Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Најава: Црвено-беле дочекују екипу Кораћа без права на грешку

Кошаркашице Црвене звезде у суботу играју четврту утакмицу финалне серије плеј-офа против екипе Радивоја Кораћа. Меч се игра у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута, а екипа Кораћа води са 2:1 у победама, тако да Звезда не сме да помишља на неуспех у овом сусрету уколико жели да избори и пети, одлучујући меч.

10177284_10152033742580952_2094174610872713807_n

У случају да црвено-беле не освоје титулу, дуго ће им у глави остати велики пад у финишу треће утакмице финалне серије и испуштених седам поена предности на три минута пре краја. Невероватно је како изабранице Драгана Вуковића нису успеле да добију тај меч и направе брејк, јер су оствариле 18 скокова и 13 индексних поена више од ривала, при томе су водиле готово од почетка, па све до минут пре краја. На крају су екипу победе коштале изгубљене лопте, којих је било осам више од противничког тима, као и знатно лошији шут за два поена.

Ипак, ништа још није изгубљено. Кошаркашицама Црвене звезде недостају још само две победе до трофеја и та мисао мора да им буде стално у глави. Сада ће играти и под већим притиском, јер је пораз забрањена опција, па ће бити занимљиво како ће се девојке снаћи у новим околностима. У два меча нису искористиле значајну предност у скоку и индексним поенима, али екипа Кораћа неће моћи вечито да се провлачи до победа кроз иглене уши. Постоји и закон вероватноће, по коме неке ствари не пролазе тако често.

Иванка Матић, Александра Црвендакић, Александра Станаћев и Мирјана Бероња биле су на свом нивоу у претходном сусрету. Недостајао је бољи учинак Тине Јовановић и Милице Деуре у нападу, али и Црвендакић је промашила знатно више шутева, које обично у великој већини утакмица без проблема убаци. Центарска линија црвено-белих одрадила је добар посао у скоку, дозволивши Јелени Максимовић да ухвати само једну лопту, али је корпулентни центар Кораћа серијом поена у финишу иницирала преокрет. Звезда ће морати да обрати пажњу и на шут за три поена Снежане Чолић, која је убацила три тројке из четири покушаја, али кључни фактори ће бити смањити број изгубљених лопти на разумну цифру и поправити шут за два поена, да се не дешава већи број промашених зицера и шутева из добрих позиција, као и добра одбрана, мотивација и већа жеља за победом од противника.

Не треба сада стати на само два корака од циља, већ максимално пожртвовано приступити утакмици и пружити све од себе. Црвено-беле морају да верују у успех и на тај начин ће до њега лакше стићи. Навијачи који не оду у Ужице да пруже подршку фудбалерима могли би да подрже кошаркашице и тако им помогну да стигну до важне победе у борби за титулу.

Црвена звезда – Радивој Кораћ

Субота, 10. мај 2014.

Дворана Баскет сити

18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment