Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатДруги пишуНајновијеФудбал

Душан Баста: Долази наше време!

Члан је трофејне генерације Црвене звезде која је последња са успехом играла у Европи и окитила се титулом националног првака. Освојио је две дупле круне, а како сам каже, да му је неко рекао тада да ће се наредна титула чекати седам година, не би му нипошто веровао. Душан Баста, за Спортски журнал прича о слављу у четвртак на Маракани, као и о томе да ли ће и сам присуствовати.

– Волео бих да сам могао да дођем, помогнем с трибина да после седам година узмемо титулу. Шта могу… – помало сетно каже Баста којег у недељу очекује првенствени дуел са Сампдоријом.

Скоро невероватно звучи да је управо он пре седам година освојио последњу титулу Црвене звезде.

– Да ми је тад неко рекао „нећете узети титулу у следећих шест сезона”, најискреније: не бих поверовао. Нико није могао ни да претпостави, камоли очекује овакав епилог. Догодило се, сад би требало позитивније размишљати. Прилика је да започнемо трофејну серију, како се ствари одвијају, рекао бих да долази наше време – самоуверено тврди вихорни бек.

Као и многи, и он тврди да су нездраве финансије највећи узрок Звездиног вишегодишњег посртања.

– Кад немате новца није лако стабилизовати екипу. Тада је теже и сачувати тим на дужи рок, да не помињем и отежану додатну селекцију. Момци су ове сезоне, поред свих проблема, успели да покажу озбиљност и умеће и доказали да су најбољи у Суперлиги – закључио је Баста.

Повезане вести

10 comments

dejo мај 14, 2014 at 12:13

Hajde upravo Crvene Zvezde vratite nam Bastu jer nam je potreban za LS takav igrac jos je veliki zvezdas i poboljsajte skauting sluzbu a najbolje bi bilo da se nasa Crvena Zvezda PRIVATIZUJE da je kupi neki SEJIK jer tako bi se jedino noramalno konsolidovala nasa Crvena Zvezda a jos nesto nasa Crvena Zvezda mora da napravi novi stadion i pitanje za ovu upravu zasto nema Zvezdinog grada ❓ ❓ ❓ :facepalm: 😀

Reply
Maksa Zemun мај 15, 2014 at 14:11

Prilično si objektivan. 😉

Reply
ЦЗ мај 13, 2014 at 23:13

koji si ti kralj!

Reply
Sladajac мај 13, 2014 at 22:52

Za Pesica pitaj ljude iz Partizana on je kod nih ponikao, igrao u mladjim kategorijama. Mi da povedemo racuna o Mihajlovicu i Jovicu!!!…

Reply
Sladajac мај 13, 2014 at 22:48

To u vezi Pesica iz Jagodine i transfera u Tuluz nije pitanje za ljude iz Zvezde, on je ponikao u Partizanu kasnije igrao za Serif itd. Tako da ovo je propust Patlidzana!!!…

Reply
Spartanac мај 13, 2014 at 22:33

Evo imam par pitanja,nisu u vezi teme……..ovde zvezdas lepo pita….a i ja se pridruzujem….
prvo-Gde je Luka Milunovic i kakav je njegov status,ponavljam…..decko nije zasluzio sve ovo,a ja ga recimo vidim u sledecoj sezoni u startnoj i to kao napadaca!?(ps.mislim da ce biti pusten niz vodu i na cemo za dve godine plakati za njim)
Drugo……kako to da jedan Tuluz iz neke tamo Francuske,2000 km udaljene ,ugleda i provali napadaca Jagodine Pesica,koji je mladi reprezentativac,dao 17 golova……i odvede nam ga ispred nosa.Recimo,ja bi njega rado video kao zamenu za Daudu ili Kasalicu….naravno,Tuluzu nije problem da fljusne miliona za njega……recimo…..mene zanima ako je Tuluz njega video u Jagodini,MI SMO MORALI DA GA VIDIMO DOK JE BIO U TRECOJ LIGI ILI U OMLADINCIMA BAR PRE DVE GODINE!
Trece pitanje…….ko nam igra zadnjeg veznog u cetvrtak?

Reply
NemanjaSRB мај 14, 2014 at 12:02

I ja isto to mislim za Miluna stv mi zao ovo sto se desava sad i to njemu.
Aaa drugo Pesic kao sto su rekli ovi gore on je prosao glodarsku skolu tako da nema nista od toga.
Cavric iz OFK-a i Regan iz Napredka bi bila pojacanja..Arauho da dobije vise prostora.
I Luka Jovic red je da barem ide na pripreme sa prvim timom znc barem ali trebalo bi da dobija malo prostora u prvom timu.
Ne znam izmislice nesto trener videcemo.
Video sam sada da se ovo kolo odlaze verovarno u petak ako ova kisa pada ceo dan danas i sutra zato sto celo kolo tj mecevi moraju da se igraju u isto vreme tako da videcemo.

Reply
Zvezdas мај 13, 2014 at 17:30

Znam da nije sa ovomtemom,ali bi volio da znam da li ce Luka Milunovic biti na proslavi titule(ako bog da).Titula se vraca kuci!

Reply
marko мај 13, 2014 at 15:22

Citam u novinama da Babovic menja Milijasa a zelja je i Regan idu Dauda Lazovic Milijas Mrdja itd.

Reply
Sedou мај 13, 2014 at 14:49

Tako treba Basta, podrska tvom klubu sada kada je najneophodnija. Svi vi bivsi Zvezdini igraci treba da joj pomognete da se konsoliduje, bilo finansijski, bilo moralno, ali znaci i klubu i nama navijacima kad se pruzi podrska.

Reply

Leave a Comment