Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошарка

Кошаркаши убедљиви против Металца

Кошаркаши Црвене звезде Телеком окончали су лигашки део домаћег такмичења убедљивом победом против Металца – 90:53. Црвено-бели су на тај начин тријумфално обележили повратак у Пионир у којем нису могли да играју као домаћини претходне две утакмице јер је хала била у функцији угрожених од катастрофалних поплава које су погодиле Србију. Нажалост, због изречене казне руководства Суперлиге Србије црвено-бели су овај меч играли без присуства публике што је права штета с обзиром на квалитет игре који су показали изабраници Дејана Радоњића.

Звезда је од почетка утакмице имала контролу. Осим почетних 2:0, Ваљевци нису ни у једном тренутку утакмице дошли у вођство. Дејан Радоњић је често ротирао па су његови изабраници током читавог тока утакмице држали висок ритам, а требало би посебно истаћи да су се сви играчи који су добили шансу уписали у листу стрелаца.

Кључни део утакмице била је друга половина друге четвртине. Црвено-бели су у тим тренуцима направили серију 16:0 и већ на полувремену стекли недостижну предност (46:24).

Црвено-бели су фуриозно отворили утакмицу па су већ на половини првог периода имали десет поена предности (16:6). Ипак, уследило је мање опуштање у игри изабраника Дејана Радоњића које је Металац искористио и серијом 7:0 смањио вођство Звезде.

У тим тренуцима Ваљевци су поставили зону и успели да неутралишу брзе контре црвено-белих који су тешко налазили пут до коша. У том односу снага Металац је почетком другог периода успео да смањи резултатски заостатак на само два поена (21:19), али је чета тренера Радоњића имала одговор.

Прво је Рашко Катић погодио два карактеристична шута близу обруча, затим је Никола Ребић био прецизан за три поена, а онда је Тадија Драгићевић поентирао после офанзивног скока. Звезда је направила серију 9:0 и поново на свом конту имала двоцифрено вођство (30:19). Ваљевци су одмах одговорили мини серијом 5:0 и поново умањили предност, али чинило се да је то само разљутило црвено-беле.

Изабраници тренера Радоњића су од тог тренутка заиграли много агресивније у одбрани што је донело и пуно лаких поена. Фуриозну серију црвено-белих тројком је најавио Олександр Липовиј, а на његов учинак су се надовезали и остали. Ребић и Липовиј су одлично разиграли играче и без проблема решавали зону ривала, док су Симоновић, Марјановић и Драгићевић атрактивно поентирали. Звезда је направила серију 16:0 и отишла на одмор са великих 22 поена разлике (46:24).

Иако је питање победника већ било решено црвено-бели нису стајали. Половином трећег периода прилику је добио и најмлађи Војсилав Стојановић па је самим тим већ тада Дејан Радоњић указао шансу свим играчима који су били у протокулу за меч осим Бранка Лазића који је заједно са Демаркусом Нелсоном одморио за предстојеће изазове у плејофу. Свежина и јак ритам биле су одлике Звездине игре која је у трећој четвртини била и веома лепршава. Ређали су се атрактивна додавања и још лепши поени и права је штета што у хали није било публике да то поздрави како доликује.

Већ уочи последњег периода Црвена звезда је на свом конту имала 34 поена предности (69:35). До краја меча је виђена рутинска игра црвено-белих и обиље атрактивних потеза.

Црвена звезда Телеком – Металац 90:53 (21:17, 25:7, 23:11, 21:18)

Црвена звезда Телеком: Ребић 11 (4ас), Митровић 9 (8ск, 4ас), Лазић, Блажич 12, Симоновић 2, Марјановић 6 (10ск), Раденовић 3 (4ас), Катић 14 (5ск), Џенкинс 11, Липовиј 13, Стојановић 2, Драгићевић 7.

Металац: Танасковић, Кужета 11 (5ск), Алексић 7 (4ск, 4ас), Дујковић 7 (9ск), Вулриџ, Чакаревић, Кнежевић 11 (8ск, 4ас), Кљајевић, Јокић 10, Поповић 2.

Повезане вести

Leave a Comment