Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Баркоса, Евандра, Лекића, Трифуновића

Још један викенд је прошао у знаку распуцаних стрелаца и некадашњих фудбалера Црвене звезде. Ернан Баркос је постигао два гола за бразилски Гремио, Дејан Лекић је погодио за Спортинг из Хихона, Евандро се поново уписао у стрелце са беле тачке, Милош Трифуновић је донео тријумф екипи Атирауа из Казахстана, док се Александар Коларов радовао шампионској титули са Манчестер ситијем у Енглеској.

Александар Коларов је у последњем колу Премијер лиге Енглеске одиграо цео меч за Манчестер сити, који је савладао Вест Хем на домаћем терену са 2:0 и по други пут у последње три сезоне стигао до титуле шампиона, овога пута са два бода више у односу на славни Ливерпул. Немања Видић се ремијем против Саутемптона (1:1) опростио од Манчестер Јунајтеда. Одиграо је свих 90 минута и зарадио жути картон. У дуелу са Рикијем Ламбертом страдао му је нос, па је по ко зна који пут у дресу славног клуба пустио крв. Ипак, то га није спречило да остане до краја на терену и као капитен одигра свој јубиларни 300. меч за “црвене ђаволе“ са Олд Трафорда. Легенда Јунајтеда је за девет сезона у клубу освојио пет Премијер лига, Лигу шампиона, Светско клупско првенство, три Лига купа и пет трофеја у Комјунити Шилду, више пута је биран у идеални тим сезоне, био је најбољи играч лиге и један од најбољих дефанзиваца на свету. Од следеће сезоне носиће дрес миланског Интера. Немања Матић је одиграо целу утакмицу за Челзи у победи од 2:1 на гостовању у Кардифу.

Дејан Лекић је поготком у 64. минуту донео победу екипи Спортинга из Хихона против Херкулеса од 2:1. Лекићу је то био 11. гол ове сезоне у шпанској другој лиги, а из игре је изашао у 70. минуту. У италијанској Серији А је од многобројних бивших чланова Црвене звезде на терену био само Никола Максимовић, који је одиграо цео меч за Торино у ремију против Парме (1:1).

Немања Пејчиновић је провео у игри свих 90 минута у дресу Нице, која је поражена у 37. колу француског шампионата резултатом 0:2 на гостовању против Евијана. Истим резултатом је изгубио и Тулуз, за који је целу утакмицу против Генгана одиграо Павле Нинков. У Другој лиги је за Ним читав меч одиграо бивши капитен црвено-белих Ненад Ковачевић, а његов тим је славио са 2:1 против Лавала.

Ернан Баркос је сам донео победу бразилском Гремију на гостовању против Чапекоенсеа (2:1). Голгетер који се није најбоље снашао у Звезди био је стрелац голова у 30. и 65. минуту, а одиграо је цео меч. Гремио је тако стигао до друге победе у четвртом колу бразилске Серије А. Још један Бразилац који је не тако давно био играч Звезде постигао је погодак за свој тим. Евандро је био прецизан из једанаестерца у 52. минуту, а његов Есторил је у последњем колу португалске лиге ремизирао против Белененсеша (1:1). Иза Евандра је најбоља сезона у каријери. Постигао је 11 голова у 28 мечева, поделио седмо место на листи стрелаца са још два играча, а његов тим је освајањем високог четвртог места изборио учешће у Лиги Европе. Филип Ђуричић је још раније прославио освајање титуле са Бенфиком, а у последњем колу је у поразу на гостовању против Порта (1:2) погодио пречку, а касније је замењен у 80. минуту.

Шампионат Турске улази у сам финиш, а тројица бивших играча Звезде доживели су поразе у 33. колу. Душко Тошић је са Генчлербирлигијем поражен од Анталије (1:2), одигравши целу утакмицу. Свих 90 минута забележили су и Срђан Мијаиловић (Кајзери) у поразу на гостовању против Коње (0:3) и Бруно Мезенга (Акхисар) који је поклекао против Сиваса резултатом 1:3. У полуфиналу баража за попуну елитног ранга свих 90 минута је за Орду одиграо Бранимир Субашић, али је и он доживео пораз против Мерсина на гостовању (1:2). Субашић ће имати прилику за поправни у реваншу.

ucinak

Саша Стаменковић је током минуле седмице бранио свих 90 минута за Нефчи у ремију против АЗАЛ-а (0:0) у првенству Азербејџана. Филип Младеновић је играо за белоруски Бате Борисов у тријумфу против Слуцка (3:0). Марко Мирић је у игри био до 60. минута у дресу екипе Минска, која је славила на гостовању против Немана из Гродног резултатом 1:0. Немања Николић је одиграо цео меч за Динамо из Минска у поразу против Динамо Бреста на гостовању са 1:2. Милош Трифуновић је постигао нови гол за казахстански Атирау и то победоносни из пенала у 30. минуту против Астане (1:0), а на терену је провео цео меч. Његов саиграч Марко Блажић добио је жути картон, а замењен је у 83. минуту. Игор Бурзановић је у дресу Иртиша на терен крочио у 62. минуту, али је његов тим убедљиво поражен резултатом 0:3 против Актобеа. Бојан Павловић је бранио цео меч за грузијски Зестафони у победи против Чикуре од 3:2.

Никола Трајковић (Ђер) је заиграо од 56. минута у победи своје екипе против Хонведа од 4:2, док је Марко Дмитровић још једном био на голу Ујпешта свих 90 минута у поразу од Дебрецина (1:3). Јован Маркоски је ушао у игру за екипу Ворскле у 86. минуту, а његов клуб је убедљиво поражен у шампионату Украјине на домаћем терену против Дњепра са 1:4. Никола Игњатијевић (Зорја) је заиграо од 69. минута меча против Шахтјора, али је доживео пораз резултатом 1:3. У првенству Молдавије Каду је одиграо још један меч за Шериф из Тираспоља. Његов тим је ремизирао против Вериса из Кишињева (0:0), а меч за Шериф није имао никакав значај, јер су раније обезбедили титулу. Милош Бајалица је стандардан у дресу јапанског друголигаша Кјота и поново је одиграо свих 90 минута у победи против екипе Нагасакија од 2:0. Александар Јевтић је одиграо целу утакмицу за кинески Лиаонинг у поразу од Пекинга на гостовању (0:1).

За крај ево и учинка некадашњих играча Звезде на српским теренима. Андреј Мркела је постигао гол за Спартак из Суботице у 89. минуту, али је његов тим поражен од Радничког у Нишу резултатом 1:2. Некадашњи најмлађи првотимац Звезде је на терену провео свих 90 минута. Ненад Срећковић је за Рад играо до 59. минута у ремију против Доњег Срема (0:0). Филип Стојковић и Славољуб Срнић су одиграли цео меч за Чукарички у Новом Пазару (0:0), а њихов саиграч Драгољуб Срнић је замењен у 88. минуту. Радован Кривокапић је забележио цео меч за Раднички из Крагујевца у ремију против Јавора (3:3), а Дејан Миловановић (Вождовац) је провео на терену свих 90 минута у поразу од Партизана (0:5). Нино Пекарић је још једном одиграо читав меч за Војводину, али су Новосађани поражени од Јагодине на домаћем терену (0:1), само неколико дана после освајања првог Купа у историји клуба против истог ривала. У другом рангу такмичења Марјан Марковић је постигао гол са беле тачке у 45. минуту за Слогу из Петровца на Млави и оверио победу против Бежаније од 2:0. Марковић је био најбољи играч сусрета, на терену је провео свих 90 минута, а његов саиграч и некадашњи Звездин ђак Милан Зорица је изашао из игре минут пре краја. У тиму Бежаније цео меч је одиграо још један бивши омладинац Црвене звезде, Милан Пршо.

Повезане вести

2 comments

NemanjaSRB мај 12, 2014 at 18:27

Nikad necu moci da prezalim Evandra I Maurisija Molinu…:(
Dok Borivoja zbog para nismo mogli da zadrzimo a bas je bio burazer.
A ovaj Barkos me odusevljava kod nas nije mogao da se sastavi a sada ucestvovace na Svetskom prvenstvu a svi znamo da Argentinci imaju najbolju ofanzivnu liniju.

Aaaa U cetvrtak nema alibi, batalite kisu..Idemo po titulu!

Reply
Njerfe мај 12, 2014 at 12:09

Drugari, prijatelji, znani i neznani, hajde svi da ucestvujemo u stvaranju euforije. Pozovite svoje bliznje, izvucite ortake iz kuce, povedite matorce, vi stari klince za ruku i pravac zapad, izvedite devojku na tribinu-pamtice to zauvek, organizujte se iz svih mesta, kolima, minibusom, kombijem, autobisom, vozom, ma samo da pohrlimo na Marakanu, moze i 70 000 ljudi da stane, primala je Mara i preko 100 000. Ponesimo svi salove i dresove, nista ne sme da nas spreci, ni kisa, ni ime protivnika. Pokazimo da nismo kao neki koji su jaki samo online, pokazimo da se klub voli prisustvom, pesmom, aplauzima.

Reply

Leave a Comment