Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеФудбал

Репрезентативци испратили омладинце Звезде

У Лисабону ће данас почети дуго очекивано окупљање водећих европских спортских клубова из 16 земаља Европе – учесника другог Међународног друштвено-одговорног пројекта за децу – Фудбал за пријатељство, покренутог од стране компаније Газпром.

На аеродрому “Никола Тесла” фудбалска репрезентација Србије је пожелела срећу омладинском тиму Црвене звезде, који ће представљати Србију на овом међународном форуму.

Омладинци Црвене звезде били су неизмерно срећни што им се указала прилика да се упознају и сликају са њиховим идолима из репрезентације Србије и водећих домаћих и европских клубова, који су кренули на велику пан-Америчку турнеју истовремено са њиховим млађим “колегама”.

На дан одржавања финалне утакмице УЕФА Лиге шампиона за сезону 2013/14 између Реала и Атлетика, одржаће се и Други међународни дечији форум Фудбал за пријатељство. Агенда Форума сачињена је од различитих догађаја, током којих ће деца имати прилику да комуницирају са професионалним фудбалерима, провере своје фудбалско умеће на турниру у уличном фудбалу – посебно организованом за ту прилику, и да дискутују са својим вршњацима о изузетно важним темама за младе нараштаје као што су поштовање противника, толеранција и посвећеност здравом начину живота.

Циљ пројекта је да страственост према спорту користи као моћно средство за развој кључних вредности међу млађом генерацијом – поштовања других култура и националности, једнакости, посвећености здравом начину живота. Пројекат Фудбал за пријатељство одржава се под покровитељством светске фудбалске легенде, Франца Бекенбауера.

Играчи дечијих фудбалских тимова узраста од 12 до 14 година из 16 земаља: Белорусије, Бугарске, Хрватске, Француске, Немачке, Мађарске, Италије, Холандије, Пољске, Португала, Русије, Србије, Словеније, Турске, Велике Британије и Украјине – учествују у пројекту ове године. Један од циљева Форума је да омогући свој деци једнаке могућности хармоничног развоја, због чега ће и деца са посебним потребама бити учесници овог Форума у Лисабону.

Вредности које овај пројекат промовише – пријатељство, посвећеност, дух победе, традицију и истрајност – добијају свој посебни значај у изузетно тешкој ситуацији у којој се нашла наша земља после катастрофалних поплава које су погодиле цео регион. Сигуран сам да ће деца у Лисабону показати шта је прави спортски дух, пријатељство, фер-плеј, једнакост и поштовање“ – изјавио је наш познати водитељ Иван Ивановић, званични Амбасадор пројекта Фудбал за пријатељство за Србију.

Повезане вести

2 comments

Goran137 мај 25, 2014 at 05:25

Zgazili su Arsenal Kiev 6:2,Varsoviju iz Varsave 6:0,Galatasaraj 8:2 i u finalu izgubili nesrecno 3:2 od Benfike primivsi gol u zadnjim sekundama meca…Gazice ovi klinci samo ih treba zadrzati…

Reply
Koks zvani Voks мај 24, 2014 at 09:41

Ooo Bane Delijo! 😀

Reply

Leave a Comment