Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаНајновијеРукомет

Перуничић: Идемо где год је потребно!

Међу првим спортистима који су се одазвали позиву премијера Александра Вучића и притекли у помоћ угроженима су играчи и стручни штаб Црвене звезде.

Тренер Ненад Перуничић, члан стручног штаба Братислав Стојменовић и играчи Вук Лазовић, Милан Торбица, Владимир Цупара, Никола Лазић, Лука Денић и Никола Лазић са пријатељима су у петак предвече кренули пут Шапца заједно са осталим добровољцима.

Целу ноћ провели су на насипу на Црној бари, неких пет километара узводно од града, где се Дрина улива у Саву.

– Поносан сам на све момке који су на том делу целу ноћ радили да би се заштитио град. Моји играчи су већ навикли на рад, а млађи клинци који су били ту су ме пријатно изненадили – наводи тренер Звезде Ненад Перуничић.

– Координисали смо добро, радило се жестоко.

Било је предвиђено да се иде на другу страну?

– Тражили смо да идемо за Обреновац, али су рекли да се тамо не може. Ми смо војска народа, ићи ћемо где год је потребно, где је најкритичније.

Није Перуничић желео да истиче клупске боје.

– Кренули смо са Маракане, а не испред Сава центра управо да нас не би сликали. Не гледа се овде ко коме клубу припада, та спортска страна, већ људска. Увек смо ту за људе у невољи, за наш народ. Научени смо да помажемо. Нажалост, толико смо разједињени, али нас овакве трагедије увек споје.

Црвено-бели су се у суботу ујутро вратили у Београд.

– Сада чекамо. Чим нам јаве где треба да се иде – крећемо. У међувремену прикупљамо помоћ. Млађе категорије клуба већ су носиле воду и храну у Шумице.

Повезане вести

Leave a Comment