Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Најава: ФМП – Црвена звезда Телеком

Црвена звезда наставља наставља поход кроз домаћу Суперлигу наставља на још једном гостовању, трећем узастопном. Овог пута ће црвено-бели путовати у предграђе Београда, где их очекује дуел са екипом ФМП-а.

ФМП је лигашки део првенства завршио на првом месту, где су у финишу сезоне престигли Црнокосу и остварили укупан учинак од 20 победа и 6 пораза. У Суперлиги играју прилично лоше и у првих осам кола забележили су само 2 победе, против Металца и против Борца, обе на домаћем терену.

ФМП своје утакмице игра у хали у Железнику која прима до 3000 посетилаца. ФМП нема велику посету ове сезоне, али због близине хале, надамо се да ће барем велики број навијача нашег тима доћи да пружи подршку црвено-белим кошаркашима.

Што се екипе тиче, мотор је сигурно, сада већ искусни плеј, Филип Човић. Има сву слободу у игри, а његова брзина и пасови су му најјаче оружје. Управо након тих његових додавања екипа долази до позиција за шут споља што им је и главна карактеристика. Поред Човића, треба пажњу обратити и на Дунђерског који често преноси лопту, а онда креацију напада препушта Човићу, као и на великог талента, Марка Гудурића. Под кошем имају искусног, бившег Звездиног играча, Ненада Мишановића.

Што се Црвене звезде тиче, најбитније је да су сви за сада здрави, а верујемо и свесни кикса који им се замало десио у Чачку овог викенда. Изгубити 17 поена предности из првог полувремена је нешто што не би смело да се догађа екипи која слови за највећег фаворита у борби за титулу. Тога је свестан један од ретких који је заслужио прелазну оцену у том мечу, Лука Митровић.

Екипа ФМП-а се показала као тежак противник у мечевима са фаворитима, али у мечевима у којима се очекивало да преузму лидерску улогу, млади тим Милана Гуровића није успевао да се избори са притиском. Стога треба очекивати и  у овом мечу јак отпор домаће екипе, а сигурно је да ће и њени играчи имати мотив да се покажу у што бољем светлу, имајући у виду сарадњу два клуба.

 ФМП – Црвена звезда Телеком, уторак, 18:00, хала у Железнику

Још једна победа…

Повезане вести

2 comments

Luka мај 13, 2014 at 17:12

Ne treba kvariri feštu, košarkaši bi verovatno dobili zvižduke.

Reply
Saša мај 13, 2014 at 11:20

Надам се да је у плану да поред ватерполиста и одбојкаша на прославу на Маракани дођу и кошаркаши. Фудбалери су их више пута бодрили на кошаркашким утакмицама а и било би лепо да се направи право породично славље на стадиону. Надам се да админи могу ово предложити управи уколико већ није и иницирано. Поздрав

Reply

Leave a Comment