Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Прво полувреме смо играли испод сваког нивоа

Кошаркаши Црвене звезде Телеком нису успели да и пети пут ове сезоне славе над Мега Визуром. Црвено-бели су изгубили од противника резултатом 79:91 и тако у су десетом колу доживели први пораз ове сезоне у Суперлиги Србије.

Изабраници Дејана Радоњића нису били на свом уобичајеном нивоу у првом полувремену, посебно у одбрамбеном сегменту игре, након којег су губили са 14 поена разлике. Играчи Звезде су у другом делу утакмице заиграли далеко борбеније и концентрисаније, и успели да се у потпуности врате у меч. Ипак, противник је у самој завршници погодио неколико тешких шутева за три поена и тако нанео Звезди пораз.

Иван Раденовић је након меча желео да честита противнику на, како је рекао, заслуженој победи:

– Играли су са идејом, јако лепршаво у првом полувремену. Ми нисмо успели да се одбранимо. Изгледали смо безидејно и без енергије у већем делу првог полувремена. У другом смо одиграли потпуно другачије, али нам је у самој завршници меча понестало концентрације да дођемо до победе – истакао је Раденовић пре него што је кратко додао:

– Промашаји су нас водили у нервозу из које нисмо могли да изађемо.

И тренер Звезде, Дејан Радоњић, узрок пораза видео је у лошем првом полувремену:

– Тада смо играли испод сваког нивоа, посебно у фази одбране. Нисмо имали енергије у нападу, имали смо проблеме са офанзивним скоком противника. Дозволили смо им да стекну самопоуздање и да због нашег слабог напада стекну високу предност – констатовао је Радоњић, пре него што је прокоментарисао Звездину игру у другом делу меча:

– Квалитетно смо заиграли у другом полувремену што је довело до тога да смо били у прилици да славимо на крају. Ипак, они су добро реаговали, као што су радили и током читавог меча. Погађали су шутеве и искористили нашу деконцентрацију. Свих 40 минута смо играли слабо у одбрани и лоше смо бранили пик са њиховим крилним центром. Овако нешто не сме да нам се дешава у наставку првенства – нагласио је Дејан Радоњић. Стратег црвено-белих потом се поново вратио на игру у одбрани својих изабраника:

– Статистички параметри не показују колико смо лоше одиграли, колико то показује одбрана. Они су све наше грешке користили и на крају их и искористили да победе. Друго полувреме показује да можемо да играмо квалитетно и да можемо да изузетно нападачки квалитетан тим као што је Мега Визура сведемо на мали број поена. Ипак, лоше смо шутирали за три поена, а на у првом мечу у Суперлиги на Новом Београду дали смо им, ако се не варам, 14 тројки. Мега Визура је дошла у најбољем саставу и то се видело, поготово у финишу када су успели да издрже наш налет и да победе – изјавио је тренер Црвене звезде Телеком који је прокоментарисао и шта тим мора другачије да ради у наставку:

– Нема времена да се ради нешто конкретније за наредни меч, припрема мора да буде брза и ефикасна. Морамо да покажемо друго лице и тако изађемо на терен, иако у резултатском смислу овај пораз није толико страшан. Желимо против Радничког да будемо значајно бољи како бисмо славили – закључио је Радоњић.

Повезане вести

5 comments

Keki мај 30, 2014 at 15:11

Dok Djurovic i Moka setaju ulicama Beograda, Radonjic – uz Covicevu podrsku – rusi nasu Zvezdu!!!!

Reply
Luka мај 29, 2014 at 11:30

Ma našima se ne igra uopšte, ljudi, zar ne vidite da jedva čekaju kraj bezvredne lige pa da se beži kud koji… Ovako da izađemo groblju na megdan u finalu? Pa lepo ćemo se provesti…

Reply
Zvezdas S мај 29, 2014 at 11:08

Vama je svaka utakmica postala mucenje,Cacak na jedvite jade smo dobili ,evidentan je pad tima,pogotovo na psiholoskom smislu.Pohvalu zasluzu jedino Blazic,Marjanovic ….ostali su totalno nezainteresovani za kosarku.Neznam zasto se nepruzi sansa mladim igracima Rebic ,Tejic ,Mitrovic Dragicevic je totalno van forme ,treba mu se zahvaliti na saradnji ,isto Lipoviju, ili je igrac stranac pojacanje ili sta je on ,zasta sluzi,za prebijanje vracanje dugova ili neznam sta drugo.Siguran sam sto posto da ce Partizan, uzeti titulu,.

Reply
cz мај 28, 2014 at 10:39

Potvrdilo se sve cega sam se bojao,a to je da cemo se raspasti kada krenu borbe za trofeje.Kada pogledas tim prosle i ove sezone velika je razlika,a predhodni tim je uspio da obezbjedi Evroligu ovaj nije,pa mucenje sa Megom u finalu Kupa da ne nabrajam vise ima toga koliko hoces.Ne ocekujem nista,jer od pocetka govorim da sa Radonjicem nista necemo osvojiti,ima par igraca zbog kojih cu doci na utakmice i dati im podrsku,zaista ne znam sta vise da uradimo i koga da dovedemo da bi osvojili nesto,prvo pojacanje i najvece za sledecu sezonu treba biti pravi trener a ne neki polovicni koji ni jedne akcije nema.

Reply
Djole-Jagodina мај 28, 2014 at 09:56

Ovaj Radonjic je isti kao Radonja iz Kamena mudrosti.Idi bre vise ako boga znas

Reply

Leave a Comment