Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаДруги пишуКошаркаНајновије

Јака позива навијаче у Чачак

Прву половину Суперлиге Србије кошаркаши Црвене звезде Телеком окончали су стопостотним учинком. Из седам утакмица црвено-бели уписали су исто толико победа и тиме заслужили епитет једине непоражене екипе у првом делу сезоне. Други круг такмичења изабраници тренера Дејана Радоњића започињу у Чачку дуелом против Борца који је на програму у суботу 10. маја са почетком у 20 сати. У утакмици минулог кола са Металцем из Ваљева у последњој четвртини повреду скочног зглоба задобио је капитен Марко Симоновић. Ради се о лакшој повреди, али још је неизвесно да ли ће у дуелу са Чачнима Симоновић бити у саставу:

– Добро смо играли у досдашњем делу домаћег првенства, заслужено смо на првом месту и ту желимо да останемо до почетка плеј-офа. Да бисмо то остварили потребно је и да у наставку сезоне бележимо победе – почео је причу Јака Блажич и потом се осврнуо на наредног ривала:

– Борац игра јако добро на свом терену. То су доказали убедљивом победом над Металцем из Ваљева, као и сјсјаном партијом против Партизана. Жестоко су намучили црно-беле, били су на прагу великог изненађења, али су поклекли тек у финишу. Ипак, партија коју су пружили јасно показује да поседују квалитет и да заслужују респект – истиче Блажич и додаје:

– Чачак и Борац имају дугу кошаркашку традицију. Знам да су у време бивше Југаславије били стандардни прволигаши и да је њихова дворана одувек била веома незгодан гостујући терен. Ипак, наша жеља је да забележимо тријумф. То неће бити нимало лако и зато ћемо од старта утакмице морати да имамо максималан приступ. Неопходно је да од почетка наметнемо наш ритам, будемо довољно чврсти у одбрани што нам може дати прилику за лаке поене. Мислим да смо од завршног турнира АБА лиге у успону форме и да ћемо пружити још једну добру партију.

Словеначки репрезентативац на крају је поручио:

– Надам се да ћемо у Чачку имати подршку наших навијача која би нам много значила. Зато их позивам да у што већем броју дођу на утакмицу, а ми ћемо се потрудити да их обрадујемо добром игром и победом – закључио је Блажич.

Повезане вести

1 comment

Dokle vise?! мај 10, 2014 at 01:34

Legenda!! Obozavam te, ti si totalni kralj :OOO

Reply

Leave a Comment