Moja Crvena Zvezda
АлександарБлоговиВажноНајновијеФудбал

Шамар „институције“ Србији и српском народу

Једна од најтежих, ако не и најтежа, елементарна непогода у историји српског народа погодила је нашу земљу у протеклих неколико дана. Број жртава се свакодневно увећава, многе куће, мостови, спортски објекти и бројне установе су срушени или под водом, а ванредно стање уведено је у целој земљи, која се ујединила са једним циљем – да помогне онима који су остали без кућа, имовине, стоке, пољопривредних добара и који, осим што су тренутно практично бескућници, не знају шта ће и како радити када се вода повуче.

Бројни спортисти, али и читава нација ових дана су сасвим оправдано заборавили на спорт, па су кошаркаши Борца из Чачка отишли да спасавају своју халу, кошаркаши Звезде најавили прикупљање помоћи за угрожене, а ФК Војводина послала је своје спортисте да помогну онима којима је тренутно најтеже… Наша Црвена звезда требало је јуче да одигра меч против ОФК Београда, у којем би можда и осигурала титулу, након шест сушних година, али је тај меч одложен за суботу, са тенденцијом новог одлагања. Међутим, утисак је да не постоји човек који је јуче жалио због одлагања или размишљао о фудбалу и спорту.

Оно што је свима на првом месту јесте коначан крај водене стихије која тече целом Србијом и уништава је део по део.

Ипак, и у таквим околностима, у четвртак смо били сведоци једног, можда непромишљеног, можда свесног, али све у свему срамотног и тужног геста једног спортског колектива, који је прешао преко свега што га ових дана окружује и одлучио да се, у намању руку, подсмехне свима онима који без крова над главом са неизвесношћу чекају дане који долазе.

ФК Партизан, некада (веома давно) клуб који је неговао господство прави ривалитет са ФК Црвена звезда и који је на тај начин допринео да исти постане благо српског фудбала, које се одржава више од шест деценија, у последње време изгубио је много тога од тог господства које је некада (давно) можда имао.

Ипак, није овде битно име клуба, појединца, установе. Да су исти садржај објавили из Црвене звезде, Чукаричког, Слоге из Краљева, реакција нормалног човека била би иста и тај гест био би оштро осуђен од стране целокупне јавности.

Овај потез више је него срамотан! Овим потезом, тзв. самопрокламована институција српског спорта (против које аутор нема апсолутно ништа, јер је легитимно право навијача да сматрају свој клуб за шта год желе) ударила је шамар Србији, српском народу и свима онима који се муче или боре са овом природном катастрофом. Зашто? Због претеране мржње, која прераста у параноју и болест.

Да би смо вратили прави ривалитет, који неће доносити туче, убиства, убадања, паљења трибина, претње и сукобе и добили једну здраву друштвену средину, пре свега, мржња мора бити гурнута у други план. Тачније, љубав према клубу мора бити већа и јача од мржње према противничком.

Зато, даме и господо из маркетинга клуба из Хумске, онај нормалан (можда и малобројни) део јавности и људи који истински воле спорт и своје клубове вас моле – размислите пре него што опет објавите неки рад основца у Paint-у на званичној страници клуба, да не бисте поново долазили у ситуацију да се извињавате другима због непромишљених и брзоплетих реакција и потеза, као што је то недавно био случај.

И још нешто, сетите се, Бог је постојао и у периоду између лета господњих 2007. и 2014. године. Али га је мржња ставила у други план.

„Нека мрзе, само нека се боје.“ Цицерон

 

Повезане вести

9 comments

БруталноРеалан мај 16, 2014 at 15:12

У оваквој ситуацији непотребно је уопште причати о фудбалу и титули. Ако сте ушушкани и на сувом бар се оно уздржите пар дана.

Reply
STARA ŠKOLA мај 16, 2014 at 14:51

Mržnja je oblik straha, što se neko više plaši-više i mrzi. Plaše se da će im se sve vratiti(a hoće) pa sad se kao pozivaju na Boga. Oni koji nisu poslušali Sveti Sinod i pevali na dan kada ceo hrišćanski svet oplakuje Hrista… Oni koji su se sp.rdali sa sudbinom ubijenog deteta, koje su oni ubili… Oni su sad kao religiozni?! Stvorili su lažnu sliku o sebi i živeli u njoj godinama, sada kada se ona razbila, prosto ne znaju šta će sa sobom… Titula je naša, a budite sigurni i sledeća.

Reply
Sladajac мај 16, 2014 at 13:55

A grobarski ustasa Ergic!!!…

Reply
БруталноРеалан мај 16, 2014 at 15:04

Дечко је рекао суштину свега, мало грубље али таква је истина. Иначе је звездаш.

Reply
Andrej мај 16, 2014 at 16:14

Ergiću svaka čast! Pošten čovek i objasnio je kako stvari stoje. Ko voli da zatvara oči u životu, ne mora da ih otvara ni na njegov tekst.

Reply
Sladajac мај 16, 2014 at 13:54

Коментар: A Ergic i njegove budalastine???!!!…

Reply
delija мај 16, 2014 at 13:27

Delija,

A Sunce je ZVEZDA

Reply
vlada мај 16, 2014 at 13:14

grobari su bolesno ljubomorni i iskompleksirani… uvek bilo i ostalo… postaju toliko zatucani da vise nece imati sposobnost sireg sagledavanja situacije…

Reply
Delija мај 16, 2014 at 10:53

MAGARCI grobarski, TITULA CEKA SUNCE…

Reply

Leave a Comment