Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаНајновијеОдбојка

Шампиони добили новог тренера

Мушки сениорски тим Црвене звезде, актуелни власник трипле круне, добио је новог тренера. Реч је о Драгану Кобиљском, некада веома успешном играчу наше земље, а од 2009. године и успешном тренеру.

Драган је потписао четворогодишњи уговор са Црвеном звездом, а због новонастале ситуације у целој Србији, његова промоција неће бити одржана. Како је саопштила Ана Аврамовић, директор клуба, Управа ОК Црвена звезда као и сви чланови црвено-беле породице саосећају се са угроженим народом у нашој земљи и због тога не желе да се јавно окупљају.

Иначе, Кобиљски је годинама сарађивао са селектором Србије Игором Колаковићем, заједно су предводили АЦХ Волеј из Словеније, а пре тога био је други тренер Партизана. Прошлог лета Кобиљски је био други тренер репрезентације Катара.

Као играч, Драган је играо за Партизан, Будућност из Подгорице, као и француски Ажаксјо, Тулуз и Рен.

– Клупа Црвене звезде је за мене сигурно највећи изазов у досадашњој каријери! Недавно сам окончао двогодишњи уговор у Катару, па сам после четири године рада у иностранству желео да се вратим у Србију. На срећу, контактирали су ме људи из Звезде, што је за мене била велика част. Договорили смо сарадњу на четири године и могу слободно да кажем да од данас за мене почиње једна нова велика епизода у животу!
Свесни сте и огромних обавеза и тешког бремена наслеђа, с обзиром на то да су црвено-бели доминантни у Србији у последње три године.

– Нормално, све ово носи са собом и велику одговорност, али је на првом месту битно да наставимо са добрим радом и да сваке године будемо у прилици да се боримо за трофеје. То неће бити нимало лако. Ипак, четворогодишњи уговор ми даје могућност да планирамо ствари и на дуже стазе, па да се некада касније, препознају и обриси мог рада – искрен је Кобиљски у интервјуу за Спортски журнал.

Повезане вести

Leave a Comment