Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаФудбал

Лука Милуновић отишао, али није тужио Звезду

Лука Милуновић је раскинуо уговор са Црвеном звездом, опростивши при томе половину дуга клубу, уз договор да му се друга половина исплати до краја 2014. године. Био је одстрањен из првог тима средином пролећног дела шампионата, али је одржао обећање да неће тужити вољени клуб:

Драго ми је што идем на овај начин. Одржао сам обећање да нећу да тужим клуб, без обзира шта су ми урадили у претходна два месецарекао је Милуновић за „Спортски журнал“,  додавши:

Било је шта је било, хвала Црвеној звезди. Одлазим као шампион, имам и трофеј купа. Успешна мисија је иза мене, надам се да ћу се за неколико година вратити да наставим где сам стао.“

Остаје нам да пожелимо пуно среће Луки у даљој каријери!

Повезане вести

12 comments

Miloš јун 18, 2014 at 09:54

Srećno. ljudino

Reply
Teks Viler јун 11, 2014 at 16:36

Ova uprava voli Zvezdu do poslednjeg dinara.

Reply
БруталноРеалан јун 11, 2014 at 15:27

Капа доле што ниси потписао сраман, противзаконит и неустраван уговор којим се играчи обавезују да неће подићи тужбу због неипслаћених зарада. Па то да неко пријави били би избачени бар на 5 година. Срећно даље, људино.

Reply
Anka јун 11, 2014 at 12:58

Sta mislite o ovome?

http://www.telegraf.rs/sport/1109316-pola-lige-ne-moze-da-registruje-igrace

Moje misljenje: Ako je tacno, gospoda iz FSS usrala su se same istrage koju moze pokrenuti UEFA, zbog davanje licence Zvezdi (Vojvodina i Jagodina su i pored ne izmirenih obaveza igrali u Evropi, sto moze drasticno uticati na sankcije UEFE prema savezu, a sad bi da pokazu kako oni nesto rade). Zasto sada?! U sezoni 2012/13 kad je patlidzanu pretilo izbacivanje na 3 godine plus novcana kazna, neko je debelo odresio kesu da se spasi klub (pojedinci iz vlade, savez, prijatelji tog kluba, tajkuni-babuni i sl.) – sto namece pitanje sto sad nije isto ucinjeno (mozda s pravom mozda ne).
FSSrbije godinama prikriva:
MALVERZACIJE o izgradnji 10 fudbalskih centara (sminkanje terena, izgradnja kvazi reflektora pitanje propisa, presipanja iz supljeg u prazno i drzavnog novca – MOS i dela UEFA novca koji je prosledjen na kucu fudbala). A verujte mi u skorije vreme kad bude izlazak u Evropu NI JEDAN KLUB nece moci da igra kao domacin u Srbiji jer ni jedan stadion ne ispunjava standarde.
NEGATIVNO POSLOVANJE – Kuca fudbala je izgradjena kao monumentalni spomenik TOLETU-LOPOVU, iako svi oni pomocni tereni treba da budu u sluzbi promocije fudbala i dat na koriscenje mladjim selekcijama, kao i klubovima kroz odrzavanje kampova, odrzavanje trenaznih seminara koji ne postoji (sudije, treneri, sportski lekari, menadzeri i seminari koji su savetodavni u unapredjenju upravljanju klubova), da ima stalno mesto za pravna i ekonomska lica, kao i da bude sediste sudijske organizacije FSSrbije, sediste trenerske organizecija FSS, sediste udruzenja igraca i trenera koji se bore za svoja prava, sediste udruzenja klubova (svih koji su registrovani na teritoriji R.Srbije – ovo udruzenje moze imati dva udruzenja profesionalni i amaterski klubovi), sediste pravnog tima FSS koji mora biti dostupan ne samo FSSe vec i klubovima kako bi se borili za svoja prava u evropskoj kuci fudbala, sistem marketinga ne postoji. Sve ovo su kljucne stvari da bi se vracao novac kod kojeg je napravljen TOLETOV MAUZOLEJ, a u stvari naplacuje se klubovima kroz kotizacije, izmisljene kazne uz pomoc njegovih kerova koji sede u svakom klubu (bilo predsednici ili clanovi UO, zato mi je muka kad je Kokeza dobio mesto potpredsednika FSSrbije). NEPOSTOJANJE PROFITABILNE LIGE – Zasto su clanovite AMATERSKE ZAJEDNICE samo predsednici klubova koji igraju u Jelen super ligi, ko su sponzori lige? A kljucno za gospodu AMATERSKOG udruzenja kako se stvara profitabilna liga?! Da im pomognem – prvo osniva se udruzenje profesionalnih liga. Na celu profesionalne lige u normalnim zemljama je covek koji je bivsi fudbaler te zemlje EVROPSKOG RENOMEA i poznaje kako treba da funkcionise profesionalna liga i propise UEFE, svaka liga (premijer, druga liga i treca liga) moraju imati standarde tj. uslove za klubove (tera klubove da stalno ulazu u infrastrukturu i unapredjenje klubova, oni koji nisu sposobni ne mogu biti deo profesionalnih liga). Clanovi UO PROFESIONALNE LIGE mogu biti samo sponzori koji daju novac u nagradni fond profesionalne lige (za klubove koji ulazu u visi rang i za klunove koji ulaze u evropska takmicenja – kod nas je sve ovo misaona imenica i bitno je klub ojaditi kotizacijama, kaznama, i ko zna kakvim jos izmisljenim finansijskim potrazivanjima, ali za uzvrat ne treba da dobije nista ako postigne uspeh) i clan UO moze biti samo 1 PREDSTAVNIK IZ REDOVA UDRUZENJA KLUBOVA. Uz sponzore, profesionalna liga ima marketing kojim priblizava domaci fudbal navijacima (a ne ko sad AMATERSKI, SOS KANAL PAROLA „DODJITE NA STADION“ – ne vredjam SOS, lepa je to parola i zamisao ali to se tako ne radi u profi svetu). RESAVANJE PITANJA TV PRAVA (ulazi u nagradni fond lige pri cemu se novac deli proporcionalno – ne prema do sadasnjem koji klub je najvise na TV dobija najvise novca, vec prema poziciji na tabeli – ne mogu pravila biti podjednaka za klubove koji idu u evropske kvalif. i koji ispadaju iz lige).
PRAVNI – SAVETODAVNI AKT KOJI SE ZOVE STATUT FSS A KOJI MORA BITI U SKLADU SA ZAKONOM O SPORTU I UEFA/FIFA PROPISIMA. Ovaj akt postoji amaterski, ne primenjuje se doslovce jer da jeste odavno bi se u FSSe odvojilo zito od kukolja, pardon primenjuje se selektivno – jedni se klubovi sikaniraju drugi stite zavisno od interesne zone, a u klubovima ne bi palo napamet da rade protivpravno kao sto su do sada, ne postoji godisnja kontrola klubova (revizija – postoji ali bespravno svaki klub ima svoga revizora i eto ti malverzacije u klubovima koliko ti volja).
I DA ZAVRSIM: Ne branim ja ovim tekstom Zvezdu (NITI BILO KOJI KLUB), zna se ko su oni koji su je unazadili, zna i drzava. Takodje, nije ni TOLE jedini krivac mnogo je onih tzv. sitnih riba koji mesetare i rade za raznorazne cija se imena ne pominju pa cak i predsednici pojedinih klubova, vise u FSS, NI U KLUBOVIMA, NEMATE SPORTSKE LICNOSTI (ima onih koji su se povinovali FUDBALSKOJ MAFIJI). DRZAVA MOZE RESITI POTEZ SA NEKOLIKO UDARACA: ISPITATI KO STOJI IZA UBISTVA BRANKA BULATOVICA? ZATRAZITI POVRATAK DRAGANA STOJKOVICA – PIKSIJA DATI MU SVU MOGUCU ZASTITU KAO SVEDOKA (njemu i porodici zbog pretnji – njemu ne preti bilo ko) DA PROGOVORI O SVEMU NE SAMO O ZVEZDI VEC I ONIMA KOJI SU BILI OKO NJEGA U FSSCG? PREISPITATI SISTEM IZGRADNJE FUDBALSKE KUCE I TZV. 10 FUDBALSKIH CENTARA? SELEKTIVNO PREISPITATI SVE KNJIGE U CZV (mandat Piksija, mandat Den Tana, mandat Toplica Spasojevic, mandat Vladan Lukic, mandat Dragan DZajic, ukljucujuci sportske direktore, predsednike i cl.uo), a isto uciniti za druge klubove u proteklih 8-10 godina. POVESTI ISTRAGU POSLOVANJA FUDBALSKIH MENADZERA U SRBIJI (za nekoliko miliona i miliona evra klubovi su osteceni po pitanju igraca mladjih kategorija koji su bespravno otimani od klubova kroz razne fudbalske akademije i menadzerske agencije u vece klubove u inostranstvu). Da bi se sprecio prerani odlazak dece (ispod 18 godina) ZAHTEVATI SASTANAK MOS-UEFA, PA MOS-UEFA-FSS (nema potrebe da objasnjavam)?
SVE OVO STO KAZEM IMA JEDAN JEDINI RAZLOG – Moze neko voleti ili ne voleti fudbal, ali svuda u svetu je fudbal prepoznatljiv kao grana koja moze povuci privredu u domenu sporta, kulture, turizma, lake industrije, pa cak i poljoprivrede i teske industrije, samo je pitanje da li neko zna da uspostavi zdrav sistem ili ne?

Reply
mariachi јун 11, 2014 at 12:32

Svaka cast Milune! Ako bog da kada budemo imali pravog gazdu svima vama sto ste oprostili dug da se vrate pare duplo i da svi dobijete pozicije u klubu bilo kao trener ili radnik kao sto kaze Bajko!!
Srecno!!

Reply
Luka јун 11, 2014 at 11:12

Od sve bruke i sramote koju smo doživeli poslednjih godina, po meni je najveća sramni tretman naših omladinaca za račun preplaćenih poluigrača i menadžerskih procenata. Imenjače, kao strastveni navijač, izvinjavam ti se u ime svog kluba. Oni koji bi to zaista trebali da urade nemaju ni obraza ni stida, i nimalo ih nije briga. Ti si pokazao ko si i šta si, a i oni su uradili isto. Jedan klinac im je održao lekciju o karakteru i poštenju. Ne ljuti se što sam te nazvao klincem, jer ti si naše dete. Sve najbolje u karijeri, a gde god odeš, crveno-bela armija će srcem biti uz tebe.

Reply
Miljan јун 11, 2014 at 09:55

Procitajte odlican tekst.
Ja ne mogu da poverujem da je ovako nesto izaslo u Kuriru!
http://www.kurir-info.rs/uefa-kaznila-zvezdu-zbog-srpskog-stava-prema-ratu-u-ukrajini-clanak-1414379

Nemojte se zbuniti oko naslova! Naslov nema veze sa tekstom 🙂

Reply
Wild Wild јун 11, 2014 at 13:43

I to ti je odličan tekst? C, c, c, velika svetska zavera u paranoja glavama…

Reply
Никола '89. јун 11, 2014 at 09:50

Направи неку успешнију каријеру негде преко, лаве. Срећно.

Reply
Zvezdaš iz Gradiške јун 11, 2014 at 09:33

Kako se ova i ranije uprave Zvezde griješe prema fudbalerima. Duguju Bronovickom, Suzukiju, lijevim i desnim igračima iz Afrike i Brazila, kojima nije mjesto ni u drugoj ligi Sbije. A propadaju, ili nam odlaze Čaušić, Despotović, Srnići, Simić, Janković, plejada mladih igrača. I niko ne odgovara.Upleli se u menadžersku mrežu i love u mutnom.Jad i tuga. Da sam umjesto bilo kog ćlana današnje uprave, ne bih imao obraza izaći na ulicu, a kamoli doći na stadion. Ali obraz- đon važi za našu upravu.

Reply
homer јун 11, 2014 at 07:07

gospodine !!!!

Reply

Leave a Comment