potrebno smanjenje plata, resavanje pitanja dugovanja prema zaposlenima), zaokret u sistemu marketinga koji ce donositi prihode u cilju smanjenja troskova (naplata Zvezdinog imena prema onima koji je koriste u marketinske svrhe, idejni planovi i realizacija u cilju promocije kluba kroz reklamne materijale, komercijalni sadrzaji i sl.), od omladinskog pogona pravi se decija pijaca postadosmo Omladinski Klub Crvena Zvezda (igracemo sa klincima koji ni 20 godina nece napuniti a bice prodavani bud zasto, umesto jacanja omladinske skole u cilju stvaranja jake fudbalske akademije sa najkvalitetnijim trenerima za mladje uzraste gde bi po generaciji iznedrili 2 do 3 izuzetno kvalitetna igraca na kojima bi ozbiljno Zvezda zaradila – 10ne miliona evra a ne sadasnjih hiljada, sistem bezbolnog prelaska iz omladinskog u seniorski pogon sto ce na psiho-fizickom planu od novog igraca izvuci ono najbolje – svi smo svedoci o nasim supertalentima koji zbog postojeceg sistema postadose PROSEK). Trener, doveden covek (Zao mi momka ne zna u kakvo se vrzino kolo uhvatio) na osnovu cega, kakvog plana i programa kluba u narednih 5 godina??
Gospodin prica o budzetu ko o cenama na pijaci! Iz prilozenog se vidi sva „strucnost“ doticnog. Da ga covek pita kako se planira budzet? Koliki su planirani prihodi i rashodi za sledecu sezonu? U slucaju prekoracenja planiranih rashoda koje ce mere preduzeti kako ne bi dodatno ugrozilo poslovanje kluba?
BOZE, POGLEDAJ NAS JEDNOM NEK SE USVOJE NJIHOVE OSTAVKE DO 19. JULA I POSALJI NEKE RAZUMNE, SPOSOBNE, POSTENE ZVEZDASE U NAS KLUB!!!

Reply
josif јун 24, 2014 at 11:13

Iz godine u godinu menjamo plan!Jedne sezone uzimamo najtalentovanije igrace u Srbiji(Milunovic,Milivojevic,Maksimovic),pa pravimo veteranski tim(Ninkovic,Mrdja,Milijas,Pavicevic)pa se sada opet kao podmladjujemo sto je dokaz da godinama radimo bez koncepta i tako u krug.Nekako smo se preko noci okrenuli planovima za sledecu sezonu bez zakljucka o predhodnoj,dali je uspesna ili ne,ko snosi posledice sto smo ostali bez Evrope itd.Mesecima se ovaj Kokeza eksponira kao da je majka Tereza u klubu i covek za sve i svja a onda kada dodje UEF-ina kazna upire se prstom u Zecevica,epa gsn,Slavisa ako ste sve u klubu logicno je da je odgovornost o fijasku najvise na vama a ne da se ponasate kao da nije bilo nista pa jovo nanovo.Mislim da je Terzic opet samo figura,mozda malo jaca od Dzaje jer kontrolise neke klubove i igrace ali ipak ostaje puno nejasnoca o kojima neko treba da da odgovor.Pozz>MKD

Reply
maniacc јун 24, 2014 at 11:55

Da bi imali dugoročan plan i uvek istu transfer politiku treba nam nešto što nemamo ni u FK ni u KK – kontinuitet. Menjamo uprave svake druge godine, trenere svake godine ili 6 meseci. I normalno da se naša politika menja iz sezone u sezonu. To je loše, ali jbg. Imaš Jankovića koji forsira defanzivan fudbal, pa dodje Robi koji igra na posed, pa Sa Pinto koji forsira brzu igru.. To je kad nemaš kontinuitet. Tako je i sa upravom.

Reply
josif јун 24, 2014 at 12:16

Ok brate!Slazem se!Ali ipak treba stati na pragu tome i uspostaviti neki sistem.Pozz.MKD

Reply
Teks Viler ponovo ceka titulu јун 24, 2014 at 08:14

Nije Zvezda bordel,majstore.

Reply
spawn јун 24, 2014 at 12:23

pa on jedino bordel i moze da vodi…prica o nekim pojacanjima a niko ne kaze da ako do 15.7 ne isplatimo dugove da ce nas izbaciti iz lige

Reply

Leave a Comment