Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда сигурна у Ваљеву

Кошаркаши Црвене звезде Телеком успешно су пребродили и последњи изазов у првом делу Суперлиге Србије. Црвено-бели су савладали Металац у препуној дворани у Ваљеву са 85:66 и задржали епитет непоражене екипе након седам кола домаћег првенства.

Изабраници Дејана Радоњића диктирали су ритам утакмице од почетка до краја и потпуно заслужено славили на увек неугодном гостовању у Ваљеву. Црвено-бели су одлично шутирали из игре (50 одсто), а и када су промашивали одличан офанзивни скок (14 на утакмици) им је пружао нову шансу за поене. На другој страни играчима Металца је било тешко да пробију одбрамбени бедем Звезде, те након 6:4 из другог минута утакмице Ваљевци нису успели ниједном да дођу до предности.

Још једну феноменалну партију одиграо је најкориснији играч досадашњег тока Суперлиге Србије Бобан Марјановић. Високи центар је постигао 25 поена, уз то је додао седам скокова, три асистенције, украдену лопту и изнудио шест фаулова па је са индексом 32 заслужио ласкаво признање играча не само утакмице, већ и читавог кола.

Почетак утакмице протекао је у знаку Марјановића који је доминирао под обручима и постигао седам од првих 13 поена за своју екипу. Уследила су три везана поена Јаке Блажича и Звезда је након пет минута игре имала седам поена предности (9:16).

Црвено-бели су успешно одржавали стечено вођство све до почетка друге деонице када је уследио мањи  пад у игри изабраника Дејана Радоњића. Металац је то искористио и пришао на два поена заостатка (23:21), али је Звезда узвратила препознатљивом одбраном и тројком Демаркуса Нелсона па је налет домаћина био одбијен.

Одбрана црвено-белих је и даље добро функционисала, а Марјановић се поново раиграо у завршници другог периода и био најзаслужнији за серију Звезде 1:2. Захваљујући тој серији црвено-бели су почетком треће четвртине имали до тада највећих плус 15 (31:46).

На крилима добре игре у првом полувремену црвено-бели кошаркаши су ушли добро и у наставак утакмице. Пре свега захваљујући сјајној одбрани чета тренера Радоњића је одржавала вођство које ни у једном тренутку до краја меча није била мања од 11 поена.

У завршници меча Црвена звезда је поново стекла одбрану и серијом 10:2 стекла највеће вођство у мечу (85:64). До краја је остало тек толико да Металац спусти разлику кошевима Кљајевића са линије пенала.

Металац – Црвена звезда Телеком 66:85 (21:23, 10:21, 22:21, 13:20)

Металац: Кужета, Крушчић 13, Томашевић, Бакић 13 (5ил), Алексић 1 (4ул), Мичел 5, Дујковић, Вулриџ 4, Чакаревић 8 (8ск), Кнежевић 3, Кљајевић 9 (4ск), Поповић 8.

Црвена звезда Телеком: Митровић, Лазић 5, Блажич 10 (4ск), Симоновић 12 (4/5 за три), Марјановић 25 (7ск), Раденовић 7 (5ск), Катић 7, Нелсон 7 (4ул), Џенкинс 5 (4ск), Липовиј 3, Драгићевић, Тејић 4.

 

Повезане вести

8 comments

pera мај 9, 2014 at 06:54

Mitrović ne igra jer Radonjić ne zna da ga koristi. Ovo je period godine gde ekipa treba da se utrenira i razigra. Koliko timskih akcija igramo mi ove sezone. Gde su nama sigurni koševi. Sve se svodi na ideju Nelsona i dan za košarku kad toga nema nas nema. Dobra je priča o jakoj odbrani ali napad se svodi na to da neko podbaci loptu Bobanu ili rokne trojku. Do kraja srpske lige moraju veći deo utakmice da igraju klinci i da mi konačno uz Blažića i Djenku kao sigurne dobijemo mlad tim u narednoj sezoni gde će kroz ABA ligu oni postati vrhunski. Da se ne lažemo u srpskoj ligi nemaju šanse za takav napredak. Dakle očekujem od trenera da recimo Rebić vodi utakmice po poluvreme da ostali igraju bar po to poluvreme a da se prva petorka relaksira igrajući manju minutažu i uigravajući neke druge akcije i odbrane kako bismo u završnici lige bili razigrani i nikako u situaciji da sa svinjoševioćem igramo na jednu loptu jer smo kvalitetniji. Opet je problem Radonjića da sve svede na tu petorku a ima 12 pa i više odličnih igrača.

Reply
cz мај 8, 2014 at 15:35

Koliko god se trudio da shvatim Radonjica ne mogu,jednostavno ne ide..

Reply
jagodina navija za zvezdu! мај 8, 2014 at 11:42

Neka postavi neko statistiku..

Reply
Dejan BL мај 8, 2014 at 13:40

Marjanovic 21minut: 25p,7s, 3 as
Simonovic: 12p sut za tri 4-5
Jos samo Blazic dvocifren sa 10p ali 1-5 za tri
Timska statistika: za dva i tri poena sutali smo 50%, slobodna 60%

Reply
jagodina navija za zvezdu! мај 8, 2014 at 20:09

Hvala.:)
Pozdrav za Bracu preko DRINE!

Reply
Sladajac мај 8, 2014 at 01:45

Коментар: Ako je Stojanovic „izbacio „nekog mladog igraca u FK. to ce Radonjic u KK.Zvezdi. Treneri kukavice!!!…

Reply
Djordje мај 8, 2014 at 00:29

Radonjic pod hitno mora da leti napolje jer ce nam ugusti sve mlade igrace.Gde su pre svega Mitrovic ,Rebic i Stojanovic?Zvezda nije afirmisala nijednog igraca i to je sramota za ovaj klub.Radonjicu idi ako imas obraza

Reply
Pera мај 7, 2014 at 23:24

Zašto ne igra MItrović?

Reply

Leave a Comment