Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеФудбал

Пионири Црвене звезде постали шампиони Србије

У јеку лоших вести које стижу ових дана из нашег фудбалског клуба, напокон је стигла и једна добра: Пионири Црвене звезде (генерација рођена 1999. године) постали су шампиони Србије.

Након победе над Партизаном, Црвена звезда је прво била убедљива против Национала у Нишу победивши домаћина са 6:0 головима Терзића у 2. и 22. минуту, Михајловића у 18, Ковача у 20. и 74. минуту и Сићовића у 75. минуту. Јуче је пала и Слобода у Ужицу (2:1), што је било довољно за шампионско славље. Голове за наш тим у овој утакмици постигли су Ковач (2. минут) и Јовељић (32. минут). До краја утакмице, противник је успео само да ублажи пораз. У обе утакмице је бриљирао везиста Стефан Ковач.

Црвена звезда је из 29 утакмица сакупила 73 бода, док је другопласирани Партизан освојио 70 из исто толико утакмица, а наш тим има бољи међусобни скор (1:1 и 2:0), па је првенство већ сада решено. ОФК Београд је сакупио 66 поена из 28 утакмица.

Најбољи стрелци екипе су Терзић са 21 голом и Јовељић са 20 погодака. У сезони је наступило укупно 24 играча (највећу минутажу имао је капитен М. З. Николић, а следили су га Ковач, Јовељић, М. Ј. Николић…), а то су: Ашанин Дарко, Дачић Алекса, Делибашић Алекса, Ђекић Владан, Гачић Алекса, Гордић Милош, Ивановић Лазар, Јокић Ранко, Јовељић Дејан, Костић Урош, Ковач Стефан, Максић Филип, Михајловић Стефан, Митровић Бојан, Николић Ј. Милош, Николић З. Милош, Перић Саша, Пузић Никола, Ракић Слађан, Сићовић Милосав, Терзић Алекса, Тричковић Никола, Вудраговић Стефан, Живојиновић Виктор.

На званичном сајту нашег фудбалског клуба можете прочитати и кратак интервју са тренером пионира, Марком Митровићем, а нама остаје да честитамо пионирима и пожелимо им да за коју годину понове успех и у сениорској конкуренцији.

Повезане вести

1 comment

Zvezdaa ooo ♥ јун 13, 2014 at 17:04

BRAVO DECO .ZASLUŽILI STE MNOGO VIŠE OD REČI ZAHVALNOSTI ZA NOVU TITULU.NA ŽALOST OSIM REČI NEĆE VAM PRUŽITI NIŠTA VIŠE U OVOM TRENUTKU.SVE NAJBOLJE U DALJOJ KARIJERI I JOŠ JEDNOM ČESTITKE OD SRCA . ŽIVELA ZVEZDA.

Reply

Leave a Comment