Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаФудбал

Укупан учинак играча на позајмицама: Звездаши се нису прославили

Портал Моја Црвена звезда сваке недеље вас је извештавао о учинку Звездиних играча који су послати на позајмице у суперлигашке и прволигашке клубове. Доносимо вам резиме учинка свих играча током пролећног дела сезоне.

ЈЕЛЕН СУПЕР ЛИГА

mihajlovicСтефан Михајловић

Стасити нападач који није успео да добије шансу у првом тиму, ове зиме је послат Слободу из Ужица. Од свих играча који су на позајмицама, Михајловић је највише играо и најчешће је био стартер. Ипак, Слобода није успела да опстане у елитом такмичењу тако да ће се од идуће сезоне Ужичани такмичити у Првој лиги Србије. Стефан Михајловић је одиграо укупно 819 минута. Осам пута је био у стартних 11, пет пута је у игру улазио са клупе, једном је био на клупи за резерве читав меч и једном ван протокола. Постигао је два гола и зарадио четири жута картона.

djurickovicПетар Ђуричковић

Играч средине терена који је позајмљен Радничком из Ниша овог пролећа се није наиграо. Ђуричковић је уписао 135 минута на терену у дресу Нишлија, а само једном је био стартер. Са клупе за резервне играче улазио је два пута. Исто толико пута био је резерва. На девет мечева млади Ђуричковић није био у протоколу. Уписао је један жути картон. Раднички из Ниша заузео је шесто место на табели Јелен Супер лиге.

300-Nikola-KaraklajicНикола Караклајић

Од почетка сезоне 2013/14, омладинац са Маракане налази се на позајмици у Вождовцу. Млади играч одбране у другом делу сезоне није добијао довољно времена а терену да би могао да покаже све своје квалитете. Могло би се рећи да је Караклајић често неоправдано изостављан из екипе. Он је на терену овог пролећа провео 350 минута, једном се уписао у стрелце и једном је добио жути картон. Два пута је био у првих једанаест, седам пута је улазио у игру у току меча, два пута је био резерва, а три пута није био у протоколу. Вождовац је сезону завршио на седмом месту.

trkuljaМарко Тркуља

Голман који је прошао припреме са првим тимом, али није добио шансу да се докаже на голу Црвене звезде. Прослеђен је на позајмицу у суботички Спартак. Међутим, Тркуља ниједном није добио шансу да стане између статива. Само је у последња два кола био на клупи за резервне играче, а на осталим мечевима у току овог пролећа није био у протоколу. Нејасно је зашто млади голман са Маракане није успео да задобије поверење шефа стручног штаба.

lazicДарко Лазић

Млади штопер који је први део сезоне био релативно стандардан у задњој линији Црвене звезде, доласком искуснијих играча, потиснут је у други план и послат је у Спартак. Искуство које је стекао играјући у Звезди није му било довољно да осигура место у екипи Суботичана. Одиграо је укупно 363 минута, четири пута је био стартер, једном је ушао у игру већ у финишу меча. Лазић се једном налазио на клупи, а осам пута није био у комбинацији за тим. Суботичани су заузели дванаесто место.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

300-jokicМилан Јокић

Јокић је прошлог лета стигао из редова вечитог ривала, али после јесењег дела сезоне отишао је у БСК из Борче. За Борчане је одиграо укупно 503 минута. Чак осам пута је био у првих 11, а пет пута је улазио у игру са клупе за резерве. Три пута је био ван конкуренције. Од свих играча који су позајмљени БСК-у највише поверења код тренера задобио је управо Милан Јокић. Једном је добио јавну опомену. БСК се на крају јесењег дела налазио у зони испадања из лиге, али неколико везаних победа овог пролећа донело им је пето место.

300-Nikola-StojkovicНикола Стојковић

Још један омладинац је шансу за доказивање добио у БСК-у из Борче. Момак који је прошао летње припреме са првим тимом послат је на позајмицу како би се изборио за професионални уговор. Стојковић је био веома оптимистичан када је позајмљен Борчанима, што је и рекао за наш портал. Ипак млади играч везног реда није успео да упише много минута на терену. Укупно је одиграо свега 185 минута, а само два пута је био стартер и то у последња два кола. На клупи за резерве био је шест пута, а два пута ван протокола. Добио је једну јавну опомену.

Stefan-CikicСтефан Чикић

Чикић је неколико пута ишао на припреме са првим тимом, али никада није добио шансу да заигра. Он је такође ово пролеће провео у Борчи заједно са Јокићем и Стојковићем. Одиграо је само 34 минута. Само два пута је ио на клупи, а чак 13 пута није био у комбинацији за тим. Остаје нејасно зашто је талентовани млади играч склоњен у други план и зашто није добио већу шансу.

indexМарко Маринковић

Маринковић је одмах после летњих припрема послат у Смедерево. У јесењем делу сезоне био је стандарднији у екипи, а онда га је повреда одвојила од терена на неко време. Управо због повреде често није био у саставу за мечеве. Четири пута је био ван протокола. Пет пута је био резерва, а три пута стартер у екипи. Млади штопер уписао је 379 минута на терену. Како је рекао за наш сајт, сматра да су предстојеће припреме шанса за улазак у први тим. Суноврат Смедерева се наставља, од идуће сезоне клуб ће се такмичити у Српској лиги.

Nikola-DjordjevicНикола Ђорђевић

Млади нападач Никола Ђорђевић доказивао се у прволигашу из Петровца на Млави. На терену је провео укупно 602 минута, пет пута је од почетка утакмице био на терену. Шансу са клупе добијао је седам пута. Два пута је био резерва, а три пута није био у конкуренцији за тим. Поред Караклајића и Михајловића и Ђорђевић је успео да се упише у стрелце.

ЦРНА ГОРА

Немања Ахчин

300-AhcinАхчин је изабрао мало даљу дестинацију за каљење. Он је отишао у црногорски Грбаљ и могло би се рећи да је тамо коректно одрадио свој посао. Седам пута је био у стартних једанает, два пута је био на клупи и три пута ван протокола. На терену је провео око 500 минута и сваки пут је оставио повољан утисак.

Уз сва дешавања у напем клубу остаје и дилема да ли ће се неки од ових момака вратити на Маракану и задужити дрес првог тима.

 Какво је ваше мишљење, ко би од ових играча могао да помогне првом тиму?

Напомена: Одиграни минути су оквирни, нису рачунате судијске надокнаде. Извештаји са мечева често нису детаљни, постоји могућност да се у тексту налази понека грешка.

 

Повезане вести

4 comments

vladan јун 7, 2014 at 23:19

Ovu rubriku treba ukinuti , ODMAH. Pa, gde su ti bajni zvezdasi koji su ostvarili inostrane karijere da pomognu finansijski oko licence. NIGDE.

Reply
CZ јун 8, 2014 at 14:31

Zasto ukidati ovu rubriku? Ovo su cinjenice. Da nasa sjajna deca nisu nigde uspela da se izbore za minutazu. I zasto bi bilo ko sad davao svoje pare za nesto sto su drugi ojadili? Neka vrate pare oni koji su ih pokrali!!!

Reply
dejo јун 8, 2014 at 20:28

Apsolutno se „vladan“ slazem sa tvojim kometnarom! Potupuno si u pravu…svi oni su stekli fudbalsko ime i novac zahvaljujuci i Crvenoj Zvezdi…Danas ih nigde nema!

Reply
ТВЦЗ јун 7, 2014 at 14:44

Да ли неко стварно мисли да са њима клуб може да се дигне? Па нису ваљда Роби, Пинто и Славиша толике будале да сами себе укопавају? Нема ту квалитета и крај приче. Е сад, сигурно ће поједини да објасне како ми у ствари имамо страшну омладинску школу. Ја вам тврдим да је немамо од средине 80-тих са изузетком Бастине генерације а и о томе може да се дискутује.

Reply

Leave a Comment