Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаОдбојка

Квартет бивших Звездиних одбојкашица у Хемику

Женски и мушки одбојкашки клуб годинама избацују младе играче и играчице који кроз коју сезону постају носиоци игре, како иностраних клубова у које оду, тако и репрезентације. У квалитет одбојкашица које долазе са Маракане ове године уверио се и Хемик из Пољске за који су ове сезоне наступале 2 наше бивше одбојкашице, Ана Бјелица и Маја Огњеновић. Да су руководиоци шампиона Пољске задовољни виђеним, потврђује и чињеница да су као појачања за следећу сезону стигле још две наше бивше играчице, Сања Малагурски и Стефана Вељковић.

Ана Бјелица је прави пример оног ,,Звездино дете“. Црвено-бели дрес носила је још од пионирских дана, а у први тим се пробила 2009. У сезонама 2011/2012. и 2012/2013. као капитен је предводила екипу и била је једна од најзаслужнијих за освојене трофеје. У Пољску се преселила пре почетка сезоне и у Орлен лиги је 2 пута проглашавана за МВП-а утакмице, док је на финалном турниру Купа Пољске проглашена за најбољег нападача. На крају сезоне је продужила уговор са пољским прваком на још 2 године.

За разлику од Ане, Маја није дуго играла за Звезду. Била је део тима у сезонама од 2003. до 2005. после чега је променила више иностраних клубова да би, као и Ана, ове сезоне потписала за Хемик. Она је чак 3 пута била најбољи појединац у редовима клуба из Полица. Такође, проглашена је за најбољег техничара финалног турнира Купа Пољске и целог првенства. И она ће следеће сезоне носити плаво-бели дрес.

Сања Малагурски је још као тинејџерка напустила нашу земљу, да би се у августу 2009. вратила, и то у Црвену звезду. Са успехом је наступала за црвено-беле током 2 сезоне да би се потом опет запутила преко граница наше земље, овог пута у Италију. Ове сезоне играла је у Бразилу за Молико. Повреде су спречиле Сању да направи још више, али надамо се да је сада све дошло на своје.

Стефана Вељковић је на Маракану стигла 2008. из Поштара. Као и Маја и Сања, за наш клуб је играла 2 године. Следећа станица у њеној каријери била је Италија где је наступала за Асистел и Вилу Кортезе. С обзиром да је клупска одбојка у Пољској све више популарна, а и знатно квалитетнија не чуди избор Вељковићеве да баш тамо настави каријеру.

Хемик ће се следеће године такмичити на 3 фронта (Првенство, Куп и Лига шампиона), па нема сумње да девојке очекују дуга, али и узбудљива сезона и желимо им сву срећу!

Повезане вести

Leave a Comment