Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Чекамо титулу 16 година, време је да је узмемо!

У суботу у 20 часова у дворани Пионир почиње финална серија плеј-офа. У борби за титулу шампиона Србије кошаркаши Црвене звезде Телеком за противника ће имати вечитог ривала – Партизан.

На наслов најбољег тима у држави црвено-бели чекају још од 1998. године и зато се на сваком кораку може јасно видети њихова решеност да ове сезоне први прођу кроз циљ:

– Јако сам задовољан што смо Мега Визуру победили у два меча и тако испунили нашу жељу да кроз та два дуела подигнемо квалитет наше игре и уђемо у финалну серију са објективним очекивања да на крају будемо задовољни. Партизан у финалу има предност домаћег терена, али то до сада није имало пресудну улогу бар не до те мере да би одредило првака и то је нешто што нас не оптерећује. У суботу треба да покажемо наше право лице и победимо – почео је причу тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић.

У досадашњих 55 дуела у доигравању Звезда је славила 17 пута, а стратег црвено-белих свестан је снаге црно-белих:

– Квалитет Партизана је познат и тимски и индивидуално. То од нас изискује да све мечеве одиграмо са 100 одсто могућности, у сваком тренутку. Кроз такав вид одгвоорности и концентрације можемо да дођемо до онога што чекамо 16 година, а то је освајање титуле.

Дејан Радоњић је нагласио да су сви у клубу силно мотивисани пред старт плеј-офа:

– Ово је за нас од изузетног значаја, јер сматрамо да је борба за титулу увек важна. Треба да се понашамо спортски и витешки и да кроз максималну одговорност свих учесника дођемо до првака. Нормално на крају треба честитати ономе ко буде бољи, а ја очекујем да имамо довољно капацитета и квалитета и да смо спремни да после толико година дођемо до титуле. Такође, за нас је јако значајано да подршка наших навијача буде адекватна ономе што желимо да оставримо. Надам се да ће њихово присуство и сва та енергија које може да слије са трибина помоћи да савладамо врло снажног противника какав је Партизан.

На питање која екипа у финалу носи епитет фаворита, Радоњић је одговорио:

– Мислим да у мечевима између Партизана и Звезде нема фаворита. Без обзира на претходне резултате током сезоне. Ситуација је таква и ове године. Сигуран сам да ће сви актери дати све од себе.

Као могуће факторе који би могли да пресуде у финалу Радоњић је навео:

– И Партизан и Звезда имају своје предности, наравно и мане. Ко буде успео да искористи своје предности и то на дужи период и прикрио мане има веће шансе за тријумф. Нема ту неких непознаница. Мечеви који су одиграни су то показали. Зна се какав индивидуални квалитет има Партизан, са Богдановићем, Палвовићем и Ловерњом – закључио је Радоњић.

На првој утакмици финалне серије плеј-офа којој ће домаћин бити Партизан, Звезда ће имати подршку својих навијача. Наиме, на састанку за безбедност одлучено је да се размени 150 улазница. Иако су представници Црвене звезде Телеком желели да размена карата буде у већим количинама, тај предлог је одбијен.

Прву утакмицу финалне серије судиће Илија Белошевић, Урош Николић и Урош Обркнежевић.

Повезане вести

5 comments

Wild Wild јун 14, 2014 at 03:23

Gledaću samo zato što ne mogu da ne gledam, a ne nadam se ničemu dobrom. Kad vidim Radonjića na početku utakmice, noge mi se odseku, a očigledno i našim igračima. Odraće nas groblje, a možda bi najbolje bilo da se sve završi u tri utakmice – sezona je ionako propala i nama i njima.

Reply
dusan јун 13, 2014 at 22:05

koja smo mi beda. 16 godina nismo titulu uzeli u ligi u kojoj od ozbiljnijih ekipa igra samo partizan. od 55 utakmica dobili smo 17 i to mahom one nebitne.

Reply
Zvezdas S јун 13, 2014 at 21:56

Dok je Radonjic, trener mi necemo osvojiti titulu.Jednostavno covek nije za trenera Zvezde.Sve vaznije utakmice je izgubio licno titulu ne ocekujem.Tipujem 3-0,3-1 za Partizan.

Reply
coa јун 14, 2014 at 03:24

Tesko mi je kad ovako nesto procitam. Alo ljudi, da li je moguce da ste vec proglasili pobednike, cemu to?! Ne znam kako vas samo nije sramota, to cu samo reci, bilo sta drugo je suvisno.
Jedva cekam da vidim sta cete reci i kakvu pricu pricati kad Radonjic osvoji titulu sa momcima.

Reply
Alex Unders јун 14, 2014 at 20:13

Dabogda da budeš u pravu, ali nagledao sam se ja i finala, i derbija i trenera, i sve mi ukazuje da smo pogrešno radili, a ko pogrešno radi retko diže pehar. Opet kažem, daj bože da ti budeš u pravu, a ne ja.

Reply

Leave a Comment