Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Учинак звездаша на позајмицама: Још један слаб викенд у сенци титуле

Свуда грми около, наша песма поново… дуго ће се орити, шампионска титула Црвене звезде биће централни догађај до почетка новог шампионата. У сенци дуго чекане титуле, после паузе због великих поплава које су задесиле Србију, одиграно је 29.коло Јелен Суперлиге и Прве лиге Србије, као и 32.коло шампионата Црне Горе.

Суперлига

Вождовац – Рад 2:1

Претпоследњи учинак започињемо градским дербијем. Љути ривали, Вождовац и Рад су одиграли по „Грађевинаре“ можда и пресудан меч за опстанак на стадиону Обилића на Врачару. Видели смо и голове и пенале, црвене картоне, пуно нервозе. Вождовац је био неумољив, а Никола Караклајић у победничкој екипи је заиграо од 78.минута. Није имао пуно времена за запажен учинак, али су дефанзивци неколико пута оштро стартовали над њим. Рад ће у последњем колу тражити спас.

Доњи Срем – Слобода 0:0

У Пећинцима је одигран веома незанимљив меч, па се аргумент може тражити у важности дуела. Стефан Михајловић је био стартер у редовима Ужичана, а игру је напустио у 83.минуту, уз жути картон из 36.минута.

Чукарички – Раднички Ниш 0:0

На Бановом брду одигран још један меч без голова, који је Чукарички и дефинитивно оставио без учешћа у Европи. Петар Ђуричковић је цео меч преседео на клупи, у табору гостију.

Спартак – Партизан 1:4

Још један меч без значаја, захваљујући победи Црвене звезде, одигран је у Суботици. У поразу Спартака, голман Марко Тркуља је био резерва, а Дарко Лазић је славио титулу и примио медаљу на „Маракани“.

Прва лига Србије

Смедерево – БСК Борча 0:3

Борчани су и дефинитивно обезбедили опстанак, а могли би и дефинитивно да запечате судбину Смедереваца. У победи гостију, Никола Стојковић је био стартер, а заменио га је Милан Јокић у 77.минуту. Стефан Чикић није био у протоколу.

Тимок – Слога ПМ 1:1

Никола Ђорђевић је одиграо цео меч у Зајечару и зарадио жути картон у 84.минуту.

Црна Гора

Грбаљ – Петровац 1:1

У 32.колу Телеком 1.ЦФЛ у сенци градског дербија у Подгорици и финала Купа, Грбаљ и Петровац су ремизирали у Радановићима. Немања Ахчин је у дресу Грбља играо до 75.минута. Грбаљ је и математички обезбедио опстанак у елитном рангу црногорског фудбала.

Последње читање за ову сезону заказујемо за четвртак. У Суперлиги се воде битке за опстанак, а у Првој лиги Србије чак четири тима имају 34 бода, док је могућ сценарио да шест тимова на крају освоји 34 бода, у веома неизвесној борби за останак у другом рангу такмичења. У четвртак ћемо знати и пар бараж дуела за попуни Суперлиге. У Црној Гори, Сутјеска је на корак од одбране титуле, док ће у Србији и региону дуго грмети наша песма около.

Повезане вести

1 comment

delija9091 мај 26, 2014 at 16:01

Jel igrao Marinkovic za Smederevo?

Reply

Leave a Comment