Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Фантастичан меч у Хали Спортова, Звезда стотком до финала!

Црвена звезда је у фантастичном мечу на Новом Београду савладала екипу Меге други пут у три дана и успела да се пласира у финале првенства Србије!

Мега Визура – Црвена звезда Телеком 95: 101 (25:26, 26:22, 15:25, 29:28).

Меч је обиловао преокретима, сјајним потезима и био је веома ефикасан, а на обе стране издвојило се неколико играча. У Звезди – Нелсон, који је био играч одлуке, Џенкинс, Катић и Блажич, а у Меги Дангубић, Величковић и Варда. Ипак, можда и тај један више расположен играч у редовима црвено-белих донео је превагу и донео Звезди пласман у финале.

Након ефикасног првог полувремена, много серија, преокрета и погођених тројки (чак и са пола терена), Мега је имала предност против Звезде, 51:48. Величковић и Варда играли су практично сами у домаћем тиму, док су Звезду носили Блажич, Катић и Џенкинс.

На старту меча, Звезда је направила одличну предност и одлепила се врло брзо, пре свега поенима Блажича и Катића, који са по 4 коша донели Звезди 8:2 у трећем минуту, серијом од 6:0.

Мега је преко Варде смањила предност на тренутак, али је Јака Блажич показао да је у најбољој форми од свих наших играча  у овом тренутку и новом тројком, а својим седмим поеном донео нову предност, од 11:6. Уследила је и тројка Нелсона, али је Мега асистенцијама и поенима сјајног и расположеног Васе Мицића дошла до прикључка у шестом минуту и смањила на пола коша заостатка. Међутим, уследила је и трећа тројка Звезде за кратко време, коју је погодио Лазић.

Могла је Звезда при резултату 24:18 да дође и до убедљивије предности, али та прилика није искоришћена, па је Мега серијом 7:2, преко Јокића и Крстића дошла до прикључка – 25:26.

Виђен је велики број поена у првој четвртини, а посебно расположени били су Блажич и Мицић (пре свега у организацији игре), али и Величковић у екипи Меге.

На старту друге четвртине, Звезда је кренула добро, Џенкинс је погодио тројку и вратио +4, али је за неколико секунди погодила две тројке, преко Величковића и Варде, и дошла до предности, па је Радоњић тражио тајм-аут.

Као Блажич у првој, Џенкинс је кренуо у другој четвртини и погодио убрзо још једну тројку, а пратио га је одлично и Катић. Међутим, Величковић је био незаустављив и просто решетао кош нашег тима из свих позиција. За 12 минута постигао је 14 поена, а Варда га је пратио са 12 – 26 од укупно 41 поена Меге постигли су управо ови играчи.

Мега је стигла у 16. минуту до максималних +5, али је серију прекинуо Блажич, првим поенима у других 10 минута.  А онда је уследило невероватних неколико секунди. Блажич и Џенкинс промашили су шутеве за три поена, потом је Блажич украо лопту, па фаулирао у нападу Мицића, да би Радоњић добио техничку грешку, као врхунац. Величковић је преузео одговорност, погодио пенале, за њим је прецизан био и Дангубић , па је домаћи тим за 17 минута дошао до готово 50 поена и двоцифрене предности.

Ипак, од тада, Мега је у потпуности стала и није постигла ниједан кош до истека 20. минута! Тек у последњим секундама, Миљеновић је погодио два пенала. До краја полувремена, Звезда се углавном трудила да ухвати прикључак и успела је, лепом серијом, највише захваљујући Катићу и Лазићу. Имао је Липовиј шансу и да врати предност Звезди, али је промашио.

На крају првог дела – 51:48 за домаће.

Треба истаћи да је потез полувремена сигурно била тројка Јокића, са пола терена!

Катић је убацио 12 поена, ухватио 2 лопте и изгубио 3, Џенкинс је имао исти број поена, док је Блажич убацио 10 поена, ухватио 3, украо и изгубио по 1 лопту и асистирао саиграчима 4 пута. Величковић на другој страни 16, а Варда 14 поена. 

У трећој четвртини, опет су Звезду на самом почетку носили играчи који су били најбољи и у првом полувремену. Блажич и Катић су погодили првих седам поена и нашем тиму донели предност (55:53). Дангубић је на кратко вратио изједначење, али су Катић и Нелсон са пенала донели Звезди +4 (59:55), а пре тога је Варда зарадио трећи фаул.

Лука Митровић унео је освежење у трећој четвртини и поенима, скоковима, па и једном асистенцијом помагао свом тиму да одржи какву-такву предност, која је углавном износила четири поена. Одлично се снашао у том периоду и Марко Симоновић, а Катић је са четири везана поена донео пристојну предност Звезди у финишу треће четвртине (69:60).

Након неефикасног почетка треће деонице, виђен је поново темпо који одликује мечеве два тима, па је уследило много поена у кратком временском периоду. Имао је Катић шансу да након тајм-аута доведе црвено-беле до +11, али није успео, као ни у наредном нападу, па је домаћи тим дошао само на -4, за врло кратко време.

Међутим, Марјановић је коначно погодио вечерас, да би до краја Џенкинс промашио за три поена и +10.

Након 30 минута, водила је Звезда 73:66.

Четврту четвртину отворили су центри, Варда и Марјановић, који су постигли по два поена. Затим је у серију кренуо Дангубић, који се придружио Варди и Величковићу, који је новом тројком, након дуго времена, унео потпуну неизвесност у меч (76:77). Радоњић је морао да позове тајм-аут у 33. минут.

Наставила је Звезда у лошем ритму, али је репрезентативац Крстић промашио за три поена, па је вођство остало на страни црвено-белих. Коначно се наш тим „одлепио“ са минималне предности и са 5 везаних поена Џенкинса дошао до +4 (82:78). Џенкинс је затим промашио тројку за, можда и одлучујућих +7, па је Дангубић смањио на кош заостатка.

Уследило је затим само у једном нападу много поена и тројки, па је на истеку 37. минута на семафору стајало 87:87, након тројке Мицића. Чинило се да ћемо за 40 минута видети близу 200 поена на овом мечу… Потом је најефикаснији играч утакмице, Катић, погодио за два поена и донео предност Звезди, на нешто више од два минута пре краја, да би Нелсон поново донео свом тиму осетљиву предност, када се у обзир узме време до краја утакмице.

А онда – могло је то бити одлучујућих двадесетак секунди овог двомеча! Након фаула Катића, вечерас сјајни Дангубић је промашио оба слободна бацања, Катић и Драгићевић за њим три шута, можда и за победу, а потом је Величковић изгубио лопту.  

Након тога, Катић погађа бацања, Мицић узвраћа, а Нелсон решава све у неколико наврата, са линије пенала, одакле је био готово био непогрешив и показао да је набољи када је најтеже!

Мега Визура – Црвена звезда Телеком 95: 101 (25:26, 26:22, 15:25, 29:28)

Хала спортова, Београд

Гледалаца: 1 500

Судије: Белошевић, Глишић, Маричић

Мега Визура: Рељић, Крстић 5, Дангубић 19, Аврамовић, Мицић 12п, 6ск, 6ас, Величковић 23п, 10ск, Миљеновић 6, Јокић 10, Варда 20 (9/11 из игре), Бојић. Миловановић, Јарамаз. Тренер: Милојевић

Црвена звезда Телеком: Ребић, Митровић 3п, 4ск, 2ас, Лазић 5п, 2ск, Блажич 13п, 4ск,4ас, Симоновић 3п, 3ск, Марјановић 6п, 2ск, Раденовић, Катић 26 (11/19 за 2), 4ск, Нелсон 22п (8/10 за 1, 4/7 за 2, 2/2 за 3), 5ск, 6ас, 2укл, 3изгл, Џенкинс 21п (7/13 из игре), Липовиј, Драгићевић 2. Тренер: Радоњић

Повезане вести

11 comments

ds јун 12, 2014 at 13:31

Sve ce se vidjeti,ja idalje ostajem pri svom da Radonjic treba da ode.Jaka je standardno dobar,Djenka je bio pogubljen ali nadam se da se vraca kao i Nelson jer su potrebni,Radenovic varira,Katic sa partizanom nikad ne igra dobro tako da se nadam da ce tu Bobi dominirati,Tadija ocajan Simonovic samo onaj derbi je odigrao a prije i poslje toga velika 0

Reply
pera јун 12, 2014 at 09:20

Još nije to to ali bar smo probali da igramo zonu samo što ona mora biti uža ili 3 – 2 da ostane manje prostora ispred Bobana. Njega moram da kritikujem ne može fizički slabiji igrač da ga sklanja sa koša on tu mora da pokupi lopte. Ovo je sad malo razigranije a neće biti ovakva laganica sa grobarima mislim na kontakt igru igraće se više muški tako da je to skroz drugačije od Mege. Ako odigramo koncentrisano i jako debeli sigurno dobija ili šlog ili pedalu od sledbenika. Ne razumem komentare oni ovo oni ono. Gospodo od 4 utakmice u sezoni mi smo dobili tri što ne znači da oni imaju prednost neka razmišljaju o tome da su možda kvalitetniji. Rezultat govori da nisu a kvalitet uvek pobedi.

Reply
Luka јун 12, 2014 at 00:03

Krenuo nas šut, inače bi bila majstorica. U finalu nemamo velike šanse, jer i dalje igramo istu igru koja nam je upropastila sezonu (ili dve). Nadam se da možemo bar jednu utakmicu uvesti u egal završnicu, ali biće jako teško.

Reply
Бранимир јун 12, 2014 at 11:50

Жао ти је што нас је кренуо шут (па морао је једном). Надаш се једном егалу? Каква ти је то нада? Партизани нису били никад лошији. Чиме су импресионирали ове године? Били канта за набијање у Лиги Европе, имали 20 пораза. У АБА лиги имали дупло више пораза, као и прошле године улазак у Ф4 осигурали коло пред крај првенства. Којег новог играча су афирмисали? Дишу на шкрге читаво вријеме и вријеђају се што противник игра против њих. Пате се са Металцем у београду, са ФМП свакако и никако, са нама на продужетке. Па којег би играча из црног табора пожелио у нашем тиму? Богдановића, Ловерња, и кога још?
Откуд толика малодушност? Они не могу боље, ми можемо. Зар није лицемјерно од нас очекивати од играча да буду прваци када ни само то од њих не очекујемо.
Ја очекујем.

Reply
Apac јун 12, 2014 at 18:20

Tvoj komentar je klascini navijacki,bez mnogo realnosti nazalost,pobedili su CSKA,Fener,Makabi sto je svakako za respekt…i nazalost tesko cemo uzeti titulu i uvek je ista prica,oni nikad losiji mi nikad jaci,pa kad dodje serija meceva za titulu oni se naloze podignu formu i odvale nas…nadam se da ce nas krenuti od ove sezone,hladne glave i vruce srce na parketu i mozemo se nadati uspehu…

Reply
Бранимир јун 13, 2014 at 13:56

Класичан навијачки коментар може бити само онај који није реалан. Ја не видим гдје сам подбацио и био нереалан. Мислиш ли заиста да је за респект побједа партизана у Истанбулу? Ја не мислим. Биће тешко, али не треба да жалимо због тога. Ти као прави борац и Индијанац треба да томе даш посебан позитивни тон. Видиш и сам да у задње три године није више никаква сензација савладати партизан. Мени је драго што си ти на крају изразио наду за коначан успјех. А нада нема право ни у кога до у Бога и у своје руке.

Reply
Luka јун 13, 2014 at 01:37

Branimire, poštujem tvoj stav ali čini mi se da ubeđuješ samog sebe a ne mene. Da li ozbiljno pitaš koga bih osim Bogdana i Lovernja poželeo u ovakvoj Zvezdi? Imamo li mi ijednog osim Bobija koji bi mogao kod njih da igra (a i on samo zbog njihove nikad gore centarske linije)? Da li ozbiljno očekuješ od ovakvog našeg trenera da podigne bilo kakav pehar? Je li pokazao da ume da reaguje tokom utakmice, da ima autoritet, znanje, iskustvo i hrabrost? Da li ozbiljno misliš da ćemo u finalu igrati dobro, kad već to nismo mogli cele sezone? Kako komentarišeš naše igre do sada u svim, ali baš SVIM, bitnim utakmicama?
Malo navijačke realnosti nije na odmet, trebaće nam za naredne dve sezone u kojima nam valja krpiti sve što smo ove prosuli…

Reply
Бранимир јун 13, 2014 at 16:49

Драго ми је што поштујеш мој став. Ми се сви овдје већ полако препознајемо по својим коментарима. Врло сам сабран, немам дилема нити фрустрација. Покушао сам само да те позовем да ти преипиташ свој став. Мислим озбиљно, па ми одговори кога би трећег пожелио у Звезди. Какви су наши играчи и колико су пожељни у црном табору то најбоље знају они. Ми имамо своје проблеме и ваља нам их носити, аони знају бити тешки. Уз мало позитивне сугестије, без нереалног уображавања, сваки проблем бива лакши. Ја позитивно размишљам, не мрачим и не одајем се лошим емоцијама. И поред свих наших ограничења мислим да се прилично потцјењујемо и да не вјерујемо довољно у наше снаге.

Reply
mariachi јун 11, 2014 at 23:36

Nelson je spreman za finale, Raduje dobra partija Djenke, Rasko igra odlicno zadnje dve, Jaka ima da se nalozi i bice pravi, Laza igra odlicno i u odbrani i u napadu, Jos samo malo bolja partija Bobija i Simona i imamo cime da se nadamo u finalu. Ocekujem da Luka pokida u finalu zajedno sa Dijem i Djenkom( Jaka se podrazumeva 😀 ) Je*acemo ih ruzno!!!!!

Reply
Coa јун 11, 2014 at 22:00

Ajde sad momci , idemo na tron. Raduje dobra forma Djenke i Admirala
http://www.youtube.com/watch?v=unU_1rW18Fg
Sta li je Radonja pokazivao zivo me interesuje :facepalm:

Reply
silb majstor јун 11, 2014 at 20:48

sto bi rekao onaj ust.asa ako ovaj tim uzme titulu ja cu da pojedem loptu. cuvena radonjiceva odbrana 50 poena po poluvremenu, sa neverovatnom minutazom za tadiju i ukrajinca za koje se pitam ko je uzeo pare da oni dodju u zvezdu. marjanovic ako bude dao do kraja sezone na tekmi vise od 10 poena isto cu da jedem loptu

Reply

Leave a Comment