Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Демонстрација доминације и моћи – Ватерполисти одбранили титулу!

Ватерполисти Црвене звезде су савладали у трећоој утакмици Раднички резултатом 12:7 (2:1, 4:4, 3:1, 3:1)  и укупним резултатом 3:0, славили у финалној серији и одбранили титулу шампиона државе! Најбољи појединац меча је био Андрија Прлаиновић са пет постигнутих голова.

У првом полувремену је било неизвесно, Црвена звезда је прву четвртину решила у своју корист, 2:1. Бурић је довео Раднички у вођство, Кљајевић изједначио, а Прлаиновић послао бомбу за 2:1. У другој четвртини, Никола Рађен је постигао прелеп погодак, а  затим Раднички је постигао три везана гола и дошао до предности,  међутим, након инцидента који је изазвао Ђорђе Филиповић у финишу друге четвртине, Црвена звезда је упалила моторе и прегазила Крагујевчане, предвођена сјајним капитеном, Андријом Прлаиновићем. Срамно је шта су све покушавали ватерполисти Радничког, а потез Ђорђа Филиповића и ударање Виктора Рашовића, који је зарадио ударац испод ока, је у најмању руку за осуду. Ђорђе Филиповић и Королија су икључени са једне а Филип Кљајевић са друге стране, а на обе стране су извођени петерци. Вапенски је погодио оба пута, као и Филип Филиповић, а Андрија Прлаиновић поставио 6:5 на полувремену.

У другом полувремену, у базену је постојао само један тим, а црвено-бели су доказали суверени демонтрацију доминације и моћи и прегазили госте. Капитен Андрија Прлаиновић је одиграо најбољи меч сезоне и показао зашто је најбољи ватерполиста света. Прво је Вапенски погодио за 7:5, Вуксановић вратио за 7:6, а Никола Рађен, на мало бизаран начин, погодио за 8:6. Вероватно и најлепши гол сезоне, спектакуларан, постигао је капитен Прлаиновић. Након шута играча Радничког, Шефик је одбранио, а Прлаиновић „кошаркашки“ пребацио лопту, препливао контру и завршио за 9:6! Рађен је погодио за 10:6, трећи пут, а са још два гола Андрија Прлаиновић научио Крагујевчане и силне звезде тог тима како се игра ватерполо, понаша у базену, респектује противник, понаша и игра капитен и како се постаје шампион!

Иако остаје жал за Лиго Шампиона, не треба да жалимо. Црвена звезда је одбранила титулу шампиона и дуплу круну, и освојила четврту титулу шампиона у својој историји. Трећи трофeј ове сезоне, шести у две године колико је овај тим на окупу. Наклон до пода, капа доле и још једна капа на њу. Увертира за четвртак и Маракану!

Даме и господо, шампиони Србије, освајачи свега – ватерполисти Црвене звезде!

Хвала, шампиони!

Црвена звезда – Раднички 12:7 (2:1, 4:4, 3:1, 3:1)

Базен Ташмајдан. Гледалаца: 1.500. Судије: Путниковић (Београд) и Балажевић (Београд). Играч више: Црвена звезда 14 (3), Раднички 10 (3). Петерци: Црвена звезда 2 (2), Раднички 1 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик, С. Рашовић, Рађен 3, Ивошевић, Кљајевић 1, Вукчевић, Аврамовић, В. Рашовић, Ранђеловић, Вапенски 3, Прлаиновић 5, Ман, Драксимовић, Милићевић. Тренер: Савић.

РАДНИЧКИ: Радић, Бурић 2, Б. Поповић, Вуксановић 2, Ћирковић, Миличић, Ћирић, Басара, Шормаз, Ф. Филиповић 2, Марковић, Ђ. Филиповић 1, С. Поповић, Мијатовић. Тренер: Стевановић

Повезане вести

19 comments

Andrej мај 11, 2014 at 05:16

Bravo majstori!!! Naklon do zemlje za sve vas!!! Voleo bih da ostanete na okupu u našoj Zvezdi ako je to moguće, a ako nije želim vam svako dobro, zadužili si ste nas do neba!!!

Reply
Goran137 мај 11, 2014 at 05:16

7 trofeja za 2 godine+osvojili smo prosle godine i turnire u Banja Luci i Sarajevu=9 pehara za 2 godine,pa to je bilo sprdanje sa svima,Zvezda pre ovoga dugo nije igrala vaterpolo na nivou kao 90tih ali kada smo zaigrali objasnili smo neke stvari svima 🙂 Bravo sampioni!

Reply
neshha мај 11, 2014 at 00:56

Svaka cast svim ekipama i sportistima iz SD,mnogo srece su nam doneli ove sezone.Ali ove ljudine su definitivno najbolji medju najboljima!!!Nacin na koji igraju,kako se ponasaju,kako deluju mocno…To je jednostavno neponovljivo!!!Pravi heroji,nema sta.

Reply
Spiritus мај 10, 2014 at 23:34

Sve cestitke momcima ! Nemam reci za ove momke, definitivno PONOS SD CZ. Kako znamo i umemo da sacuvamo ovu ekipu uz 1 ili dva pojacanja pa ponovo napad na sve trofeje sledece sezone. Andrija Prlainovic je apsolutno najbolji vaterpolista sveta i privilegija je gledati sa crveno-belom kapicom. Sefik je hobotnica, Vapenski bombarder, Radjen najbolji defanzivac, braca Rasovic, Avramovic … Ma svi su majstori. Uzivajmo u ovim momentima !

Reply
aikido мај 10, 2014 at 23:30

Sve čestitke,majstorima!

Reply
Звезда шампион! мај 10, 2014 at 23:26

Браво цареви…

Reply
ds мај 10, 2014 at 23:07

U vas nisam ni sumnjao..Bravo,jos samo kad bi mogli zadrzati ovaj tim i sledece sezone pa da opet postanemo sampioni Evrope.Jos jednom svaka cast,cigani ova sezone je puta trofeja 😀

Reply
4367 мај 10, 2014 at 22:57

ZVEZDA SAMPION! svaka cast momci, najbolji ste.
ostanite zajedno pa da osvojmo evro ligu ponovo.

Reply
crni мај 10, 2014 at 22:52

SVAKA CAST SAMPIONI. oD SRCA VAM ZELIM SVE NAJBOLJE I DA SLEDECE GODINE OPET OSVOJITE TITULU PRVAKA EVROPE.
JEDNO PITANJE ZA UPRAVU, KOJI VAM JE BROJ ZIRO RACUNA, ZELIM DA DAM PRILOG ZA OSTANAK OVE EKIPE NA OKUPU.

Reply
Kastro мај 11, 2014 at 00:50

To bi bilo lepo kada bi navijaci pomogli da se ova ekipa zadrzi. Njihov budzet za citavu sezonu je manji od pola miliona, kada bi svaki drugi Zvezdas u Srbiji dao samo 1 euro to bi bile ogromne pare i sledece godine bi gledali sampione Evrope u crveno belim kapicama. Ovo bi mogao biti test za Delije koliko vole svoj klub, a ne kao pojedinci da samo gledaju svoju korist. Fino otvoriti ziro racun i lagano uplate. Mozemo sakupiti bar pola miliona za ove momke, ako ne mozemo onda da se vise ne hvalimo kako smo najbolji navijaci.

Reply
milenko мај 11, 2014 at 07:10

Treba da skupimo novac samo da ostanu,nemora nista vise da osvoje dovoljno su uradili i doneli nam radosti i pokazali kako se bori. Nisu prosle godine otisli kada su imali odresene ruke a postali PRVACI EVROPE

Reply
Godzy мај 11, 2014 at 12:22

Dakle, crveno-bela porodico, hocemo li zapoceti ovu akciju prikupljanja novcanih sredstava za VK?

Reply
РУК мај 10, 2014 at 22:13

Браво јунаци, браво соколови! Да се зна ко је најбољи на свету!

Reply
mare-zvezda мај 10, 2014 at 21:32

Bravo sampioniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Reply
Estrella Roja мај 10, 2014 at 21:26

Hvala vam momci za nestvarno dobre rezultate u protekle dve godine.
Za mene su oni najbolji u Evropi,doduše još uvek su to formalno,ali 7 trofeja u dve godine su više nego eklatantan primer njihove prave vrednosti.
E sad,zašto sa zebnjom posmatramo ove trenutke veselja kad bi trebali svi da budemo presrećni.Naravno,jer živimo u državi Srbiji i poznato nam je tretiranje uspeha kod vlastodržaca.Pamtim vreme kada se fk Zvezda urušila posle najvećeg uspeha,ma koliko imali objektivne okolnosti tada izražene.Ni sad nije bolja situacija,srećom nema rata,međutim,zadržavanje ekipe na okupu bilo bi ravno čudu,nažalost je tako.Ko će još ulagati u srpski sport,pa i u najuspešnije klubove poput naše vaterpolo sekcije..Voleo bih da imam neki smislen odgovor na tu dilemu,a mnogo je važnije da ga imaju ljudi koji su zaduženi za sport generalno.

Reply
milenko мај 10, 2014 at 21:23

Ja nemam reci za ove momke pa oni su NEVEROVATNI, rADNICKI NEMA PORAZ OVE GODINE IZIZEV OD NAS A POBEDILI SMO GA 5 PUTA, sTA RECI

Reply
Goran137 мај 11, 2014 at 05:13

Mislim da smo ih pobedili 6 puta Superkup Evrope,domaci kup,1 u prvenstvu u toku sezone i 3 puta u finalu prvenstva 🙂

Reply
vukasin мај 10, 2014 at 20:58

Sve cestitke momcima , uvek se bore do kraja. Bravo sampioni , samo napred, i da vas gledamo i sledece sezone sa peharima!

Reply
Iznogud мај 10, 2014 at 20:50

SAMPIONIIIIIIII!!! Kao sto sam i pre meca rekao veceras se slavi titula… E sada sta ce biti od tima za sledecu sezonu to je pitanje, jer nam go.vna ne dadose da branimo titulu u LS. Uz Pro Reko verovatno i najjaci klub u svetu a nismo igrali ligu sampiona. Sramota.

Reply

Leave a Comment