Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Стефан Мајдов најбољи јуниор на Балкану

Џудиста Црвене звезде Стефан Мајдов постао је јуниорски првак Балкана у категорији до 81 килограма на шампионату у турском граду Едрене. Стефан је у финалу савладао црногорског такмичара Арса Милића.

Млади Звездин ас је у првом колу турнира био слободан, а у наставку такмичења савладао је Румуна Фаркаша, који је зарадио четири казне, па је Мајдов меч решио ипоном. У полуфиналу се намерио на домаћег џудисту, Турчина Алпера Комбака, али је и њега успео да победи и поред тога што је имао помоћ публике и што се радило о изузетно физички снажном такмичару. Многи су Стефанов ипон у овом мечу оценили као најлепши у том дану. У финалу је противник био црногорски џудиста Арсо Милић, који је већ освајао европске и светске медаље, тако да је Мајдов имао велики изазов у мечу који је доносио шампионску титулу. О победнику су одлучиле нијансе, јер је Милић имао казну више, па је Стефан Мајдов стигао до златне јуниорске медаље.

Млади џудиста Црвене звезде је још као кадет освајао најсјајнија одличја, па је ово нови велики резултат у његовој каријери, која наставља да иде узлазном линијом након проблема са повредама, које је имао ове године. Стефана у наредном периоду очекују такмичења на Европском купу у Пакшу, као и Европско првенство у Букурешту и Светски шампионат у Мајамију.

Повезане вести

Leave a Comment