Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категорије

Јуниори КК на завршном турниру Евролиге

Јуниорски тим Црвене звезде Телеком ће од 15. до 18. маја учествовати на завршном тунриру Евролиге који се одржава у Милану. Селекција црвено-белих до 18 година је пласман на Фајанл-ејт Евролиге обезбедила освајањем првог места на квалификационом турниру коме је током фебруара Београд био домаћин. Изабраници тренера Слободана Клипе убедљиво су тријумфовали на београдским квалификацијама савладавши подгоричку Будућност, Земун, загребачку Цедевиту и два пута француски ИНСЕП. На путу до трофеја ривале су побеђивали у просеку са 26,6 поена разлике. О Звездиној доминацији на том турниру сведочи податак да је за најбољег играча проглашен Војислав Стојановић, док је поред њега своје место у идеалној петорци нашао и Стефан Лазаревић.

Треба истаћи да ће Звездиним јуниорима ово бити пето учешће на Евролигином финалном турниру, а црвено-беле у Милану очекује врло тежак испит. Црвена звезда Телеком играће у А групи заједно са Кахасолом, освајачем квалификационог тунрира у Риму, Хувентудом који брани титулу првака Европе освојену прошле године и јуниорском селекцијом Бразила. У Б групи такмичиће се Реал Мадрид, Армани Милано, Фенербахче Улкер и Жалгирис. Победници група избориће пласман у финале.

Први противник ученицима Слободана Клипе биће Кахасол (15. мај у 09.00), у другом колу састаће се са Хувентудом (16. мај у 09.00), док ће у последњем колу играти са јуниорском репрезентацијом Бразила (17. мај 11.00). Финале је на програму 18. маја у 12 сати.

Боје Црвене звезде Телеком на најквалитетнијем и најважнијем клупском турниру у јуниорској конкуренцији браниће: Александар Аранитовић, Јован Анђелковић, Немања Ђоровић, Данило Остојић, Алекса Раданов, Војислав Стојановић, Никола Ракићевић, Стефан Лазаревић, Братислав Јековић, Марко Радовановић, Бориша Симанић и Давид Миладиновић.

Повезане вести

1 comment

pera мај 14, 2014 at 20:01

Interesuje me gde se nalazi Ivan Daskalović momak koji ima izuzetno meku ruku nešto ga ne vidim u statistikama mladjih kategorija. Ovaj mladi tim je izuzetno sastavljen i ima velike šanse za osvajanje turnira.

Reply

Leave a Comment