Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Маравић: Челници Звезде превршили сваку меру, жалба отежава ситуацију!

Душан Маравић, некадашњи фудбалер Црвене звезде и дугогодишњи челник УЕФА говорио је о ситуацији у којој се наш клуб налази и поручио да је јасно зашто је УЕФА казнила наш клуб.

„Ова ситуација је последица свега што се дешава неколико година уназад. Уефа је приметила да се трошило више пара, него што су приходи и сматрају да то није перспектива европског фудбала. Они не желе да се клубови још више задужују, а не враћају старе обавезе. Желе равнотежу, а Звезда је више трошила и њено избацивање из Европе није изненађење. Нису хтели више да чекају јер су људи из Звезде превршили меру и сматрају да ће им наредних годину дана служити да се консолидују, како правила налажу“, рекао је Маравић Танјугу, а преноси РТС.

Он сматра и да би жалба могла само да отежа ситуацију.

„То говорим из искуства проведеног у Уефи. Они могу да изађу са свим подацима због чега је Звезда избачена и то би могао да буде проблем. Када доносе одлуке, они добро мере и немају ништа против било ког клуба и савеза у Европи. Потребно је да клуб анализира ситуацију са ФСС и донесе одлуку да ли да се поднесе жалба.“

Маравић је истакао и да је веома лоше ово што се догодило.

„Жалосно је ово што се десило. Дошли смо у ситуацију да је то више етичко питање и питамо се како је могуће да се то десило. Срозали смо се и морамо да учимо о организацији и администрацији. Очекујем и благу казну за ФСС.“

Повезане вести

11 comments

Ivan јун 8, 2014 at 19:10

Kao Zvedasu,ovo mi sve jako tesko pada,ali sami smo krivi za ovo.Glupo je optuzivati druge za nasu nesposobnost da resimo problem.Mi smo se medjusobno delili koje u cijem klanu, umesto da skupljamo pare i da izbegnemo ovo sto je vec sada realnost.E sad da li se zaliti ili ne,veliko je pitanje.Neki su zalili,pa im je kazna umanjena,a nekima opet povecana.Ostaje da se nadamo da ce nam uvaziti zalbu,ali prethodno moramo platiti dug Sisicu i Bronovickom.Ali sve da se i to desi.neznam samo sa kojim cemo igrackim kadrom igrati,posto odlaske najavljuju Ninkovic,Mrdja, pa i Milijas.Nezaboravite da su igracima i ljudima koji rade u klubu duzni plate.Da se ja pitam.trebalo bi se okrenuti omladinskoj skoli,jer tu i te kako ima igraca za prvi tim.Mi realno nemamo tim za Evropu,da se ne lazemo mnogo.

Reply
Dio јун 8, 2014 at 18:23

Covek sa tolikim iskustvom u UEFA je trebao da dobije neku funkciju u klubu bar kao savetnik ali pre svega mislim da je mesto za njega u FSS. Covek koji ima najvise uticaja u savezu nije Tole nego neko ko je po potrebi srbin a ponekad francuz amojelicno misljenje je da njega zabole za Zvezdu

Reply
Miki јун 8, 2014 at 06:33

Sta je bre Maravicu umesto da pomognes tvome klubu gde si nekada igrao ti se sada
preko medija prepucavas i gledas da dobijes poene.u stilu rekao sam vam ..
Zalosno vise se ocekivalo od tebe na kraju krajeva ta ista Zvezda te je i plasirala i popularisala
inace od tebe u Spartaku ne bi bilo nista,,,

Reply
boban јун 8, 2014 at 00:11

to si sve procitao na b92 pa sad ovde prosipas pamet…

Reply
NemanjaSRB јун 7, 2014 at 20:42

Ovaj covek je pricao da cemo dobiti verovatno licencu..ali neka sada smo svi pametni.
„Brutalno realan“ objasnio.
Malaga je imala zabranu tri godine pa se zalila i smanjeno na god..kako god videcemo sta ce biti.

Reply
aleksandar sd јун 7, 2014 at 16:40

Trebamo se zaliti ako mislimo da platimo taj dug pre zalbe, a ne da se zalimo na lepe oci onda nas i treba kazniti tj ovu nesposobnu upravu, samo sto to ide preko zvezdine grbace.
Znaci neka navijaci sad upadnu u klub i vide ko mrsi tamo i koci, kad ja znam da ima para. Kad su mogli kod lukica da upadaju prethodnih godina neka upadnu i sad.

Reply
БруталноРеалан јун 7, 2014 at 16:33

Унапред се извињавам што дужим али просто не могу да гледам како манипулишу и како раја звездашка пада на то. Елем, наш укупни дуге ВЕЗЕ НЕМА са избацивањем. Уефу не занима кол’ко је ко задужен код банака, кол’ке су камате итд. Занима их дуг према другим клубовима, играчима и порез. Пресек се ради на 2 године, тако да ОВА управа није прошла јер ништа живо нису исплатили у том периоду. Нико никад није избачен због укупног дуга, многи живе и опстају са стотинама милиона на грбачи. Наравно, то не амнестира претходне управе за целокупан дуг. Иначе, Реал Барса и сл. играју јер своје исплаћују редовно, укупан дуг је понављам посебна категорија.
Друга битна ствар је случај Ренџерса. Није избачен и прогласио стечај због укупног дуга него због неплаћања пореза држави. У том тренутку су били дужних 20 милиона фунти за порез. Укупан дуг око 150 милки. И сад их им виси стечај поново, тако да они нису неки фантастичан пример спасавања од пропасти.
Такође ФСС, кол’ко год нама мрзак био, дозвољавао је и правио правне пропусте у нашу корист. Већ 6-7 година ми не би требали никога да региструјемо, због дугова клубовима ЈСЛ, што би значило да нема издавања лиценце од савеза што је предуслов да уопште дођемо до Уефе. Зато и њима висе пенали, јер су нам издали лиценцу а правно гледано нису никако смели.
Проучите мало ствари и прописе, немојте к’о ботови лупати по теоријама завере. Поздрав.

Reply
Igor јун 8, 2014 at 00:56

UEFI cu da verujem kad izbace PSZ MAN City i slicne klubove e onda cu da krivim upravu ovu ili neku sledecu nije bitno do tada za mene je UEFA postena ko kurva pred svitanje.

Reply
MILAN KG јун 8, 2014 at 02:09

svaka cast

Reply
Teks Viler јун 7, 2014 at 16:31

Pitanje glasi,da li Toncev i Kokeza govore strane jezike(engleski)?Ne,naravno.I kako mogu neobrazovani ljudi(za takve funkcije)da predstavljaju klub u medjunarodnim sportskim organizacijama?Ali,posto i ministar spoljnih poslova ne zna engleski zasto bi ovi znali?Neznanje i nerad haraju ovom napacenom zemljom.

Reply
Igor јун 8, 2014 at 01:00

Kokeza zna engleski a Toncev zna srpski u stilu Sojica

Reply

Leave a Comment