Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаДруги пишуКошарка

Радоњић: Морамо играти боље у одбрани

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана ће у суботу у дворани у Железнику 228. пут одмерити снаге. Дерби меч 12. кола Суперлиге Србије на програму је у 20 сати и 30 минута, а у предигри овог дуела у истој дворани састаће се ФМП и Раднички са почетком у 16 сати.

Црвено и црно-бели су ове сезоне три пута одмеравали снаге, а Звезда је у сва три дуела била успешнија. Четврти овосезонски меч носи специфичну тежину са више аспеката. Пре свега, овај дуел Звезде и Партизана вероватно ће одредити која ће екипа са првог места стартовати у плеј-офу. Такође, због чињенице да се овај дерби игра у дворани у Железнику то ће и за организаторе представљати својеврстан изазов. Управо о овој теми на почетку конференције за медије уприличене у клупским просторијама на Малом Калемегдану говорио је директор Црвене звезде Телеком Давор Ристовић:

– У финишу сезоне утакмице иду као на траци. Због заузетости Пионира дуел са Партизаном ће се одиграти у Железнику што представља отежавајућу околност. То сам пренео и полицији на састанку који смо имали, јер у дворани у Железнику је теже организовати утакмицу него у Арени иако је капацитет много мањи – почео је причу Ристовић и потом додао:

– Већи део хале ће заузети власници претплатних карата, спонзори и медији. Један део карата ће ићи и Партизану, тачније 150 улазница, а још чекамо њихов одговор да ли ће они то прихватити. Чињеница је да су за прошли дерби када је Партизан био домаћин навијачи Звезде добили 300 карата, али треба имати на уму да је капацитет дворане ФМП три пута мањи него капацитет Пионира. Надамо се да ће утакмица протећии у најбољем могућем реду и у том циљу ћемо предузети све неопходне мере. Имали смо одређених проблема пре две године, када смо претходни пут у Железнику организовали дерби меч, и зато позивам све навијаче да навијају спортски и да се не понављају неке сцене од раније.

Први оперативац црвено-белих посебно је нагласио:

– Када безбедносне службе буду процениле да је хала пуна, капије дворане ће се затворити и више нико неће моћи да уђе без обзира да ли има карту или не. Из тог разлога позивамо све да у халу дођу раније, а капије дворане у Железнику биће отворене већ од 18 сати и 30 минута – констатовао је Ристовић.

Црвена звезда и Партизан су у лигашком делу домаћег шампионата до сада одиграли 136 утакмица, Звезда је уписала 61 победу, а 5 утакмица је завршено нерешеним резултатом. Очекивања пред трећу тешку утакмицу у низу у само шест дана изнео је тренер црвено-белих Дејан Радоњић:

– Мечеви против Партизана увек имају посебну тежину, а за нас овог пута и додатну јер смо у претходна два кола претрпели два пораза против Мега Визуре и Радничког. У тим мечевима нисмо идиграли како смо желели, посебно у дефанзиви. Такође, морам да нагласим да су наши противници играли одлично и пре свега растерећено. Да бисмо у мечу који доноси борбу за прво место савлдали Партизан потребно је да будемо веома квалитетни у фази одбране. У овом тренутку нам је потребна мобилизација и помоћ навијача да бисмо савладали Партизан – рекао је Радоњић и потом се осврнуо на здравствени билтен у екипи.

– Ситуација у тиму је таква да је Раденовић спреман. Добио је незгодан ударац у Крагујевцу. Завршио је у болници где су му шили посекотину, али информације кажу да неће бити већих проблема. Сви остали су здрави.

На питање шта је узрок нешто лошије форме, Радоњић је рекао:

– Против Меге и Радничког нисмо били довољно добри у одбрани, односно на потребном нивоу агресивности. Евидентно је да смо против Радничког играли са већом енергијом, али квалитет наше игре није био на нивоу. Мега и Раднички су то сјајно користили. Од првог дана само у ритму утакмица које смо играли на три или четири дана, онда је дошло је до те паузе коју смо покушали, да у датим околностима, што боље искористимо. Очекујемо да ћемо у дербију бити бољи него на претходна два меча – закључио је Радоњић.

Повезане вести

8 comments

Djole-Jagodina мај 31, 2014 at 11:45

Pobedili ili izgubili meni se kosarka zbog ovog coveka zgadila.Ni jednom nismo pobedili njegovom zaslugom kao trenera vec samo trenutnim raspolozenjem igraca.Tako ce biti do kraja pa cak i da osvojimo opet ce on biti nula od trenera a oni koji ga tu drze ne misle na Zvezdu vec na sebe.Zvezda uvek Radonjic nikad!!!

Reply
milos мај 31, 2014 at 14:30

Isto sam hteo da napisem, igramo odvratno i samo na suvi kvalitet igraca smo tu gde jesmo, a on je jedna obicna katastrofa.

Reply
Luka мај 31, 2014 at 01:47

Ovaj nije sav svoj, opet nam prosipa istu priču… Života mi, ne mogu više da ga gledam. Bar da je iskoristio ovu jadnu ligu da razigra ove momke s klupe, nego sve isto kao do sad – bunarenje raštimovanom Rašku, neograničen kredit nezainteresovanim strancima, i rezultat će, po svoj prilici, biti isti kao i u prethodnim takmičenjima…

Reply
dusan мај 31, 2014 at 00:23

radonjicu, to sto nista ne znas to nisi kriv, ali ovo sto nas jos i zaj*bavas to nije u redu. covek se sprda sa nama iz sve snage. sta kazes moramo bolje odbranu?

Reply
otpisani101 мај 30, 2014 at 19:59

ja sam se nadao da ce radonjic biti smenjen posle kragujevca,medjutim od toga nema nista…vukojicic je igrao za radonjica bar raznovrsnu i modernu kosarku i bio smenjen…sta su nam kosarkasi sve priredili ove sezone na celu sa nabedjenim trenerom,ne zasluzuju ni 5 gledalaca na utakmici…za podrsku se ne zovu navijaci,podrska se mora zasluziti…ovde neki uporno pricaju da partizan u kosarci ima punu dvoranu, a zaboravljaju da partizan u zadnjih prilicno godina,osvaja i aba ligu i nasu ligu i igra u zavrsnici evro lige…a isti taj partizan u fudbalu ima jedva 4-5 hiljada gledalaca kao domacin…mozda da je radonja danas smenjen,pa neko novi da digne ekipu iz apatije,mozda bi i bila neka nada za titulu…ovako sa trenerom koji zasniva igru na katica i sutiranje i promasivanje trojki u nedogled,sanse za titlu su nikakve…i kada vidimo da se kosarkasi jedva vuku po parketu,pa ko to da gleda?…samo covi i najbliza familija…titula u aba ligi bi bila-uspeh,ovo je samo zamajavanje naroda…

Reply
Zvezdas S мај 30, 2014 at 19:50

Ocekujem jos jedan poraz,Radonjic da imalo ima ljudskosti podneo bi ostavku.Upropastice ovu sezonu ,tim je u totalnom padu .Evro ligu od Cibone smo izgubili zbog nestrucnosti i psiholoskog pada ekipe.Polufinale Evro kupa smo izgubili zbog njegovog ne znanja.Uprava forsira Raznjatovicevog igraca Lipovija,Mladi igraci stagniraju,sto je totalno lose.Mitrovic,Tejic ,Rebic su u trecem planu,sto je katastrofalno .Mlad igrac treba da dobija sansu a ne da sedi na klupi i gleda Lipovija,kako mu uzima minute ,lipovi je kao igrac totalni aut.Ocigledno je da ima podrsku uprave,mislim da treba da se totalno bojkotuje tim dok je ova promasene investicije od trenera i igraca u Zvezdi.Mislim i ubedjen sam sto posto da bi mladi igraci iz podmlatka igrali ekstra dobro mnogo bolje nego ovi pojedinci iz prvog tima koje treba oterati iz Zvezde 5-6 igraca .

Reply
cz мај 30, 2014 at 19:19

Opet on samo odbranu spominje aloooo covjece,treba uspostaviti balans izmedju odbrane i napada,da li ti vidis kakav je nas napad i da li mislis da se samo jedan dio moze igrati? Da li si dobio ijednu bitnu utakmicu ove sezone,NISI,jer nisi imao akcije za kraj pa iako se nesto uradilo u odbrani nije se koristilo u napadu.ODLAZI!

Reply
Apac мај 30, 2014 at 18:36

Gotovo sad,trebali su ranije da te smene,ovako sa tobom samo nebitne kupove mozemo da osvajamo,a titule necemo videti…

Reply

Leave a Comment