Moja Crvena Zvezda
НајновијеОбавештења

Турнир пријатељства у Бијељини

Нешто налик лиги бивше СФР Југославије, уз гостовање италијанског Милана, биће одржано на теренима у Бијељини и околини, од 16. до 21. јуна.

Идеју нашег славног фудбалера Сава Милошевића подржали су апсолутно сви којима се обратио, тако да ће у живописном етно селу Станишић у исто време боравити млади фудбалери Црвене звезде, Партизана, загребачког Динама, Војводине, Ријеке, Жељезничара, Сарајева, Вележа, Вардара…

Цео догађај појачаће славни Милан.

Две утакмице дневно биће директно преношене на програмима ТВ Арена спорт и већ сада је познато да ће првог дана турнира (16. јуна) свој деби пред тако великим аудиторијумом имати дечаци Звезде и Ријеке, односно Партизана и Вележа.

Другог дана на ТВ екранима ће бити екипе Динама и бањалучког Борца, односно Милана и Сарајева итд.

Обезбеђени су такође преноси трећег кола, полуфинала и финала.

Треба истаћи да ове године учествују момци рођени 2000. године и касније, дакле четрнаестогодишњаци, а да је идеја да у будућности долазе све старије и старије генерације, па једног дана – ко зна…

Један од промотера, ТВ водитељ Игор Микља, испричао је занимљиву анегдоту у етно селу Станишић.

„Када сам рекао мом колеги Ивану Ивановићу за овај пројекат и питао га да ли би гледао утакмице уживо, рекао ми је ‘Гледао бих Звезда – Динамо и да играју бебе'“.

Тиме је Микља симболично истакао значај такмичења, који је назван „Турниром пријатељства“ и за који су сви говорници, а пре свих Милошевић, истакли да има пре свега задатак да зближи младе фудбалере, клубове, фудбалске савезе…

Ако се погледа листа учесника, јасно је да се ради о „екипи“ која је чинила окосницу некадашње Прве југословенске лиге.

ГРУПА А (Бијељина): Црвена звезда, Ријека, Жељезничар, Вардар.

ГРУПА Б (Јоховац): Партизан, Осијек, Вележ, Олимпија.

ГРУПА Ц (Станишић): Динамо, Војводина, Борац Бањалука, Будућност.

ГРУПА Д (Јања): Милан, Сарајево, Слобода Тузла, ОФК Београд.

Систем такмичења је такав да Звезда и Партизан не могу да се састану пре финала, али су могући парови Звезда – Динамо, Партизан – Милан и слично, пошто се укрштају групе А-Ц и Б-Д.

Финале турнира је 21. јуна уз директан пренос са стадиона у Бијељини, а уз присуство, како нам рекоше, бар 20-30 врхунских асова са простора бивше „Југе“. То су: Дејан Савићевић, Давор Шукер, Иван Гудељ, Хусреф Мусемић… можда и Немања Видић.

Сви који су пред новинарима говорили о турниру истакли су улогу Бориса Станишића, власника истоименог етно села, који не само да је отворио врата хотела за све учеснике и госте, већ је у рекордном року оживео потпуно уништен терен, који је, као и село, био поплављен 12 дана.

Повезане вести

Leave a Comment